Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κίνδυνο παρατεταμένης ακυβερνησίας που μπορεί να θέσει εν αμφιβόλω ακόμη και την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη θα έκρυβε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εκτίμησε η Αννα Διαμαντοπούλου, προειδοποιώντας ότι ο επόμενος πρωθυπουργός, ύστερα από μια τέτοια περιπέτεια πολιτικής αστάθειας, θα μπορούσε να είναι -ως ακραίο σενάριο όπως είπε- ο "πρωθυπουργός της δραχμής". Μιλώντας στο ρ/σ "Βήμα", η κυρία Διαμαντοπούλου απέρριψε κάθε χρησιμότητα μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και περιέγραψε τρία μετεκλογικά σενάρια:"Εάν λοιπόν γίνουν αυτές οι εκλογές, μπορεί να δώσουν ξανά ΠΑΣΟΚ ή να βγάλουν τη Νέα Δημοκρατία, η οποία θα συνεχίσει ακριβώς την ίδια πορεία. Διότι ό,τι διαφορετικό είπε η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτό του Ζαππείου, και αυτό δεν γίνεται". Και αναφερόμενη στο τρίτο μετεκλογικό τοπίο, σημείωσε: "Ή δεν θα βγει κυνέρνηση και θα χάσουμε ένα τρίμηνο σε εσωτερικές ισσοροπίες ώσπου να βγει κυβέρνηση (...) Πολύ φοβάμαι ότι ο επόμενος πρωθυπουργός, στο τέλος αυτής της περιπέτειας, δεν θα είναι πρωθυπουργός του ευρώ (...) μπορεί να είναι πρωθυπουργός της δραχμής, το λέω σαν μία ακραία προσέγγιση". "Αν πάμε σε εσωτερικό χάος, σε μη δυνατότητα αποφάσεων, στο να χάνονται οι μήνες και οι ημέρες, να μη μπορούμε να κάνουμε κυβέρνηση και να φεύγει ο χρόνος θεωρώ ότι όλοι οι κίνδυνοι είναι ανοικτοί", είπε επίσης η κυρία Διαμαντοπούλου τονίζοντας την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. 

Συγγνώμη από τους μαθητές

Η υπουργός Παιδείας ζήτησε επίσης "συγγνώμη" από τους μαθητές και τους γονείς για το αλαλούμ που επικρατεί με την αργοπορημένη παράδοση των σχολικών βιβλίων.
επέρριψε ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο και προανήγγειλε έρευνα για την υπόθεση που είχε ως αποτέλεσμα αντί βιβλίων, οι μαθητές να παραλαμβάνουν φωτοτυπίες και DVD, ενώ χαρακτήρισε αναμενόμενες τις κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια, αφού η μεταρρύθμιση θίγει συμφέρονται: "Ολοι θέλουν μεταρρυθμίσεις, αρκεί αυτές να μην αφορούν τον εαυτό τους", επισήμανε σχετικά.
Επανέλαβε δε τη θέση της ότι γύρω από το νέο νόμο ακούγονται εσκεμμένα ψέμματα και προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα για την μεταρρύθμιση στην Παιδεία.
 ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: