Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΥΛΤΣ: «ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ»

ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ
Με κατηγορηματικό τρόπο, ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο κ. Μάρτιν Σουλτς, απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρεχώρησε προς τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών ΜΜΕ.
Εκτός από το ότι απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδος,

κ. Σουλτς τάχθηκε, απερίφραστα και ανεπιφύλακτα, υπέρ της χορήγησης βοήθειας προς την χώρα, διευκρινίζοντας, χαρακτηριστικά ότι:
" Μπορεί να συζητιέται η χρεοκοπία της Ελλάδας αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. ''
Ο κ. Σούλτς ανέφερε ακόμη ότι, ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδος, θα προκαλούσε ένα ντόμινο οικονομικής κατάρρευσης, όχι μόνον σε χώρες όπως η Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία αλλά και σε χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία.
Τα σενάρια, για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδος, είπε ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστών του Ευρωκοινοβουλίου, τα προωθούν οι διεθνείς κερδοσκόποι και κάποιοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι διεθνείς επενδυτές, χωρίς, όμως να έχουν επιχειρήματα.
Ο κ. Σουλτς εκτίμησε ότι, τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση είναι ικανά να κλείσουν τις δημοσιονομικές τρύπες της ελληνικής οικονομίας και να την καταστήσουν αξιόπιστη έναντι της ''τρόϊκας'', έτσι ώστε να συνεχισθεί ανεμπόδιστα η οικονομική βοήθεια προς την χώρα.
Ερωτηθείς για την στάση της Γερμανίας στο ελληνικό πρόβλημα, ο κ. Σουλτς υποστήριξε ότι η Άγκελα Μέργκελ στηρίζει τελικά την Ελλάδα, ως μέρος της γενικότερης στάσης της για την στήριξη του ευρώ.
ΠΗΓΗ:Sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια: