Τι σημαίνει Αυτοδύναμη Ελλάδα;
- Σημαίνει επάνοδος στη δημοσιονομική σταθερότητα και κυριαρχία.
- Σημαίνει αποκατάσταση των απωλειών και άρση των αδικιών.
- Σημαίνει να επαναφέρουμε στο προσκήνιο την εξωτερική πολιτική και τον εθνικό αμυντικό σχεδιασμό, το σεβασμό και την προστασία των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
- Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει Ελλάδα θεσμικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, συμμετοχή της Ελλάδας στις νέες προσπάθειες που γίνονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την αλλαγή των συσχετισμών. Από την αλλαγή αυτή, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η πορεία της χώρας.
- Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει και κάτι πολύ συγκεκριμένο, προσωπικά για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Σημαίνει πως ο Έλληνας πολίτης γίνεται υπερήφανος, ασφαλής, αξιοπρεπής.
«Η πορεία από το μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση στο Ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης
και Ανόρθωσης της χώρας»
και Ανόρθωσης της χώρας»
«Με ευκολία κάποιοι αυτοτοποθετούνται στο στρατόπεδο της ανάπτυξης θεωρώντας ότι κάποιοι άλλοι έχουν μείνει αναγκαστικά στο στρατόπεδο της ύφεσης και της κρίσης. Αυτό που έχουμε κάνει ως τώρα είναι στην πραγματικότητα η θεμελίωση της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας, η θεμελίωση του νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου.
«10 θεμελιώδεις προϋποθέσεις της ανάπτυξης»
1. Η νομισματική και δημοσιονομική σταθερότητα.
2. Η χρηματοοικονομική σταθερότητα και η διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
3. Πολιτική σταθερότητα και ισχυρή πολιτική διεύθυνση της χώρας
4. Η αποκατάσταση της διεθνούς εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.
5. Ασφάλεια Δικαίου. Να νιώθει και ο πολίτης αλλά και ο ξένος θέλει να δουλέψει ή να επενδύσει στην Ελλάδα, ότι υπάρχει ένα νομικό σύστημα που λειτουργεί, που έχει αρχή, μέση και τέλος.
6. Ένα σταθερό εθνικό φορολογικό σύστημα ευρείας αποδοχής και συναίνεσης που θα μείνει για 10 χρόνια αμετάβλητο και που θα δίνει πάρα πολύ καθαρά και την κοινωνική και την αναπτυξιακή διάσταση.
7. Μια φιλοεπενδυτική Δημόσια Διοίκηση που σέβεται την κοινή λογική και τον πολίτη.
8. Ταχεία και αξιόπιστη απονομή της Δικαιοσύνης, το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα μαζί με τις χρήσεις γης και τη χωροθέτηση.
9. Στήριξη των τοπικών κοινωνιών, που χωρίς να υποστέλλουν καμία περιβαλλοντική ή κοινωνική ευαισθησία, πρέπει ν' αντιλαμβάνονται ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις, χρειαζόμαστε αναπτυξιακά σχέδια που πραγματοποιούνται, που δίνουν δουλειά, που δίνουν προστιθέμενη αξία.
10. Ένα εθνικό παραγωγικό μοντέλο με καθαρές προτεραιότητες και στόχους. Οι προτεραιότητες και οι στόχοι αυτού του εθνικού παραγωγικού μοντέλου, είναι σχεδόν αυτονόητοι, είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστούν στην πράξη γιατί απαιτείται όχι μόνο πολιτική, αλλά και κοινωνική βούληση. Και αυτό είναι δυστυχώς αμφίβολο αν υπάρχει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου