Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ) ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Ο Γιάννης Τροχόπουλος, ειδικός σε θέματα βιβλιοθηκών, ο πρώτος CEO του Οργανισμού

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ
Ο κ. Ιωάννης Τροχόπουλος, ειδικός σε θέματα βιβλιοθηκών, πρώην διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας και με διεθνή αναγνώριση και βραβεία διορίστηκε ως ο πρώτος γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού «Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.» όπως ανακοινώθηκε από το Ιδρυμα.

«Είναι το ιδανικό πρόσωπο για να ηγηθεί της ανάπτυξης του σημαντικού αυτού Κέντρου Πολιτισμού», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προσθέτοντας ότι «πρόκειται για διεθνώς αναγνωρισμένη αυθεντία σε θέματα βιβλιοθηκών, καθώς για 22 χρόνια, οδήγησε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας σε μία ξεχωριστή πορεία προς την πανελλαδική και διεθνή αναγνώριση, με αποκορύφωμα την απονομή του Βραβείου "Access to Learning" (Πρόσβαση στη Μάθηση) του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, το 2010». Από την πλευρά του εξάλλου ο κ. Τροχόπουλος, που θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιουνίου αναφέρθηκε στους στόχους του «Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.» υποσχόμενος ότι θα γίνει το νέο σύμβολο της Ελλάδας του αύριο.
Στο μεταξύ η ανάπτυξη του ΚΠΙΣΝ βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο, καθώς έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής κατασκευαστικής εταιρείας και οι εργασίες αναμένονται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2012 ενώ οι εκσκαφές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η προσοχή του Ιδρύματος έτσι, στρέφεται τώρα και στις εργασιακές, λειτουργικές και προγραμματικές διαστάσεις του Κέντρου, το οποίο όπως είναι γνωστό κατασκευάζεται στο θαλάσσιο μέτωπο της Αθήνας και θα περιλαμβάνει τα νέα κτίρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Ο Οργανισμός «Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.» έχει δημιουργηθεί υπό τη νομική μορφή μη κερδοσκοπικής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης και σκοπός του είναι, αφενός ο προγραμματισμός, η κατασκευή και ο εξοπλισμός των έργων και αφετέρου, η εποπτεία, η συντήρηση, η ασφάλεια, η οργάνωση και η λειτουργία του Κέντρου μετά την ολοκλήρωσή του, προκειμένου να διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση και να εκπληρώνει τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε.

 
Το ανάρτησα από το ΒΗΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια: