Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΟΚΑΣ: ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

του Χάρη Τσιόκα
Το "σκοτάδι" που επιβλήθηκε στα δημόσια μεσα ενημέρωσης δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά μια από τις κορυφώσεις ενός εγχειρήματος, που δείχνει ότι το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης δεν είναι το ίδιο ανάμεσα στην νεοφιλελεύθερη εκδοχή και τη αριστερή προοδευτική !
Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το δικό τους "σχέδιο εξόδου" ειναι ευκαιρία ελέγχου της οικονομικής κοινωνικής και πολιτικής ζωης της χώρας απο τις δυνάμεις της αχαλίνωτης χρηματηστηριακής και κερδοσκοπικής αγοράς !
Η επίκληση της "πολιτικής σταθερότητας" δεν αφορά τους πολλούς, αλλά το περιβάλλον, που πρέπει να υπάρχει για τους λίγους, προκειμένου να ανακατανείμουν με ασφάλεια μερίδια αγοράς και πλούτου.Έχουν σωρευθεί πλέον επαρκείς αποδείξεις που δείχνουν ότι κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ και τρόϊκα έχουν ξεπεράσει την δημοσιονομική τους αποστολή και επιχειρούν νεοφιλελεύθερη επέλαση!
Σ όλους τους κρίσιμους τομείς επιχειρείται βίαιη ανακατανομή! Ενδεικτικά θυμίζω :
--ενώ η ρευστότητα επαφίεται στον πατριωτισμό των τραπεζών και τη .."ζήτηση", η "ανακεφαλαιοποίηση"χαρτοφυλακίων των τραπεζιτών με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου προχωρά...
--ενώ η παραγωγικη βάση συρρικνώνεται και η μεσαία τάξη καταργείται, την ΊΔΙΑ ώρα καλούνται "επιχειρηματικά σχήματα"(!) να αναλάβουν τμήματα δημοσίων μέσων παραγωγής με προίκα την προνομιακή σχέση με το κράτος -χωρίς καμιά επενδυτική ρήτρα-!και αυτό ονομάζεται "μεταρρύθμιση" που αναμασούν και άλλοι κυβερνητιστές!
---ενώ βασικά δημόσια αγαθά απομακρύνονται απο την πρόσβαση του πολιτη, στη θέση τους με ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο φυτρώνουν αντίστοιχα εμπορικά αγαθά που δεν ειναι προσπελασιμα σ όλους!
---οι "εισφορές" και οι "απελευθερωσεις" στο όνομα της "σωτηρίας της χωρας" πλήττουν μόνο τους πολλούς, ενώ διευρύνονται προνόμια σε "επενδυτές" που με τον αυτόματο πιλότο της αγοράς θα δημιουργήσουν συνθήκες απασχόλησης για τις... μεθεπόμενες γενιές!
---η φοροδοτική ικανότητα παραμένει άδικη ενώ παραπέμπεται σε μελέτες το άλλο φορολογικό σύστημα
---οι εργασιακές σχέσεις, το αποκεντρωμένο και κοινωνικό κράτος βυθίζονται στα ...τάρταρα, για να δοθεί χώρος και χρόνος στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ μετάλλαξη του ρόλου τους!
---οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί της δημοκρατίας αντικαθίστανται απο την επικοινωνιακή δημοκρατία. Γι΄ αυτό το στόχο η ΕΡΤ κρίθηκε (απο ποιούς¨?)περιττή !
Με αυτές τις ενδεικτικές παρατηρήσεις το ερώτημα διατυπώνεται ευθέως :
---- το θέμα που "εγείρεται" είναι ένας πρωθυπουργός κοινής αποδοχής ή χρειάζεται να κλείσει και ο κύκλος των συγκεκριμένων πολιτικών επιδιώξεων με αλλαγή πολιτικής και επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών και πολιτικών συνεργασιών?
----Πολιτική σταθερότητα ναι, αλλά για ποιούς και με ποιούς λοιπόν !

Δεν υπάρχουν σχόλια: