Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ:(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ) ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ...

Το μεσημέρι της Τρίτης και αφού πρώτα έχουν ολοκληρωθεί οι ευρωπαϊκές διαδικασίες και το Γιούρογκρουπ της προηγούμενης ημέρας που θα έχει εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης, στο ΠΑΣΟΚ θα ανοίξουν στόματα στη συνεδρίαση της Κ.Ο.

Πρώτα από τον κ. Βενιζέλο για την ουσία της λειτουργίας της κυβέρνησης και για τον τρόπο που ελήφθησαν οι αποφάσεις για τα μέτρα. Είναι γνωστό ότι διαφώνησαν με το μείγμα αλλά συμφώνησαν επειδή στήριξαν και στηρίζουν την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. 

Τώρα όμως μετά την απόφαση της εκταμίευσης της δόσης, ο κ. Βενιζέλος σκέπτεται να αλλάξει γραμμή και να διαφοροποιηθεί ελαφρώς από την κυβέρνηση και να εμφανιστεί λίγο ως συνιστώσα του Σαμαρά βγαίνοντας του από αριστερά. “Μόνο έτσι θα καταφέρουμε κάτι” του είπαν οι εμπνευστές του, που είναι αυτής της άποψης.


Το μεσημέρι της Τρίτη ο κ. Βενιζέλος δεν θα είναι μόνος του. Θα είναι κάτι σαν τον Ρόκο και τα αδέρφια του, γιατί εκτός από την Κ.Ο που συγκαλεί, συγκαλεί στο ίδιο όργανο την πολιτική και οργανωτική γραμματεία. Και αυτό γιατί επειδή μέσα από αυτά τα κομματικά όργανα διαθέτει τους συσχετισμούς με το μέρος του διαφορετικά θα συνεδρίαζε μόνο η Κ.Ο και τίποτα άλλο. 


Φαίνεται όμως πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπως λέγεται σε διάφορα σπίτια των βορείων προαστίων και του κέντρου που συζητούνται οι κινήσεις του παρασκηνίου και οργανώνονται , φοβάται ότι αν δεν έχει τους συσχετισμούς με το μέρος του, τότε θα υπάρξει πρόβλημα και γι αυτό μαζί με την Κ.Ο πλατειάζει τα όργανα και βάζει μαζί με τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη.

Ο φόβος του είναι μην ξαφνικά βρεθεί μπροστά σε βουλευτές οι οποίοι θα αντιδρούν στο σύνολο της πολιτικής του. Αρκετοί είναι εξάλλου οι βουλευτές που πιστεύουν ότι δεν θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να εμπλακεί ενεργότερα στην κυβέρνηση, και επειδή ο ίδιος το επιθυμεί λόγω των πιέσεων που δέχεται από τους δικούς του βουλευτές , φοβάται μήπως και δεν περάσει η πρότασή του.

Από την άλλη τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι είναι ανοικτά. Ο κ. Λοβέρδος ετοιμάζεται να θέσει τις πολιτικές που πρέπει να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ, ενώ στην ίδια κατεύθυνση είναι και άλλοι βουλευτές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει με το μέρος του την πλειοψηφία. Την έχει αλλά οριακά, όπως λένε.

Το ίδιο διάστημα, ετοιμάζεται και ένα σύστημα εκτός του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο βουλευτών ή στελεχών. Για παράδειγμα ο κ. Σκανδαλίδης πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται και ο ίδιος με παρέμβασή του να μιλήσει για το τι χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ σήμερα άσχετα αν ανήκει σε αυτό οργανωτικά ή μή. Ο ίδιος λέει ότι παραμένει ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Άρα η παρέμβασή του, είτε με άρθρο, είτε σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή (ακόμη δεν το έχει σταθμίσει) σίγουρα θα ληφθεί υπόψη.

Ταυτόχρονα υπάρχουν άλλα στελέχη που κινητοποιούνται και έχουν μεταξύ τους επαφές συζητώντας το μέλλον του κόμματός τους και φυσικά τη δική τους προοπτική. Η κατάσταση αυτή την ώρα μοιάζει με κινούμενη άμμο και ουδείς γνωρίζει από τώρα, οι συζητήσεις την ερχόμενη Τρίτη που θα καταλήξουν. Το βέβαιο είναι ότι τώρα αρχίζουν.


Το ανάρτησα από http://egiakoumis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: