Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΣΕΓΕΣ: «ΟΥΤΕ ΈΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ» - ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΚΑΡΑΜΙΧΑΣ

«Αναφορικά με τη χτεσινή δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, επιστρέφει στον κ. Χαρακόπουλο τον χαρακτηρισμό περί «κρατικοδίαιτων» γιατί αν κάποιοι είναι κρατικοδίαιτοι αυτοί είναι το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα», επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΑΣΕΓΕΣ.
«Η ΠΑΣΕΓΕΣ», αναφέρεται στην ανακοίνωση «δεν έχει επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον προϋπολογισμό και τον έλληνα φορολογούμενο. Ο πόρος που εισπράττει μέσω του ΕΛΓΑ καταβάλλεται αποκλειστικά από τους αγρότες και τους παραγωγούς και είναι ανταποδοτικός καθώς επιστρέφει και πάλι στους αγρότες μέσω των υπηρεσιών που προσφέρει η ΠΑΣΕΓΕΣ.
Σήμερα που κορυφώνεται η συζήτηση για τα εξοντωτικά μέτρα που θα επιβάλλουν Κυβέρνηση και Τρόϊκα, κάποιοι θέλουν να συμψηφίσουν τη συνδρομή των αγροτών προς την ΠΑΣΕΓΕΣ ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ το χρόνο με την περικοπή από τους αγρότες περίπου 500 εκατ. ευρώ που θα προκύψει από τη μείωση στην επιστροφή ΦΠΑ, τη μείωση στις αγροτικές συντάξεις κλπ. Δεν νομιμοποιούνται να το κάνουν και δεν θα τους επιτρέψουμε να ψαρεύουν σε θολά νερά».

 
«Θα συμφωνούσαμε στην περικοπή κάθε επιχορήγησης προς όλους τους φορείς και τους θεσμούς και για να γίνει «μια καλή αρχή»» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει «ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ προτείνει να αρχίσει η διαδικασία αυτή με την κατάργηση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κάνει συνυπεύθυνους για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στο πολιτικό σύστημα και κυρίως στα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν. Ό,τι και να κάνουν τη φωνή της ΠΑΣΕΓΕΣ δεν θα τη φιμώσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: