Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» - «INITIATIVE FOR THE CHILD»

Ανακοινώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που συνεδρίασε στη Νέα Υόρκη στις 20 Οκτωβρίου 2011, αποδέχθηκε το αίτημα της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» και ενέκρινε τη χορήγηση του χρηματικού ποσού, που απαιτείται για την αποπεράτωση και τον εξοπλισμό του "Σπιτιού της Βεργίνας", ώστε αυτό να λειτουργήσει σαν Στέγη Μακροχρόνιας Φιλοξενίας Παιδιών

Ο Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί» εγκαινιάζει το Σπίτι της Βεργίνας, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012, με ένα σύνολο εκδηλώσεων.
Το "Σπίτι της Βεργίνας", που αποπερατώθηκε και εξοπλίστηκε με Δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», έχει αποστολή την φροντίδα και την προστασία παιδιών που βιώνουν την ψυχολογική και σωματική βία, την περιθωριοποίηση και την απόρριψη, τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και μέσα στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Με την λειτουργία και του δεύτερου αυτού Σπιτιού η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» ολοκληρώνεται ως μία σημαντική περιφερειακή Δομή παροχής κοινωνικής φροντίδας.

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Α. ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ-ΒΕΡΓΙΝΑ
-πέρας προσέλευσης: 17:00
-χαιρετισμοί και κεντρική ομιλία
-αποκαλυπτήρια της τιμητικής πινακίδας της Δωρεάς
-κόψιμο κορδέλας κτιρίου
-ξενάγηση στους χώρους του κτιρίου
-μικρή δεξίωση στον κήπο
-πέρας τελετής: 19:00
-κατά την διάρκεια των εγκαινίων θα προβάλεται video από την εργασία στο κτίριο των φοιτητών του 3ου εργαστηρίου Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.
 

Β. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ-ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ-ΒΕΡΟΙΑ
Ομαδική Έκθεση έργων Ζωγραφικής, Χαρακτικής και Φωτογραφίας,
διακεκριμένων Εικαστικών.
-έναρξη εκδήλωσης : 20:00
-ομιλία από την κυρία Βίκυ Παπατζίκου-Μελικιώτου, Μέλους του Δ.Σ. της ΠγτΠ
-ξενάγηση στην Έκθεση

Γ. ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΗ-ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ
Συναυλία του Συνθέτη Γιώργου Καζαντζή. Τραγουδούν ο Βασίλης Λέκκας, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Αλεξία Χρυσομάλλη και η Ναντίνα Κυριαζή και παίζουν εξαιρετικοί μουσικοί.
-ώρα έναρξης της Συναυλίας : 21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: