Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΡΗΤΗ, ΣΕΡΡΕΣ, ΒΕΡΟΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

http://egiakoumis.com
Έντονες επιφυλάξεις σε ότι αφορά τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση εξέφρασαν στελέχη του κόμματος, που πήραν μέρος στς συνελεύσεις που έγιναν σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα στελέχη της κομματικής βάσης διαφώνησαν ανοικτά ενώπιον κεντρικών στελεχών, όπως του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη, στη Θεσσαλονικη και στη Βέροια, του Κώστα Σκανδαλίδη στην Κρήτη, αλλα και του Πάρι Κουκουλόπουλου στις Σέρρες με την προοπτική της κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, φτάνοντας να μιλήσουν και για συνιστώσα ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση Σαμαρά.

Στην Κρήτη σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες που αναγράφουν πληροφορίες, στον κ. Σκανδαλιδη ορισμένα στελέχη αναρωτήθηκαν:



Ηράκλειο:

“Ποιό ΠΑΣΟΚ και ποιές κόκκινες γραμμές; Έχουμε γίνει η καλύτερη συνιστώσα του Σαμαρά!'' Είπαν στον πρώην υπουργό, που μίλησε στο Ηράκλειο, ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου με θέμα «Πολιτικός και Οργανωτικός Σχεδιασμός», που οργανώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Κινήματος για την ολοκλήρωση της οργανωτικής του συγκρότησης.

Ακόμη κι όταν ο πρώην υπουργός στην ομιλία του είπε, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να είναι στην κυβέρνηση για να στηρίξει τη χώρα, αλλά ''έχουμε βάλει κόκκινες γραμμές, όσον αφορά τις συντάξεις και τους μισθούς, που δεν γίνεται πλέον να περικοπούν'', παρενέβη ένας νεολαίος και πολύ δυναμικά του είπε: ''Ποιες κόκκινες γραμμές σύντροφε και δεν τις βλέπουμε εμείς; Έχουμε γίνει η καλύτερη συνιστώσα του Σαμαρά!''
Αρκετά στελέχη ζήτησαν το ΠΑΣΟΚ να διαχωρίσει τη θέση του από την κυβέρνηση Σαμαρά, επέμειναν να αναδειχθεί μια νέα γενιά στελεχών ''και να μην είναι ίδιοι και ίδιοι σε θέσεις και κομματικά οφίτσια''.

Θεσσαλονίκη:

Παρά το γεγονός, ότι ο κ. Ανδρουλακης στην εισήγηση του, σε συσκεψη 150 περίπου στελεχών του Νομού Θεσσαλονίκης, άνοιξε θέματα σχέσεων με την κυβερνητική πολιτική, το, ότι επέμενε στην υπεράσπιση της κυβερνητικής εμπλοκής και της μονόπλευρης κριτικής στο ΣΥΡΙΖΑ, σ΄αντίθεση με την συμπόρευση με την νεοφιλελεύθερη σάρωση της ΝΔ, ασκήθηκε έντονη κριτική, από αρκετά στελέχη στα θέματα συμμετοχής στην Κυβέρνηση, για τις σχέσεις με την ευρωπαϊκή και ελληνική αριστερά, και την αποξένωση απο την Κύπρο. Ταυτόχρονα, άλλα στελέχη έθεσαν θέματα ιδιωτικοποίησης του κράτους(Δανιηλίδης Δήμαρχος), απαξίωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ έντονες αντιδράσεις υπήρξαν σε ομιλίες και νέων στελεχών για την εκποίηση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΘ και τη διόγκωση της ανεργίας (Κουσαλίδης, Παπανικολόπουλος κτλ). Τέλος, στην παρεμβαση του, το μελος της ΚΠΕ κ. Χ. Τσιόκας ζήτησε να συνεδριάσουν τα όργανα και να παρθούν αποφάσεις, σε θέματα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, συνεργασίας με δυνάμεις της ευρωπαϊκής και ελληνικής αριστεράς και των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση!
Στη συζήτηση έλαβαν το λόγο και στελέχη που στήριξαν την πολιτική της κυβέρνησης, όπως π.χ. στην ύδρευση αλλά και σε άλλους τομείς, ο κ. Παπαδάκης, Πρόεδρος της ΕΥΑΘ Θεσσαλονίκης, που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί.

Βέροια:

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν στη παρέμβασή της, το τοπικό στέλεχος κ. Θ. Σιδηροπούλου, που κάλεσε τον κ. Ν. Ανδρουλάκη, ως γραμματεα της ΚΠΕ, να επιτρέψει ώστε να συζητηθεί στο κορυφαίο συλλογικό όργανο και το θέμα της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση και το περιεχόμενο της εθνικής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ μετά τις εξελίξεις στην ΚΥΠΡΟ, τις ομιλίες Ερντογάν και Ομπάμα αντίστοιχα αλλά και την απουσία της τρικομματικής κυβέρνησης. Στην ομιλία της, μεταξύ των άλλων, ενώ χαιρέτισε την ανάγκη ανανέωσης στην πολιτική, κράτησε αποστάσεις απο το περιεχόμενο, που της προσδίδει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αφού τα νέα στελέχη της έχουν ''δεσμούς με το Κράτος και τους Δημους!'' Υπηρετούν δε την ίδια πολιτική, που στις εκλογές οι πολίτες εξέφρασαν αποστάσεις…με καταψήφιση δύο φορες.

Σέρρες:

Μικρή ήταν η συμμετοχή στη συνάντηση μελών ΠΑΣΟΚ Σερρών, παρουσία του κ. Κουκουλόπουλου, ως εκπροσώπου του πολιτικού συμβουλίου στη συνάντηση με τη συμμετοχή: 30 άτομα, με πολλές και ουσιαστικές απουσίες…

Στην ομιλία του ο συνεργάτης του κ. Βενιζέλου, Πάρις Κουκουλόπουλος έθεσε τα εξής θεματα:

1) Βασικό ζήτημα, η Κύπρος: μήνυμα προς την Τουρκία ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες δεν νομιμοποιείται να εγείρει ζήτημα συνεκμετάλλευσης και αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων.
2) Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Η πολιτική του Νεοφιλελευθερισμού, του Οικονομικού Εθνικισμού και του Προτεσταντισμού δημιουργεί προβλήματα.
3) Επικαιροποίηση της κυβερνητικής συμφωνίας, για την απαραίτητη επιμήκυνση του προγράμματος.
Όσοι ελαβαν το λογο στη συνέχεια άσκησαν έντονη κριτική. Έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην εικόνα της ηγεσίας, που ταυτίζεται είπαν με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και τη ΝΔ. 

Βασικά σημεία ηταν:
1) Το μη-συνέδριο εχει ως αποτέλεσμα να “συζητάμε” ακόμη για αυτά που έπρεπε να αποφασίσουμε, τόνισαν.
2) Μια βασική αντίφαση της πολιτικής της ηγεσίας είναι, ότι υπερασπίζεται στην πράξη το νεοφιλελευθερισμό, και αποδεχεται τη λογική του μονοδρόμου της ασκούμενης πολιτικής – μάλιστα φαίνεται σαν να βολευτήκε από το κυπριακό αδιέξοδο…..είναι η χαρακτηριστική τοποθέτηση στελέχους.
3) Ζητείται από την ηγεσία χωρίς απόφαση συλλογικού οργάνου επικαιροποίηση της κυβερνητικής συνεργασίας, σε λάθος κατεύθυνση, καθώς επιδιώκεται η κάλυψη διοικητικών θέσεων και μάλιστα την εμπλοκή πολιτικών στελεχών στην κυβέρνηση.
Αντίθετος σε όλα αυτα εμφανίστηκε, ο κ. Μιχάλης Τζελέπης, που ζήτησε ξεκάθαρα στην τοποθέτησή του συμμετοχή πολιτικών στελεχών.


http://www.iefimerida.gr 
http://ammosimathia.blogspot.gr/ 
http://www.pame-mprosta.blogspot.gr/ 
http://eleytheriadhs.blogspot.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: