Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Τον προβληματισμό του Λευκού Οίκου για τις εξελίξεις μετέφερε το πρωί στον Γιάννη Στουρνάρα ο Αμερικανικός αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών Τσαρλς Κόλινς, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα ως απεσταλμένος του Μπαράκ Ομπάμα.
Μερικές μονον ώρες πριν από την άφιξη στη χώρα μας των επικεφαλής της τρόικας, αλλά και του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο κ. Κόλινς ζήτησε ενημέρωση από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών για την υλοποίηση του μνημονίου και του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κόλινς ρώτησε να μάθει λεπτομέρειες για το πρόγραμμα προσαρμογής και τα μέτρα των περικοπών, ενώ εξέφρασε την απορία του γιατί έχει "κολλήσει" το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και ζήτησε πληροφορίες για το ποιες ιδιωτικοποιήσεις πρόκειται να "τρέξουν" άμεσα.
Ο ίδιος μετέφερε το μήνυμα της αμερικανικής πλευράς ότι η Ουάσινγκτον θα στηρίξει την ελληνική προσπάθεια, αλλά μόνον εφόσον εφαρμοστεί το πρόγραμμα.
"Η αμερικανική κυβέρνηση θα βοηθήσει εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση για την εφαρμογή του Προγράμματος. Συν Αθηνά και χείρα κίνει" φέρεται να τόνισε ο αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
Ο κ. Τσαρλς Κόλις αύριο, Πέμπτη, θα επισκεφθεί και τη Ρώμη, όπου επίσης θα μεταφέρει τα μηνύματα της αμερικανικής πλευράς.
Το ανάρτησα από το MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια: