Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Γ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:«ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΈΝΑ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Γ.ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ»

Σφοδρή επίθεση στον δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ Γιάννη Πρετεντέρη εξαπέλυσε χθες ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, με αφορμή ενός άρθρου του στην εφημερίδα. Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος στην απάντησή του, ήταν σκληρές.

 

Ειδικότερα, ανέφερε τα εξής: "Θα μπορούσε να είναι τίτλος τιμής για μένα ένα λιβελογράφημα με υπογραφή του κ. Πρετεντέρη. Κατανοώ και την ανησυχία του και τους φόβους του. Κατανοώ ότι δυσκολεύεται να αποδεχτεί ότι κάποιοι απορρίπτουν τις πολιτικές που ο ίδιος μετά μανίας υποστηρίζει. Λες και είμαστε υποχρεωμένοι να ταυτιζόμαστε με τις συντηρητικές του απόψεις και τους εναγκαλισμούς του με το εκάστοτε κυβερνητικό σχήμα.

Ο αειθαλής κ. Πρετεντέρης του Σημίτη, του Καραμανλή, του Σαμαρά, πιθανώς και του επόμενου! Ο ομιλών "εξ ονόματος του λαού και ο εκφράζων το λαϊκό αίσθημα", υπό τη δέσμευση των εκάστοτε επιλογών των ευρισκομένων πάνω από τον ίδιο.
Ο υπερασπιστής της Τρόικα και του ΔΝΤ, με πάθος και καθημερινή συνέπεια, μεγαλύτερα και από αυτά του Τόμσεν. Ο αναμάρτητος υπερασπιστής του αποκεφαλισμού των δημοσιών υπαλλήλων, της φτώχειας του λαού, των επενδύσεων (γενικώς και αορίστως), της εφαρμογής πολιτικών που διαλύουν μια κοινωνία. Γιατί ο αδρά αμειβόμενος (με 700.000 ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με δημοσιεύματα που δε διέψευσε) προφανώς δεν θέλει να διαταραχτεί η αμειβόμενη σχέση και επαφή με την εργοδοσία του.

Ο αναλυτής των πάντων, υπό το πρίσμα των συμφερόντων που διαχρονικά υπηρέτησαν οι μεγαλο – εργοδότες του. Ο μεγαλο- δημοσιογράφος που εργολαβικά ανέλαβε εδώ και καιρό το καθήκον της διάλυσης και εξαφάνισης του ΠΑΣΟΚ από τον πολιτικό χάρτη γιατί προφανώς σήμερα δεν το έχει ανάγκη. Στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι μπορεί να εκπροσωπεί δικαίως και με απόλυτη συνέπεια αυτούς που ανέλαβαν την εργολαβία της επιβολής χωρίς προβλήματα των νέων μέτρων. Δεν μας ανακάλυψε τυχαία, ούτε σήμερα κατέληξε στο μέγα πολιτικό συμπέρασμα ότι "ίμαστε μεγαλύτερο πρόβλημα από την Τρόικα". Άλλωστε καθένας που διαφωνεί με τη λογική του ("ανεξάρτητη" και "αυτόνομη"!), αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο για την ισορροπία ενός συστήματος συμφερόντων από τα οποία πάντοτε κάτι θα προσδοκά.

Απλά ανησυχεί μήπως και ντεραπάρει το όχημα που μας οδηγεί στην καταστροφή. Μήπως και αλλάξουν τα δεδομένα. Γιατί η κρίση κατασκευάζει κροίσους και άρα ανθρώπους που πάντοτε θα έχουν την ανάγκη της "δημοσιογραφικής" προστασίας του. Εντάξει! Εμείς "λαλήσαμε" και ζητάμε την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την Κυβέρνηση. Και αυτός "λάλησε" σαν ο κόκορας του συστήματος, που ανησυχεί μη τυχόν χαλάσει η ησυχία στην "κοιμωμένη πολιτεία". Όλως τυχαίως "λάλησε" τη μέρα που η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών καλείται να επικυρώσει μέτρα κοινωνικής διάλυσης. Αξιότιμε κ. Πρετεντέρη, αλήθεια πριν μιλήσεις για τους άλλους, καλό είναι να αναρωτηθείς πόσο κοστίζεις εσύ σε αυτή τη χώρα. Αλήθεια κατάλαβες ποτέ τη διαφορά μας; Εμείς να υπερασπιζόμαστε αυτά που πιστεύουμε και εσύ να υπερασπίζεσαι αυτά που οι εργοδότες σου πιστεύουν. Καληνύχτα…".


Το ανάρτησα από http://www.inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: