Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΟΣ ΠΑΣΟΚ...ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ


Την ίδια περίοδο που ο κ. Τσίπρας με μια ομάδα στελεχών γύρω του, επιχειρεί να αντιγράψει τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου στοχεύοντας στην αυτοδύναμη συσπείρωση της εκλογικής του δύναμης, δοκιμάζει ταυτόχρονα να ενθαρρύνει “συσπειρώσεις και κινήσεις” ριζοσπαστικών τμημάτων του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ, ώστε να “εκφραστούν”, προκειμένου να υπάρξει έδαφος δορυφορικών συνεργασιών και συμπορεύσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Γιατί γνωρίζει από τα δημοσκoπικά ευρήματα, ότι η μεγάλη εκλογική και κοινωνική δεξαμενή των ΠΑΣΟΚογενών δεν έχει μόνιμη “ταύτιση ζωής” με την “ιστορική αριστερά” που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τις δυνάμεις του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, δηλαδή του σοσιαλιστικού χώρου και, ως εκ τούτου δεν αναμένει μια μόνιμη συμβίωση ….


 

Γνωρίζει ότι κάτω από προϋποθέσεις οι ψηφοφόροι, που αποχώρησαν απο το “μεταλλαγμένο” ΠΑΣΟΚ θα αναζητήσουν τη δική τους πολιτική στέγη!

Άλλωστε όλες οι αναλύσεις δείχνουν μεν μια διάθεση ρήξης των εκλογικών κοινωνικών δυνάμεων με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, αλλά φαίνεται, ότι η ιδία εκλογική βάση επιλεγεί τον ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο, ως αντίδραση στη κυβερνητική πολιτική του κ. Βενιζέλου και των ταυτίσεων με τη τρόϊκα παρά, ως μόνιμη ιδεολογική πολιτική και κομματική στέγη.

Στον ζωτικό αυτό χώρο των ΠΑΣΟΚογενών και της Δημοκρατικής Παράταξης, ήδη δραστηριοποιούνται με συναντήσεις, κείμενα και προβληματισμούς-παρεμβάσεις, στελέχη, που η πολιτική τους γκάμα ξεκινά από τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ, και αγγίζει ριζοσπαστικά τμήματα του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ (Αριστερή Πρωτοβουλία-Επιστήμονες -Νεολαία – Σ
υνδικαλιστές-Στελέχη μεγάλων γεωγραφικών περιφερειών όπως Κρήτη -Λεκανοπέδιο -Θεσσαλονίκη κ.τ.λ.),και της αριστερής πτέρυγας της ΔΗΜΑΡ, ο στόχος είναι να εκφράσουν μια εναλλακτική πολιτική δυναμική με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και Ευρώ!

Οι εξελίξεις αυτη την περίοδο δείχνουν να πυκνώνουν, παρά το γεγονός, ότι η αρνητική κατάληξη της “Κοινωνικής Συμφωνίας” της κας Κατσέλη και του κ.Καστανίδη, προβληματίζει και για τον χρόνο και για τον τρόπο εκδήλωσης τους!

Όμως όλα δείχνουν, ότι η νέα καταγραφή των ευρωεκλογών θα επιβεβαιώσει το δίπολο, κεντροδεξιά με ΝΔ και κυβερνητικούς ή πολιτικούς συμμάχους, και κεντροαριστερά με ΣΥΡΙΖΑ και “αδύναμους” πολιτικούς και κοινωνικούς συμμάχους.

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ,ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ, ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ!

Στο εναπομείναν ΠΑΣΟΚ εκδηλώνεται κινητικότητα και απο την πλευρά που κάλυπτε μέχρι τώρα η ομάδα Βενιζέλου, στο χώρο των στελεχών, που εκφράζονται ως “κεντροδεξιά σοσιαλδημοκρατία”εμφανίζονται σχήματα με νέες κυβερνητικές επιδιώξεις συμβιβασμού!

Ο χώρος αυτός φαίνεται να εκτιμά, ότι η δεξιά του κ. Σαμαρά δεν θα συγκεντρώσει αυτοδυναμία, το ΠΑΣΟΚ με τον κ. Βενιζέλο θα χάνει διαρκώς ερείσματα και η εκλογική του βάση θα διολισθαίνει προς Σαμαρά-ΝΔ! Θεωρούν δε ότι μία συνένωση τύπου “Ελιάς” στο χώρο της κεντροδεξιάς σοσιαλδημοκρατίας με σκληρή κριτική στη διαχειριστική πολιτική στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, θα βοηθήσει να εξελιχτούν πιο αξιόπιστα, ως νέος πόλος κυβερνητικής συνεργασίας με το κεντροδεξιό τόξο!

Ήδη γι αυτό το λόγο ο κ. Λοβερδος ανακοινώνει κόμμα , η κ. Διαμαντόπουλου δηλώνει με πολύπλευρους αποδέκτες “παρούσα” στις διεργασίες, η ομάδα Μόσιαλου αναφέρεται, ως ”σύμμαχος” και ο κ. Ραγκούσης ενημερώνει ότι είναι…”διαπιστευμένος”!

Παράπλευρα παραπλήσιες απόψεις εκδηλώνει καί ο τέως υπουργός κ. Μπίστης, που αυτή τη περίοδο δραστηριοποιείται στη ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη!

Προφανώς αυτές οι διεργασίες -πολιτικές διαδρομές, θέτουν ένα ερώτημα:

«Θα αντέξει το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζελου μέχρι τις ευρωεκλογές;»

Δύσκολα εκτιμούν πολλά στελέχη, και αυτό παρά το γεγονός ότι οι κ.κ. Σκανδαλίδης αλλά και Καρχιμάκης επιχειρούν με την συμμέτοχη τους σε “όργανα επικύρωσης της νομιμότητας των απόψεων του Προέδρου” να προσφέρουν προοδευτικό άλλοθι !

Οι δυσκολίες πολλαπλασιάζονται από το γεγονός, ότι όλη η “ηγετική ομάδα” και το πολιτικό γραφείο του κ. Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχουν μετατραπεί σε υποστηρικτές και διαχειριστές των επιλογών της τρόϊκα και του νεοφιλελευθερισμού.

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν, ότι η πολιτική πλατφόρμα του σημερινου ΠΑΣΟΚ, δεν χωρούν μια εκλογική βάση, που θα ξεκινά από το Κέντρο και θα καταλήγει- όπως επί Ανδρέα Παπανδρέου- στην Αριστερά της εμπροσθοφυλακής και του ριζοσπαστισμού!

*το άρθρο μας έστειλε για δημοσίευση ο Θ. Καμπανιάς

Υ.Γ .Τί αλλο μπορει να συμβολίζει η ενημέρωση της συνάντησης Βενιζέλου Πάγκαλου εκτός από ένα μειδίαμα;


Το ανάρτησα από  http://politikiautonomia.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: