Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ:« ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΜΕ »

Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε «διαδικασία παραίτησης» μια πιθανή διενέργεια εκλογών αυτό το διάστημα.
«Το στοίχημα της χρεοκοπίας το παλεύουμε κάθε μέρα, μέρα με τη μέρα, βήμα με βήμα, με τις αλλαγές που γίνονται, μαζί με τους δανειστές μας. είμαστε σε έναν διαρκή πόλεμο και σε έναν διαρκή αγώνα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Ο πόλεμος αυτός είναι διπλός: ο ένας είναι το χρέος και τα ελλείμματα και ο άλλος είναι να πολεμήσουμε την ύφεση. Πολλές φορές ασκούμε πολιτικές, οι οποίες εξυπηρετούν τον άλλον... εχθρό», εξήγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε ραδιοσταθμό.
Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε «διαδικασία παραίτησης» μια πιθανή διενέργεια εκλογών αυτό το διάστημα, και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «στην πολιτική υπάρχει ένας βασικός κανόνας: Ή μπορείς και πιστεύεις κάτι και το υπηρετείς ή δεν μπορείς. Εάν εμείς πάμε σε εκλογές, σημαίνει ότι δεν μπορούμε, σημαίνει ότι καταρρέουμε, σημαίνει ότι σηκώνουμε ψηλά τα χέρια. Εγώ δεν είμαι αυτής της λογικής. Έχουμε πάρει μια εντολή και σήμερα πια βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο. Είναι δυνατόν; Εδώ δεν έχει ρυθμιστεί ακόμα το χρέος μας, εδώ δεν έχουν λυθεί τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη συμμετοχή των ιδιωτών».
Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι σύντομα θα κάνει ανακοινώσεις για το νέο τρόπο αδειοδότησης των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της αναμόρφωσης που επιχειρείται στο επιχειρηματικό περιβάλλον προκειμένου «να απελευθερωθεί από τα δεσμά της αδράνειας, της γραφειοκρατίας και όλης αυτής της κουλτούρας που κυριάρχησε για σαράντα χρόνια, η οποία ουσιαστικά πολεμούσε συστηματικά κάθε μέρα την υγιή επιχειρηματικότητα και στη θέση της δημιούργησε μια ρηχή επιχειρηματικότητα, η οποία δεν πλήρωνε ασφαλιστικές εισφορές, δεν πλήρωνε φόρους και τελικά αυτό το ονομάσαμε και μια υγιή ευημερούσα Ελλάδα».
Σημείωσε, τέλος, σε ό,τι αφορά στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων ότι αν και το επιχειρηματικό περιβάλλον βρίσκεται σε διαδικασία αναμόρφωσης ώστε να γίνει η χώρα φιλόξενη, εν τούτοις «είμαστε σε καλό δρόμο. Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τους Γερμανούς, με τους Ολλανδούς και υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα. Αρκεί να μην είμαστε αυτοκαταστροφικοί, αρκεί να μην οδηγούμε κάθε φορά τη χώρα προς τα πίσω κι αυτό είναι δικό μας θέμα, εννοώ της κυβέρνησης και της πολιτικής».
ΠΗΓΗ:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: