Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ: ΈΝΑΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΆΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 27.1.2015 ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ...

Θούλη Σιδηροπούλου: "Ο ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΜΕ "NEW DEAL" ...ΤΟ 2015, ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ"
Η ανάληψη της θέσης του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών εξέπληξε και τους πιο κοντινούς του ανθρώπους

 

Η ανακοίνωση του Χρήστου Σπίρτζη ως αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αποτέλεσε έκπληξη ακόμα και για τους κοντινούς του ανθρώπους.

Ελάχιστοι γνώριζαν ότι ο πρόεδρος του ΤΕΕ είχε συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ από την προεκλογική περίοδο με την πολιτική ιδιότητα του εκπροσώπου της Ριζοσπαστικής Σοσιαλιστικής Κίνησης. Η ΡΑΣΚ

ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο χωρίς φιλοδοξία να συμμετάσχει στις εκλογές και αποτελείται από μέλη και στελέχη του κοινωνικού και συνδικαλιστικού ΠαΣοΚ το οποίο είχε στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου το 2007 αλλά στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε από τις μνημονιακές πολιτικές και από την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Με την ανακοίνωση της ίδρυσης της η ΡΑΣΚ καλούσε «κάθε επαγγελματία, εργαζόμενο, επιστήμονα, νέο, συνταξιούχο, άνεργο, κάθε πολίτη να κρίνει χωρίς φόβο και προκαταλήψεις. Να κατευθύνει τις εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση, στο άνοιγμα του δρόμου και στην επιτάχυνση των εξελίξεων για την επόμενη μέρα των εκλογών. Να συμμετάσχει στην προσπάθεια η πολιτική να γίνει υπόθεση της κοινωνίας των πολιτών, να υπηρετεί τη χώρα μας».

Ο σκοπός της ΡΑΣΚ ήταν να καταδείξει ότι: «Οι τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας επιβεβαιώνουν πλέον σε όλους, τη συνειδητή απόφαση των κυρίαρχων δυνάμεων του πολιτικού συστήματος, για τη συνέχιση του ελέγχου και της υποτέλειας της χώρας μας, τόσο από το Διευθυντήριο της Γερμανοκεντρικής Ευρώπης, όσο και από την ιδιότυπη ολιγαρχία, που έχει εγκατασταθεί στη χώρα.Οι τακτικές της διασποράς του φόβου στον Ελληνικό Λαό από τον Πρωθυπουργό και τους συνοδοιπόρους του, εντός και εκτός χώρας, έχουν ένα και μοναδικό στόχο: τη συνέχιση της εχθρικής πολιτικής προς το λαό και την κοινωνία, της υποτέλειας, της υπονόμευσης των εθνικών μας συμφερόντων, της διάβρωσης της λαϊκής κυριαρχίας, του οικονομικού και παραγωγικού μαρασμού, της αποδόμησης του Ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου και της εκμετάλλευσης του Έλληνα εργαζόμενου (...) Αυτές οι αντιφάσεις, η κατασκευασμένη εικόνα της πορείας της χώρας, από τον τροϊκανό παράδεισο στην κόλαση, επιχειρούν τον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού από τα μεγάλα θέματα της χώρας και από τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας του (...) Από την άλλη πλευρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι η κρίση θα ξεπεραστεί την άλλη μέρα εκλογής μιας «αντιμνημονιακής» κυβέρνησης, χωρίς σχέδιο για την οικοδόμηση παραγωγικής δομής, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τις αναγκαίες αλλαγές σε δομές και νοοτροπίες, για τις αλλαγές του πολιτικού συστήματος, για τις εθνικές κατευθύνσεις εξόδου από την κρίση, χωρίς τις αναγκαίες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες για την πραγμάτωση του οράματος μιας πραγματικής προοδευτικής δημοκρατίας. Σ' αυτό το πλαίσιο, είναι προφανές ότι ο ριζοσπαστικός αριστερός σοσιαλιστικός χώρος, οι δυνάμεις της κοινωνίας και της προόδου, δεν εκπροσωπούνται από τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα».

Η μαγιά της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να φουσκώνει αλλά ο μόνος που γνώριζε το βάθος των διεργασιών ήταν ο συντονιστής της οργανωτικής γραμματείας της ΡΑΣΚ Σπύρος Παπασπύρος. Μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση της Κίνησης, δέκα ημέρες πριν από τις εκλογές, ο κ. Παπασπύρος είπε στους παρευρισκόμενους ότι «θα είμαστε μέσα στην επόμενη κυβέρνηση με συμμαχίες και με φιλοδοξίες».

Ουδείς αντελήφθη τι εννοούσε μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Η ΡΑΣΚ, πάντως, όπως διευκρινίζουν στελέχη της δεν θα κόψει τους δεσμούς της με το κομμάτι του ΠαΣοΚ με το οποίο συνομιλεί. Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ έδεσε όταν η ηγεσία του κόμματος λείανε τον λόγο της και έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα διακινδυνευθεί το ευρωπαϊκό πλαίσιο εντός του οποίου κινείται η χώρα, αλλά δεν συμφωνεί με τη συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην κυβέρνηση.

Ο κ. Σπίρτζης θεωρείται γνώστης του αντικειμένου που αναλαμβάνει.

Ο Χρήστος Σπίρτζης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και εξακολουθεί να ζει. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Φουφρή και έχουν δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και την Κάλλια.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και των οργάνων Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το 1986 έως το1993.

Το 1996 ορίστηκε Επιμελητής της ΜΕ Νέων Μηχανικών του ΤΕΕ. Σε ηλικία 28 χρονών εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ. Από το 2000 έως το 2003 διετέλεσε Μέλος στη ΔΕ του ΤΕΕ, ενώ από το 1999 έως το 2008 ήταν Μέλος της ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, στην Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας εκλεγόταν συνεχώς από το 2002 έως το 2007.

Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Β' Αντιπρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ, αρμόδιος για την Ενέργεια, την Ανάπτυξη, την Απασχόληση, το Ασφαλιστικό, την άδεια άσκησης Επαγγέλματος, τις Εκδόσεις, τη δεοντολογία Εκπροσωπήσεων και την Τράπεζα Πληροφοριών.

Εκπροσώπησε το ΤΕΕ σε κοινωνικές δράσεις για το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού και τους ελεύθερους χώρους, για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και ήταν υπεύθυνος για κοινές δράσεις με άλλους Φορείς, όπως το Παρατηρητήριο Φυσικών Καταστροφών, το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας και την προετοιμασία για διακριτό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.

Ως Υπεύθυνος για την Ενέργεια συνέβαλε στην ολοκλήρωση του νομοθετικού και επιστημονικού έργου για την εξοικονόμηση ενέργειας και για την απόκτηση ενός μακροχρόνιου στρατηγικού ενεργειακού σχεδίου.

Συμμετέχει στην προσπάθεια για ένα σύγχρονο χωροταξικό σχεδιασμό της Χώρας για ένα άλλο ρυθμιστικό σχέδιο και μια διαφορετική αντίληψη για την ανάπτυξη, τον πόλεμο με τη γραφειοκρατία, τη βελτίωση της ζωής του Πολίτη. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 είναι Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.


Το ανάρτησα από http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: