Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi _Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου από το 1980, ως μέλος της ΠΑΜΚ Ημαθίας μέχρι και το μέλλον. Στις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την λαϊκή βάση του Κινήματος στήριξα και ψήφισα την Φώφη Γεννηματά. Στήριξα και ψήφισα την Φώφη Γεννηματά για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γιατί η Φώφη Γεννηματά, ως ένας άνθρωπος που έχει δοκιμαστεί, δεν έχει μόνον θεωρίες αλλά και συγκεκριμένη στάση ζωής στην τήρηση των κανόνων. Η Φώφη Γεννηματά έχει συνείδηση του χρέους να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο επάνω στις διαχρονικές αρχές και αξίες της 3ης Σεπτέμβρη και του Ανδρέα Παπανδρέου, για να το ξανακάνουμε όλοι μαζί δυνατό, δίνοντας το περίσσευμα της ψυχής μας ξανά. Με την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ συμπαρατάχθηκα στις 3 Σεπτέμβρη 2012 στην Αριστερή Πρωτοβουλία με επικεφαλή τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο. Από την 19η Οκτωβρίου 2013 συμμετέχω με την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ και στην Πρωτοβουλία για την Αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Στις Ευρωεκλογές του 2014 στήριξα τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Στάθηκα αρωγός και είμαι συμπαραστάτης, όλων ανεξαιρέτως των συναγωνιστών και συντρόφων μου μελών του διαχρονικού ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στα ψηϕοδέλτια των Αυτοδιοικητικών εκλογών στον Νομό Ημαθίας. - Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Ημαθίας στις εκλογές του 2012 - πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ και του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ - Φίλη του Ενθουσιασμού και του Συναισθήματος στην Πολιτική - Πρόεδρος Ομίλου για τις αρχές και τις αξίες της UNESCO με έδρα τη Βέροια Νομού Ημαθίας και την επωνυμία «Δίκτυο Πολιτισμού και Ανάπτυξης της Οικολογικής Δημοκρατίας»

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

«VENUS» ΚΑΙ «ΑΛΜΜΕ» - ΠΡΩΤΕΣ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 20 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ «VENUS»
Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «VENUS» ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ
ΆΛΜΑ ΓΙΑ ΤΗ VENUS ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΜΕ -Στις πρώτες δύο θέσεις των 20 μεγαλύτερων αγροτικών συνεταιριστικών... επιχειρήσεων της χώρας, είναι οι δύο ακμάζουσες ημαθιώτικες επιχειρήσεις.

Μια μεγάλη επίδοση για την Ημαθία συνιστούν οι πίνακες που δημοσίευσε η «Ελευθεροτυπία» στις 30 Σεπτεμβρίου, με τις 20 μεγαλύτερες αγροτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις της χώρας και τη μεταβολή του κύκλου εργασιών τους. Οι δείκτες εντυπωσιάζουν: στις δύσκολες ημέρες, που ζει η χώρα με τον οικονομικό στραγγαλισμό, που υφίσταται, οι δύο μεγάλες μας συνεταιριστικές μονάδες, δείχνουν να…αδιαφορούν για τη δυσάρεστη περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Οι επιδόσεις τους αποτελούν φάρο ελπίδας, προοπτικής και εμπιστοσύνης στις δυνατότητες του τόπου, που προκύπτουν από την ακριβή γνώση και την εφαρμογή αυτής της γνώσης του αντικειμένου σε όλα τα στάδιά του, από την παραγωγή μέχρι τη διάθεση του προϊόντος, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.                                                                           Ο πίνακας που δημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία» είναι αποκαλυπτικός. Αποτυπώνει την καχεξία κλάδων ολόκληρων που είτε η κρίση τους έχει αποδομήσει, όπως είναι ο κλάδος της καπνοβιομηχανίας, είτε λειτουργούν λιγότερο ανταγωνιστικά. Συνολικά, στα αποτελέσματα των 100 μεγαλύτερων συνεταιριστικών επιχειρήσεων, φαίνεται πως οι 58 έκαναν μικρότερο τζίρο, ενώ μεγαλύτερο οι 42, με στοιχεία του 2010 έναντι του 2009. Το 2010 σημειώθηκε μείωση του συνολικού τζίρου, εύλογο να εξηγηθεί.

Και μέσα σ’ αυτές τις αποκαρδιωτικές συνθήκες η VENUS καταγράφει μια εκρηκτική άνοδο της τάξης του 32,91%!, είναι πρώτη, ακολουθούμενης της δεύτερης, που είναι η ΑΛΜΜΕ με ποσοστό, μεγάλο επίσης, 11,25%. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η τρίτη συνεταιριστική επιχείρηση, ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», ακολουθεί με 9,36% και η τέταρτη με 4,5%. Το δυστύχημα είναι, με εξαίρεση ελάχιστες από τις λοιπές, που παρουσιάζουν αυξητικά μεν, αλλά πολύ μικρά ποσοστά, οι περισσότερες έχουν κατακρημνιστεί, με «πρωταθλήτρια» την ΕΑΣ Λάρισας, με «βουτιά» 62,99%!, ενώ οι λιγότερες παρουσιάζουν ζημιογόνο μεταβολή, αλλά με μικρά ποσοστά.
Συμπερασματικά : είναι σαφές ότι στην Ημαθία, παρά τα μύρια παγιωμένα επί δύο δεκαετίες προβλήματα, προστιθεμένων και των σημερινών, οι αντοχές είναι επίσης παγιωμένες και πείσμονες. Εργατικότητα, γνώση του προϊόντος, συνεχής αναζήτηση, οργάνωση της παραγωγής, εξωστρέφεια, επιτρέπουν στο νομό να «ανθίζει» ακόμη και κάτω από τις δυσκολότερες προϋποθέσεις, όπως η σημερινή συγκυρία. Και όλα αυτά είναι η εγγύηση, όταν καταλαγιάσει η τρομερή ύφεση στη χώρα και στον κόσμο, μιας ακόμη ανοδικότερης πορείας προς την ανάπτυξη και την ευημερία και την αποτίναξη και των ελάχιστων δυσλειτουργιών που ακόμη υπάρχουν. Θα έλθουν σίγουρα καλύτερες ημέρες, όταν στις κάκιστες συνθήκες, οι επιχειρήσεις μας πρωταγωνιστούν θετικά, με οδηγούς τη VENUS και την ΑΛΜΜΕ.


ΠΗΓΗ:«ΗΜΕΡΗΣΙΑ»ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: