Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΕΙ Η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ Ή Ο ΦΟΒΟΣ


Πολιτικοί και μιντιάδες παίζουν με το μυαλό μας, ρίχνοντας γι αντιπερισπασμό μπαλοθιές στον αέρα, την ώρα που σηκώνουν το όπλο και σκοτώνουν στ’ αλήθεια

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη
andrikakis@patris.gr

Πολύς ο λόγος περί βίας και τρομοκρατίας τις τελευταίες ημέρες. Μοιάζουν κάποιοι να θεωρούν ότι ο Έλληνας αντέχει ακόμη και πρέπει να τρομοκρατηθεί περισσότερο, να βιαστεί η ψυχή και η συνείδησή του, ώστε να υποκύψει εντελώς. Κι έτσι ηττημένος, να είναι ο νεκρός που δεν αντιδρά σε ό,τι οι τρομοκράτες και οι βιαστές της χώρας σχεδιάζουν.

Δεν με πείθει η «συγκυρία» της «ανακάλυψης» μιας σφαίρας στο πρωθυπουργικό γραφείο, στον πιο καλά – κατά τα φαινόμενα- φρουρούμενο χώρο της Ελλάδας, χωρίς ουδείς να καταλάβει το παραμικρό, το ίδιο πρωινό που αποφασιζόταν η συνέχεια του ξεπουλήματος. Την ίδια μέρα καταλυόταν και τυπικά η έννοια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, με την ανάθεση σ’ υπουργό της ευθύνης και του ρόλου του κοινοβουλίου (!), την ίδια ημέρα που ξεπουλιόταν ακόμη και το τελευταίο ίχνος κρατικής περιουσίας - ακόμη και των πιο κρίσιμων στοιχείων της- καθώς και της εθνικής ανεξαρτησίας, την ίδια μέρα που ψηφιζόταν με συνοπτικές διαδικασίες το νέο, ακόμη πιο βάρβαρο, φορολογικό κι έμπαιναν οι νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ. Μου μοιάζει όλο αυτό μια νέα επιχείρηση κατατρομοκράτησης και αποπροσανατολισμού. Γιατί την ίδια μέρα που όλα αυτά γίνονταν, τα κανάλια συζητούσαν για τη «σφαίρα» και την «τρομοκρατία της άγνωστης σφαίρας»!



Είναι γνωστή η μέθοδος, αυτή που εφαρμόζει και τούτο το διεφθαρμένο σύστημα, το ίδιο που κατέφαγε τη χώρα και ζητά από άλλους να πληρώσουν τα σπασμένα. Όταν πιέζεται, για να βρει ελεύθερους τους δρόμους βαράει και μια μπαλοθιά στον αέρα για να αδειάσουν οι δρόμοι και να κάνει τη δουλειά του πιο άνετα. Έχει και την αμέριστη συμπαράσταση των μέσων ενημέρωσης σ’ αυτό.

Αρχικά τρομοκράτησε τους Έλληνες με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Στη συνέχεια με την επιστροφή στη δραχμή και τον ταυτόχρονο κατακλυσμό του κόσμου, που θα ερχόταν. Πιο μετά απείλησε ότι αν δεν πληρώσουμε, θα έλθουν πιο σκληρά μέτρα. Τα οποία δεν χρειαζόταν να μην πληρώσουμε για να έλθουν. Χρειαζόταν απλά να μην αντιδράσουμε.

Μετά μας βομβάρδισε με τις «ανεδαφικές κι επικίνδυνες προτάσεις των συνιστωσών», την ίδια ώρα που αυτό εφάρμοζε μια πραγματική σφαγή. ΚΙ εμείς συζητούσα για τις συνιστώσες, κι όχι για τις αποφάσεις που αφορούσαν στη ζωή μας.

Τώρα προβάλλει τον κίνδυνο της τρομοκρατίας, χρεώνοντάς τον μάλιστα σε συγκεκριμένη πολιτική παράταξη.

Έχει ήδη μιλήσει για τον ναζιστικό κίνδυνο, τον οποίο το ίδιο εξέθρεψε ως βρόμικο άλλοθι στα σχέδιά του.

Σε λίγο θα ψελλίσει τον κίνδυνο ενός εμφυλίου.

Μετά τον κίνδυνο για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Ενδεχομένως κι έναν πόλεμο.

Δεν έχει όρια η ανηθικότητα αυτού του συστήματος. Δεν έχει όρια ο ευτελισμός και οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί για να εφαρμόσει μια θανατηφόρα πολιτική και παρατείνει μια νεκρή εξουσία του.

Την αληθινή βία, την πραγματική τρομοκρατία, την ξέρουν καλά οι Έλληνες. Όσο κι αν προσπαθούν να την περιγράψουν με διαφορετικό τρόπο οι αστεράτοι των δελτίων των 8, οι οποίοι έχουν τους λόγους και το συμφέρον να το κάνουν…

Βία είναι αυτή η πολιτική, που ξεπουλά στο όνομα των άγνωστων δανείων (ποιος μας ενημέρωσε για τα χρωστούμενα, για το τι πληρώσαμε μέχρι τώρα, πού πάνε τα δάνεια, πόσα απομένουν;) κάθε ανθρώπινη ζωή και υπόληψη.

Τρομοκρατία είναι αυτή που ασκούν καθημερινά κυβερνητικοί και μιντιάδες σε βάρος των Ελλήνων.

Τρομοκρατία και στην ψυχή και στο νου και στο σώμα του ανθρώπου.

Γιατί, τρομοκρατία είναι να πεθαίνουν άνθρωποι στο όνομα των κερδών μερικών τοκογλύφων.

Να αναγκάζονται να ζουν χωρίς φάρμακα, επειδή έτσι αποφάσισε το κράτος της βίας.

Να ζουν 3,5 εκατομμύρια Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας.

Να υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν στο θρανίο τους από την πείνα.

Να μην έχει δουλειά το 55% των νέων ανθρώπων.

Να υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στα παγκάκια.

Να καταλύονται η Δημοκρατία και το Σύνταγμα, να δεσμεύεται η περιουσία της χώρας στο όνομα των δανειστών.

Να παραδίδεται η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός σε ξένα χέρια.

Βία είναι ν’ ακούς καθημερινά τον πρωθυπουργό να επικαλείται το θεό για την εξαθλίωση των Ελλήνων και το ξεπούλημα της χώρας.

Τρομοκρατία είναι να παρακολουθείς καθημερινά τον Βενιζέλο να σε απειλεί με γουρλωμένα μάτια και με υψωμένο δάκτυλο.

Βία είναι να συνυπογράφει το ξεπούλημα των Ελλήνων και της Ελλάδας ο Κουβέλης, στο όνομα μιας «αριστεράς» που υπάρχει μόνο στη δική του ηθική.

Τρομοκρατία είναι να πετούν τη ζωή των νέων και να μας κοροϊδεύουν λέγοντας ότι το πρώτο που σκέπτονται είναι οι νέοι…

Τρομοκρατία είναι σε σκοτώνουν καθημερινά, κι αυτοί, μαζί με τα παπαγαλάκια τους, να σου λένε πόσο επικίνδυνοι για σένα είναι οι άλλοι…

Κι εσύ να τους πιστεύεις για όλα αυτά, τρομοκρατημένος ότι θα χαλάσει η βολή σου…

Τρομοκρατία και ανήθικη υποκρισία είναι να σκοτώνουν την Ελλάδα και να «αντιδρά» η «ηθική» τους στα γιαούρτια και τις διαμαρτυρίες. Κι εγώ αντιδρώ στα γιαούρτια, αλλά πρώτα στη δική τους βία και τρομοκρατία της ανηθικότητας του πολιτικού και μιντιακού συστήματος και της βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζουν.

Δεν κατάλαβες ακόμη ότι βία και τρομοκρατία είναι τελικά να έχεις αυτούς τους κυβερνήτες; Απ’ τους οποίους δεν θα ξεμπερδέψεις ποτέ αν δεν σηκώσεις το δικό σου χέρι. Κι ας το περιγράφουν αυτό ως βία. Κι ας σε πείθουν τώρα.

Ας μην τρομοκρατούμαστε από τους αληθινούς τρομοκράτες.

Ας τους φοβίσουμε εμείς με τη δική μας στάση.

Να κάνουμε τον μεγάλο και καλό αγώνα, έχοντας στο νου το λόγο του Καζαντζάκη:

«Να γυμνάζεις το νου, να μη σε αποβλακώνει η βεβαιότητα, να βρίσκεις μπροστά σου μια πόρτα κλειστή και να μάχεσαι να την ανοίξεις».
Να μη σε αποβλακώνει κι ο τρόμος, θα πρόσθετα…



Το ανάρτησα από

http://www.cretalive.gr/opinions/view/na-mh-se-apoblakwnei-h-bebaiothta-h-o-fobos/59640

Δεν υπάρχουν σχόλια: