Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΣΙΓΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΎΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 75 ΧΡΟΝΙΑ...ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ Ο "ΎΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ" Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΎΜΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ...

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΎΜΝΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ. ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ. 

… «Δεν είναι το τραγούδι μου απλοϊκό και ευχάριστο σαν το τενεκεδένιο σήμα μιας πολιτικής παράταξης ή ενός αθλητικού συλλόγου. Δεν κολακεύει τις συνήθειές σας ούτε και διασκεδάζει την αμηχανία σας, την οικογενειακή σας πλήξη ή την ερωτική σας ανεπάρκεια.
Δεν είναι το τραγούδι μου μονόφωνη αρτηρία, ούτε μια πολυφωνική και λαϊκή υστερία. Είναι μια μυστική πηγή, μια στάση πρέπουσα και ηθική απέναντι στα ψεύδη του καιρού μας, ένα παιχνίδι ευφάνταστο μ' απρόβλεπτους κανόνες, μια μελωδία απρόσμενη που γίνεται δική σας, δεμένη αδιάσπαστα με άφθαρτες λέξεις ποιητικές και ξαναγεννημένες. Και μην ξεχάσετε. Σαν φύγετε από δω, δε σας ανήκει παρά μονάχα το αίσθημα, η σκέψη και τα ερωτήματα, που ολόκληρο το βράδυ σας μετέδωσα μεσ' απ' τη μουσική μου. Σε μένα απομένει το τραγούδι, η μαγική στιγμή μου, που είναι μια εξαίσια απάντηση αρκεί να με ρωτήσετε. Κι ύστερα σας παρακαλώ σωπάστε! Γιατί θα τραγουδήσω!»
 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ - ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ  

«Δες το βλέμμα της. Παίζει μουσική δακρυσμένη. Είναι μια από αυτές που εσύ αποκαλείς "κομματόσκυλο". Και είναι μια απολυμένη. Παίζει μουσική και μπορεί να σκέφτεται τα παιδιά της, το μέλλον της, χίλια δυο. Κι όμως, είναι εκεί και παίζει μουσική...» ΑΠΟ ΕΡΤ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: