Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ ΌΛΗ Η ΧΩΡΑ»

Α. Παπαρήγα: Να παραλύσει όλη η χώρα
Πάνδημη συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνει σήμερα το ΚΚΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και στην αυριανή απεργία ζήτησε από τους πολίτες η Αλέκα Παπαρήγα καθώς όπως είπε, μια είναι η επιλογή. "Να τους φοβίσουμε και να τους παρεμποδίσουμε ώστε να μην ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο".
Η κα Παπαρήγα κάλεσε επίσης τους πολίτες να ανατρέψουν την κυβέρνηση με την δράση και την οργανωμένη ανρτίδρασή τους ωστόσο αυτό που έχει σημανσία μέσα στην πάλη - είπε η κα Παπαρήγα - είναι το να κατανοήσει ο λαός ότι δεν αρκεί η ανατροπή μιας κυβέρνησης γιατί το αστικό πολιτικό σύστημα έχει εφεδρίες, αυτές που σήμερα εμφανίζονται ως; αντιμνημονιακές. "Τόσο αντιμνημονιακές όσο κα η ΝΔ", είπε χαρακτηριστικά.
Η γγ του ΚΚΕ που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τις δραπραγματεύσεις στην Αθήνα
μεταξύ κυβέρνησης και τρόικα και υποστήριξε ότι όλες οι προτάσεις που διατυπώνονται σήμερα για ηρωικές - αγωνιστικές διαπραγματεύσεις δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο σε έναν φαύλο κύκλο. "Αυτό που έχει σημασία είναι να πάρει ο λαός την οικονομία στα χέρια του και τα μέσα παραγωγής", τόνισε.
Αποδέσμευση και μονομερή διαγραφή του χρέους ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα υπογραμμίζοντας ότι ο λαός δεν πρέπει να κάνει κανένα άλλο παζάρι γιατί ακόμα και αν μας χαρίσουν 100% το χρέος, ο λαός θα αναγκαστεί να το επιστρέψει με τον μόχθο και τον ιδρώτα του. Επίσης η κα Παπαρήγα χαρακτήρισε κοροϊδία τα όσα λέγονται για διάσωση του 13ου και 14ου μισθού.
"Έχουν επιλέξει με ζητήματα όπως ο 13ος και 14ος μισθός να κοροϊδεύσουν τον κόσμο. Οι εναλλακτικές προτάσεις που έχουν μεταξύ τους είναι αυτές. Να κόψουν 5-6 μισθούς από τον λαό, στη διάρκεια του χρόνου, καταργώντας τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις, βάζοντας δυσβάσταχτους φόρους και να πουν 'αφήνουμε 13ο και 14ο μισθό'. Πάλι λιγότεροι μισθοί θα είναι. Αυτές οι διατυπώσεις σήμερα περιμένουν να κάνουν. Ο λαός πρέπει να τους δείξει ότι δεν είναι αφελής, ότι δεν μπορούν να τον κοροϊδεύουν. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό, έστω σαν ένα βήμα προς τα εμπρός", υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: