Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΤΟ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» ΉΤΑΝ ΛΑΘΟΣ

«Έπρεπε να κινηθούμε ταχύτερα τους πρώτους μήνες - το δημοψήφισμα με αιφνιδίασε - η παραίτηση Παπανδρέου ήταν πράξη ανάληψης πολιτικής ευθύνης»

Η θέση του ΠΑΣΟΚ το 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν» ήταν λάθος, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Επισήμανε ακόμη ότι έπρεπε να ληφθούν άμεσα μέτρα στο πρώτο διάστημα της κυβέρνησης. Σε ερώτηση τι θα έκανε αν ελάμβανε διερευνητική εντολή ως αρχηγός πρώτου κόμματος χωρίς αυτοδυναμία, απάντησε: «Το θέμα δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός. Θέλω την εντολή, γιατί πιστεύω ότι έτσι μπορούμε να φτάσουμε σε μία πραγματική συμμαχία δυνάμεων υπευθυνότητας, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης».

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος επισήμανε ότι έπρεπε να ληφθούν άμεσα μέτρα ήδη από το πρώτο διάστημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο του 2009.

Όπως τόνισε, ήταν λάθος για την παράταξη και την χώρα γιατί «χαλάρωσε τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και της κοινωνίας». «Νομίζαμε ότι μπορούμε με ήπιο τρόπο ή ακόμη και με παροχές, επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης για παράδειγμα, μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», είπε ακόμη.


«Έπρεπε να κινηθούμε πολύ ταχύτερα. Τώρα βλέποντας τα πράγματα αναδρομικά αντιλαμβανόμαστε ότι έπρεπε να ληφθούν που θα έπειθαν και τις αγορές, αλλά και κυρίως μέτρα τα οποία θα μάζευαν το έλλειμμα από την αρχή», συνέχισε.


Επιπλέον επισήμανε ότι ο ίδιος ήταν κατά της προσφυγής στο
ΔΝΤ.

«Δεν ήμουνα μέσα στο σύστημα που έκανε τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις, εγώ ήμουνα Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ήμουνα εναντίον της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχα αυτή την αντίληψη για τα πράγματα.


» Βέβαια δυστυχώς», συνέχισε, «στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει προσφύγει μόνον η Ελλάδα η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, έχει προσφύγει η Ευρωζώνη συνολικά, η πιο αναπτυγμένη περιοχή του κόσμου, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της υφηλίου. Αυτό είναι το τραγικό πρόβλημα της Ευρωζώνης».


Σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες
εκλογές της 6ης Μαΐου επισήμανε ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, ζητώντας «να έχουμε κοινή λογική και να παρακολουθούμε την απλή αριθμητική».

Καταλόγισε ακόμη στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, εμμονή με την πρωθυπουργία, «θεωρεί ότι του χρωστά η χώρα και ότι είναι σειρά του να γίνει πρωθυπουργός».


«Εγώ έχω μια -θα έλεγα- πιο αποστασιοποιημένη και ελεύθερη προσέγγιση στα θέματα αυτά», συνέχισε, «δε θεωρώ ότι μου χρωστάει η χώρα κάτι, είμαστε εδώ για να προσφέρουμε και να αναλάβουμε κόστος».


Σε ερώτηση τι θα έκανε αν θα είχε διερευνητική εντολή ως αρχηγός πρώτου κόμματος χωρίς αυτοδυναμία, σημείωσε ότι «εμένα δε με ενδιαφέρει να είμαι ο πρωθυπουργός». Πρόσθεσε δε ότι «θέλω τη διερευνητική εντολή, θεωρώ ότι αυτό που έκανα τους προηγούμενους εννιά μήνες ως Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών είναι μια εμπειρία που εμένα με έχει σφραγίσει κι έκανα μια αγωνιώδη προσπάθεια για τη χώρα


» Θέλω τη διερευνητική εντολή γιατί πιστεύω ότι έτσι μπορούμε να φτάσουμε σε μία πραγματική συμμαχία δυνάμεων υπευθυνότητας, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης», υπογράμμισε.


Για τον πρόεδρο της ΝΔ πρόσθεσε: «ο κ. Σαμαράς λέει: ‘Διεκδικώ αυτοδυναμία’, αλλά δε θα την έχει. ‘Δε θέλω συνεργασία’, απορρίπτει όλες τις συνεργασίες μετά βδελυγμίας, έτσι βδελύσσεται και το ΠΑΣΟΚ. Και μετά λέει: ‘Και πάντως θέλω να είμαι Πρωθυπουργός έστω ως Αρχηγός του πρώτου κόμματος’. Με ποιες συνεργασίες, με ποιο πρόγραμμα, με ποια αξιοπιστία;».


Σε επόμενη ερώτηση για το τι θα πράξει στο ενδεχόμενο να λάβει ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ διερευνητική εντολή στις 8 Μαΐου επισήμανε ότι θα δει όλες τις παρατάξεις και θα δει «ποιες είναι οι δυνάμεις αυτές οι οποίες με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, με διεκδικητική διάθεση απέναντι στο μνημόνιο και την τρόικα, μπορούν να συνεργαστούν για να πάμε από το μνημόνιο στο ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και να κυβερνήσουμε τον τόπο και να τον κυβερνήσουμε εξασφαλίζοντας τις θυσίες των πολιτών, γιατί αλίμονο αν θέσουμε σε κίνδυνο τις θυσίες που έχουν κάνει ως τώρα οι πολίτες, και κάνουν. Έχει δημιουργηθεί ένα εθνικό κεφάλαιο που πρέπει να το προστατεύσουμε».


Σε ότι αφορά το
δημοψήφισμα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε τα εξής: «Αιφνιδιάστηκα με την εξαγγελία που έγινε για το δημοψήφισμα και προσπάθησα μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου να διαμορφώσω ένα πλαίσιο, ότι εντάξει να το δούμε κι αυτό, αλλά μετά τη συμφωνία, μετά το PSI, αφού ολοκληρωθούν όλα, αφού πάρουμε τα λεφτά, χωρίς να τίθεται θέμα παραμονής στο ευρώ και θα μπορούσαμε και να το αποφύγουμε, έτσι είπα αμέσως, αν συγκεντρωθεί στη Βουλή πλειοψηφία 3/5, 180 βουλευτών.

Μετά έγιναν αυτά που ξέρετε, έγιναν οι Κάννες και γυρνώντας από τις Κάννες έκανα τη δήλωση, η οποία στην πραγματικότητα ανακάλεσε το δημοψήφισμα».


Σε ότι αφορά τον
Γιώργο Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος είπε: «Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μέσα σε δυόμισι χρόνια εγκατέλειψε την πρωθυπουργία και εγκατέλειψε και την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Δε νομίζω να έχουμε άλλες πράξεις ανάληψης πολιτικής ευθύνης τόσο καθαρές στο παρελθόν.   

Νομίζω ότι το κεφάλαιο αυτό τώρα έκλεισε, δεν αξιολογείται τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν είναι υποψήφιος και το γεγονός ότι δεν είναι υποψήφιος σημαίνει κάτι, έτσι δεν είναι;» 


H αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε σήμερα ο κ. Βενιζέλος, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  


«Το θέατρο και τα ψέματα Βενιζέλου δεν έχουν, τελικά, ούτε αρχή, ούτε τέλος. Πανικοβλημένος από την κατάρρευση του κόμματός του, ψεύδεται ασύστολα. Έφτασε στο σημείο να πει, σήμερα, για το εγκληματικό δημοψήφισμα, που στήριξε

με πάθος, ότι ήταν…“λάθος εκτίμηση”. 

Κανείς, όμως, δεν ξεχνά την πραγματικότητα: Στις 31.10.2011, έλεγε για την τυχοδιωκτική πρόταση Παπανδρέου ότι ήταν “κίνηση εκτόνωσης και λύτρωσης”!


Και όχι μόνο αυτό. Προσπάθησε, σήμερα, να εμφανιστεί ότι ήταν αντίθετος και με το Μνημόνιο! Το χαρακτήρισε, μάλιστα…“ελλιπές”!


Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όμως, τον έχει ήδη καρφώσει για το ρόλο που έπαιξε και, μέχρι σήμερα, δεν του έχει απαντήσει.  Ότι, δηλαδή, ο κ. Βενιζέλος ήταν από τους βασικούς συντάκτες του Μνημονίου, όχι μόνο ως υπουργός, αλλά και ως νομικός.


Δηλαδή, στην ουσία, ο κ. Βενιζέλος, διάδοχος και συνεχιστής της πολιτικής Παπανδρέου, είναι αυτός που συνέταξε, επέβλεψε και εκτέλεσε το Μνημόνιο». 

Το ανάρτησα από ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: