Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

UNITE THE MARBLES

Unite the Marbles


Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα είναι ανεκτίμητα, είναι κληροδότημα ενός παλαιότέρου πολιτισμού και είναι σύμβολα τής ανθρωπότητας για να επιδιώξει την καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική υπεροχή.

Τα Μάρμαρα δεν ήταν ερημικά αριστουργήματα, αλλά αποτελούσαν ένα ακέραιο ολοκλήρωμα ενός αρχιτεκτονικού και καλλιτεχνικού έργου το οποίο χαρακώθηκε από τον Λόρδο Έλγιν στα 1800.
Ενώ η πίεση για την επιστροφή των μαρμάρων συνεχίζεται, αυτά τα «λάφυρα του πολέμου και της κατοχής» προς το παρόν βρίσκονται όμηρα στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, χιλιάδες χιλιομέτρα μακριά από την οικία τους.
Αυτή η ιστοσελίδα είναι μια παγκόσμια ηλεκτρονική αίτηση για την επιστροφή και ενοποίηση των λειπώντων Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα. Τα Μάρμαρα θα στεγαστούν κάτω από την σκιά τής Ακρόπολης σ’ ένα από τα ποιο εκθαμβωτικά και τεχνολογικά μουσεία του κόσμου. Το μουσείο θα εκθέτει τον ανεκτίμητο θησαυρό στο ιστορικό και πολιτιστικό περιβάλλον του και θα επαναφέρει την αξιοπρέπεια σε ένα απο τα πιο μεγαλοπρεπή μνημεία του κόσμου … τον Παρθενώνα.

Αυτή η αίτηση θα δοθεί:

Στην Κυβέρνηση και Βουλή τής Αγγλίας
•Στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο
•Στην Ευρωπαϊκή Βουλή, Συμβούλιο και Επιτροπή
•ΣταΕνωμένα Έθνη (UΝ)
•Στο UNESCO

Σάς προσκαλούμε νά διαβιβάσετε αυτή την ιστοσελίδα στους φίλους σας και να υπογράψετε αυτή την αίτηση.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: