Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ

 


Η Σοσιαλιστική Διεθνής καλωσορίζει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις.
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, διασφάλισε στο Εκλεκτορικό Κολλέγιο το ποσοστό που δίνει τη νίκη στις αμερικανικές Προεδρικές εκλογές. Επιπλέον, ο πρώην Αντιπρόεδρος έλαβε το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων που έχει λάβει ποτέ προεδρικός υποψήφιος στην ιστορία των ΗΠΑ. Με την επιλογή της, η πλειοψηφία του Αμερικανικού λαού επέλεξε τη συναίνεση και την ενσυναίσθηση έναντι της εμπάθειας και της διαίρεσης.
Συγχαίρουμε τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την συνυποψήφιά του Κάμαλα Χάρις, καθώς και το Δημοκρατικό Κόμμα για την πετυχημένη τους εκστρατεία.
Σε αυτές τις εκλογές, η συμμετοχή των ψηφοφόρων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της αναμέτρησης. Αξίζει επίσης να συγχαρούμε τους υπεύθυνους για την εκλογική διαδικασία, καθώς κατάφεραν να διασφαλίσουν την καταμέτρηση όλων των έγκυρων ψηφοδελτίων, τη στιγμή που είχαν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και την αμφισβήτηση από τον υφιστάμενο Πρόεδρο.
Η δέσμευση του Τζο Μπάιντεν να κυβερνήσει εκπροσωπώντας όλους τους Αμερικανούς, ανεξάρτητα από το κόμμα που υποστηρίζουν, είναι αξιέπαινη και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απερχόμενη διοίκηση.
Μετά από τέσσερα χρόνια όπου η ηγεσία των ΗΠΑ είχε μια μη εποικοδομητική προσέγγιση απέναντι στα κρίσιμα παγκόσμια ζητήματα, οι προτεραιότητες που ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν αποτελούν μια θετική αλλαγή. Δεσμεύτηκε να χειριστεί αποφασιστικά την πανδημία COVID-19, να αντιμετωπίσει το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, να προωθήσει την ανάπτυξη, να διασφαλίσει υγειονομική περίθαλψη σε όλους, να καταπολεμήσει τον συστημικό ρατσισμό, να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα των φύλων, να ενδυναμώσει τη δημοκρατία. Οι προκλήσεις αυτές είναι κοινές και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από κάθε χώρα ξεχωριστά.
Η νίκη του Τζο Μπάιντεν, δίνει μια ευκαιρία για την ενδυνάμωση της πολυμερούς συνεργασίας σε έναν κόσμο που το έχει ανάγκη για το καλό όλων μας. Εμείς, οι σοσιαλδημοκράτες σε όλη την υφήλιο, εκτιμούμε ότι το αποτέλεσμα αυτών των προεδρικών εκλογών θα έχει πολλές θετικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ και όλο τον πλανήτη.
Ευχόμαστε στο Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις κάθε επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: