Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi _Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.Στήριξα και ψήφισα την Φώφη Γεννηματά για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γιατί η Φώφη Γεννηματά, ως ένας άνθρωπος που έχει δοκιμαστεί, δεν έχει μόνον θεωρίες αλλά και συγκεκριμένη στάση ζωής στην τήρηση των κανόνων. Η Φώφη Γεννηματά έχει συνείδηση του χρέους να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο επάνω στις διαχρονικές αρχές και αξίες της 3ης Σεπτέμβρη και του Ανδρέα Παπανδρέου, για να το ξανακάνουμε όλοι μαζί δυνατό, δίνοντας το περίσσευμα της ψυχής μας ξανά. Για να υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό και την Πατρίδα. Και όχι το αντίστροφο, ο Ελληνικός Λαός και η Πατρίδα δια στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μονίμων κυβερνητιστών ή υπάκουων διορισμένων αυλικών τους, να υπηρετεί και να προασπίζει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών των ΜΜΕ, των οικονομικών ολιγαρχών και των Διευθυντηρίων της κάθε εξουσίας μέσα και έξω από την χώρα. Για να είμαστε ξανά Υπερήφανοι για όλα όσα επαγγελόμαστε, δεσμευόμαστε και πράττουμε. Για την προοδευτική πατριωτική Αριστερά. Για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής νεολαίας, των Ελλήνων εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου και της ανάγκης, των μη προνομιούχων.

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

«VENUS» ΚΑΙ «ΑΛΜΜΕ» - ΠΡΩΤΕΣ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 20 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ «VENUS»
Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «VENUS» ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ
ΆΛΜΑ ΓΙΑ ΤΗ VENUS ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΜΕ -Στις πρώτες δύο θέσεις των 20 μεγαλύτερων αγροτικών συνεταιριστικών... επιχειρήσεων της χώρας, είναι οι δύο ακμάζουσες ημαθιώτικες επιχειρήσεις.

Μια μεγάλη επίδοση για την Ημαθία συνιστούν οι πίνακες που δημοσίευσε η «Ελευθεροτυπία» στις 30 Σεπτεμβρίου, με τις 20 μεγαλύτερες αγροτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις της χώρας και τη μεταβολή του κύκλου εργασιών τους. Οι δείκτες εντυπωσιάζουν: στις δύσκολες ημέρες, που ζει η χώρα με τον οικονομικό στραγγαλισμό, που υφίσταται, οι δύο μεγάλες μας συνεταιριστικές μονάδες, δείχνουν να…αδιαφορούν για τη δυσάρεστη περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Οι επιδόσεις τους αποτελούν φάρο ελπίδας, προοπτικής και εμπιστοσύνης στις δυνατότητες του τόπου, που προκύπτουν από την ακριβή γνώση και την εφαρμογή αυτής της γνώσης του αντικειμένου σε όλα τα στάδιά του, από την παραγωγή μέχρι τη διάθεση του προϊόντος, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.                                                                           Ο πίνακας που δημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία» είναι αποκαλυπτικός. Αποτυπώνει την καχεξία κλάδων ολόκληρων που είτε η κρίση τους έχει αποδομήσει, όπως είναι ο κλάδος της καπνοβιομηχανίας, είτε λειτουργούν λιγότερο ανταγωνιστικά. Συνολικά, στα αποτελέσματα των 100 μεγαλύτερων συνεταιριστικών επιχειρήσεων, φαίνεται πως οι 58 έκαναν μικρότερο τζίρο, ενώ μεγαλύτερο οι 42, με στοιχεία του 2010 έναντι του 2009. Το 2010 σημειώθηκε μείωση του συνολικού τζίρου, εύλογο να εξηγηθεί.

Και μέσα σ’ αυτές τις αποκαρδιωτικές συνθήκες η VENUS καταγράφει μια εκρηκτική άνοδο της τάξης του 32,91%!, είναι πρώτη, ακολουθούμενης της δεύτερης, που είναι η ΑΛΜΜΕ με ποσοστό, μεγάλο επίσης, 11,25%. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η τρίτη συνεταιριστική επιχείρηση, ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», ακολουθεί με 9,36% και η τέταρτη με 4,5%. Το δυστύχημα είναι, με εξαίρεση ελάχιστες από τις λοιπές, που παρουσιάζουν αυξητικά μεν, αλλά πολύ μικρά ποσοστά, οι περισσότερες έχουν κατακρημνιστεί, με «πρωταθλήτρια» την ΕΑΣ Λάρισας, με «βουτιά» 62,99%!, ενώ οι λιγότερες παρουσιάζουν ζημιογόνο μεταβολή, αλλά με μικρά ποσοστά.
Συμπερασματικά : είναι σαφές ότι στην Ημαθία, παρά τα μύρια παγιωμένα επί δύο δεκαετίες προβλήματα, προστιθεμένων και των σημερινών, οι αντοχές είναι επίσης παγιωμένες και πείσμονες. Εργατικότητα, γνώση του προϊόντος, συνεχής αναζήτηση, οργάνωση της παραγωγής, εξωστρέφεια, επιτρέπουν στο νομό να «ανθίζει» ακόμη και κάτω από τις δυσκολότερες προϋποθέσεις, όπως η σημερινή συγκυρία. Και όλα αυτά είναι η εγγύηση, όταν καταλαγιάσει η τρομερή ύφεση στη χώρα και στον κόσμο, μιας ακόμη ανοδικότερης πορείας προς την ανάπτυξη και την ευημερία και την αποτίναξη και των ελάχιστων δυσλειτουργιών που ακόμη υπάρχουν. Θα έλθουν σίγουρα καλύτερες ημέρες, όταν στις κάκιστες συνθήκες, οι επιχειρήσεις μας πρωταγωνιστούν θετικά, με οδηγούς τη VENUS και την ΑΛΜΜΕ.


ΠΗΓΗ:«ΗΜΕΡΗΣΙΑ»ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: