Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΆΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΝΑ ΤΙ ΕΙΠΑ...

Διευκρινίσεις για το τι πραγματικά είπε, δίνει η Άννα Διαμαντοπούλου, παραθέτοντας στην ιστοσελίδα της το βίντεο της συνέντευξης που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση.

«Μετά από τόσες μέρες και όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν (πραγματικά ή φανταστικά), ας δούμε τι πραγματικά ειπώθηκε σε αυτή την συνέντευξη», γράφει στο Facebook της, παραπέμποντας στο ιστολόγιό της.
Και εκεί, παραθέτοντας συγκεκριμένα αποσπάσματα, δίνει εξηγήσεις σε ηθελημένες και μη …παρεξηγήσεις. Όπως αυτή σχετικά με την συζήτηση για την αναγκαιότητα ή μη, δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, που παρατίθεται χωρίς σχόλια :

«Για όσους θυμούνται ή διαβάζουν την ιστορία νομίζω το τοπίο θυμίζει λίγο τα τέλη της δεκαετίας του 50 όπου είχαμε 8–9 μικρά κόμματα στο χώρο του Κέντρου. Στην Ελλάδα όταν λέμε Κεντροαριστερά εννοούμε ότι “στέκομαι στο κέντρο και κοιτώ προς τα αριστερά” δεν έχει σχέση με την κομμουνιστογενή αριστερά, ούτε μ΄αυτούς τους “μεταλλαγμένους κομμουνιστές”. Αυτή η περίοδος νομίζω θυμίζει την εποχή που κάθε πολιτικός είχε κόμμα και είχαμε 8 – 9 κόμματα». «Όλοι αναρωτιόμαστε, μια νέα κίνηση από ποιούς και ποιόν; Λείπει αυτός που θα ενώσει την παράταξη. «Λείπει ένας Βενιζέλος» αυτό δεν λέμε; Λείπει ένας «μεσσίας» γιατί χρειαζόμαστε μονίμως έναν μεσσία. Λοιπόν η μήτρα που θα τον βγάλει αυτόν νομίζω ότι είναι μια συλλογικότητα. Είναι άνθρωποι οι οποίοι συνοδεύονται από μία αξιοπιστία σε ότι έκαναν στη ζωή τους είτε ήταν επαγγελματίες, είτε καλλιτέχνες, είτε δημόσιοι υπάλληλοι είτε πολιτικοί. Αλλά αυτό που κάνανε το κάνανε με αξιοπιστία. Αυτοί οι άνθρωποι που πιστεύουν σ’ αυτά τα κοινά πράγματα, με συλλογικό τρόπο θα εκλέξουν και την ηγεσία τους. Γιατί αυτός ο μεσσιανισμός; ο ένας που θα έρθει και θα τα κάνει όλα, νομίζω δεν μας οδήγησε και ούτε θα μας οδηγήσει πουθενά. Θα γίνει αυτός ο χώρος; Θεωρώ ότι θα γίνει και ωριμάζουν οι συνθήκες για να ενωθούν όλες αυτές οι δυνάμεις».
Το ανάρτησα από http://www.matrix24.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο Γ.Α.Παπανδρεου στάθηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων,καί οδήγησε τήν χώρα και τον Ελληνικό λαό στήν αξαθλίωση.Ομως και το Πασόκ, το οδήγησε στήν διάλυση