Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΈΝΤΟΝΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ



Του Βασιλη Nεδου
Eντονη δυσφορία για το πρόσωπο του κ. Γ. Ραγκούση εκφράζεται από τον κ. Βενιζέλο αλλά και τους κορυφαίους υπουργούς, με αφορμή όχι τόσο την επιλογή του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας να καταψηφίσει τη χρηματοδότηση των κομμάτων, όσο τους βαρείς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για τη ρύθμιση. Αρκετοί εισηγούνται ακόμη και τον αποκλεισμό του κ. Ραγκούση από τα ψηφοδέλτια, ωστόσο ο κ. Βενιζέλος δεν έχει αποφασίσει ακόμη. Χθες το απόγευμα, στη σύσκεψη της ενδεκαμελούς γραμματείας, όπου μετέχουν όλοι οι λεγόμενοι κορυφαίοι, τονίστηκε ότι η συμπεριφορά του κ. Ραγκούση είναι αντιφατική, ενώ κάποιοι τη χαρακτήρισαν και «προσβλητική». Γνωστοποίησαν μάλιστα στον κ. Βενιζέλο ότι θα στηρίξουν όποια απόφαση και αν λάβει για τον κ. Ραγκούση, αν δηλαδή θα τον συμπεριλάβει ή όχι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι ο κ. Ραγκούσης φέρει άμεση ευθύνη για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, ενώ χαρακτήρισε «πολιτικά ανήθικες» τις αιχμές του αναπληρωτή υπουργού. Φέρεται να είπε επίσης ότι ο κ. Ραγκούσης τις τελευταίες δύο ημέρες έχει ξεπεράσει τα όρια της αξιοπρέπειας. Συζήτηση έγινε και για τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και την αποκλίνουσα γραμμή που ακολουθεί, με ηπιότερες όμως αντιδράσεις. Οι περισσότεροι εκτίμησαν ότι στον κ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να υπερασπιστεί τις επιλογές του στο υπουργείο Οικονομικών.
Νωρίτερα χθες ο κ. Βενιζέλος συνάντησε τους κ. Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου. Από την Ιπποκράτους μεταδιδόταν ότι καθένας από τους δύο υπουργούς συνιστά διαφορετική περίπτωση, αφήνοντας να εννοηθεί πως η βασική ενόχληση αφορά τον κ. Ραγκούση. Η ενόχληση του κ. Βενιζέλου συνίσταται κυρίως στην κακή οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ. Κύκλοι της Ιπποκράτους μετέδιδαν ότι ο κ. Βενιζέλος παρέλαβε χρέος 115 εκατ. ευρώ. Για αυτή την κατάσταση, υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές, έχει ζητήσει πλήρη απολογισμό, συμπληρώνοντας ότι αν διαπιστωθούν ευθύνες, «θα καταλογισθούν». Τονιζόταν επίσης ότι ο χρόνος κλήσης των δύο υπουργών χθες το πρωί, πριν από την ψηφοφορία για την έγκριση της χρηματοδότησης, δεν είναι διόλου τυχαίος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος συζήτησε με τους κ. Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου για την κακή οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι δύο είχαν κορυφαίους ρόλους στα κομματικά δρώμενα και, επιπροσθέτως, συνιστούσαν μέλη της ηγετικής ομάδας. Στην Ιπποκράτους υφίσταται ενόχληση όχι μόνο για τον κ. Ραγκούση, αλλά και για όσους βουλευτές καταψήφισαν τη διάταξη. Χαρακτήριζαν τη στάση αυτή υποκριτική και λαϊκίστικη καθώς, όπως έλεγαν, η έγκριση της χρηματοδότησης, μόλις 27 ημέρες πριν από τις εκλογές, διασφαλίζει ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και εξασφαλίζει τη διαφανή διεξαγωγή τους, καθώς και την αυτοτέλεια των κομμάτων. Αρνηση χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, θα σήμαινε αναζήτηση πόρων από αδιαφανείς πηγές. Αιχμές διατυπώθηκαν και κατά του κ. Αντ. Σαμαρά.
Σημειώνεται, τέλος, ότι μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση άνω του 80% των ψηφοδελτίων. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από την επιτροπή προτάσεις για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα των περιοδειών, της καμπάνιας του κόμματος και του προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος έκανε γνωστό ότι τα τηλεοπτικά σποτ θα συνιστούν μικρές απαντήσεις σε υπαρκτά ερωτήματα των πολιτών και δεν θα επικεντρώνονται στο δίλημμα «ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ.».

Το ανάρτησα από news.kathimerini.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ. ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ.... ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.....