Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΘΟΥΛΗ-ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ:«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ»

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 
 
ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΟΙ ΙΔΡΥΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα στην Κύπρο, επανέρχονται με εξίσου δραματικό τόνο κι επίκαιρο τρόπο γιατί:
Η Εθνική Ανεξαρτησία της Ελλάδας και του Ελληνισμού αποτελεί την προϋπόθεση για τον προσδιορισμό και την πραγμάτωση της Λαϊκής Κυριαρχίας.
Η Λαϊκή Κυριαρχία αποτελεί την προϋπόθεση για τον προσδιορισμό και την πραγμάτωση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Η Κοινωνική Δικαιοσύνη αποτελεί την προϋπόθεση για τον προσδιορισμό και την πραγμάτωση της Πολιτικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Σήμερα, ο αγώνας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Εθνική μας Αναγέννηση, οφείλει να συγκροτείται, να προσδιορίζεται και να πραγματώνεται στην Αναγέννηση της Δημοκρατικής και Σοσιαλιστικής Ελλάδας.
Το όραμά μας είναι αυτό, και δεν το διαπραγματευόμαστε. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, γι αυτό είμαστε στο ΠΑΣΟΚ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.


Να τελειώσουμε με το ψευδοδίλλημα της κυβερνητικής σταθερότητας. Αυτοί, που διεκδίκησαν τις κυβερνητικές ευθύνες και διέλυσαν κάθε προσπάθεια συνεργασίας το προηγούμενο διάστημα, έχουν και την ευθύνη για τις επιλογές τους.

Η αποχώρηση από την κυβέρνηση Σαμαρά και ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης του ΠΑΣΟΚ μαζί της, δεν σημαίνει ούτε ακυβερνησία, ούτε εκλογές. Από τη θέση της αντιπολίτευσης, να αξιοποιήσει όλα τα προσφερόμενα από το Σύνταγμα μέσα για να προχωρήσουν τα πράγματα προς όφελος της πατρίδας, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η αυτόνομη στάση, η αυτόνομη πορεία, ο πολιτικός αυτοπροσδιορισμός είναι τα κομβικά στοιχεία για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: