Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΘΟΥΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΌΡΙΑ ΤΟΥ 'ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΥ' ΜΥΩΠΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ

Δήλωση της Θούλης Σιδηροπούλου Υπ. Βουλευτού ΠΑΣΟΚ Ημαθίας

Με την ιδιότητά μου ως μέλος του ΠΑΣΟΚ δηλώνω την αμετακίνητη στάση μου και την απόλυτη πίστη και προσήλωσή μου στις βασικές αρχές και τους στόχους της Ιδρυτικής Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη.

Σήμερα και στον παρόντα χρόνο, στην Ελλάδα του 2013 οι βασικοί μακροπρόθεσμοι στόχοι του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να εντάσσονται και να συνοψίζονται στο τρίπτυχο που προσδιορίζει και τον ιδεολογικοπολιτικό προσανατολισμό του: Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση των Ελληνίδων και Ελλήνων εργαζομένων, δηλαδή ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της κοινωνίας μας. Για μια κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας έξω από τα πλαίσια κάθε είδους εξάρτησης.

Πολύ περισσότερο, πολύ διαφορετικό από το άθροισμα των λέξεων, των προτάσεων, των συνθημάτων, των διακηρύξεων, των υποσχέσεων και των βιωμάτων στέκεται μέσα μου ένας λόγος τιμής με τις διαστάσεις χρέους απέναντι στον ίδιο μου τον εαυτό, αν δεν σταθώ στο ύψος των ευθυνών, που υπαγορεύει η συνείδησή μου.

Για την δική μου γενιά, την αμέσως νεώτερη της γενιάς της Αλλαγής, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε εξέχουσα θέση στα όνειρά μας. Για όλους εμάς ο Ανδρέας, ο δικός μας Ανδρέας ήταν ο ήρωας των εφηβικών μας χρόνων. Ταυτιστήκαμε μαζί του στην πιο ευαίσθητη και ανήσυχη ηλικία. Και τα στοιχεία που επισφράγιζαν την ταύτιση αυτή δεν ήταν άλλα από τις ιδέες της ελευθερίας και της δημοκρατίας και τις έννοιες όπως αμφισβήτηση, ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, ΑΛΛΑΓΗ!

Ο δικός μας πλούτος ήταν οι ιδέες, τα οράματα, τα ιδανικά με τα οποία μας ενέπνευσε και μας κινητοποίησε. Ένας κόσμος ανώτερων πανανθρώπινων αξιών, ένας κόσμος αισιοδοξίας για το μέλλον, λαχτάρας για την ζωή, δημιουργίας και προσφοράς για τον Λαό και την Πατρίδα μας. Κι αυτός ο σπάνιος και ακριβός δρόμος που μας έδωσε και μας καθοδήγησε μας ξεσήκωσε για πάντα κι έτσι αφήσαμε για πάντα τις ήσυχες ώρες μιας ανυποψίαστης καθημερινότητας για ένα συναρπαστικό έργο στο οποίο αισθανθήκαμε όλοι πρωταγωνιστές. Με πρότυπο τον αυθεντικό, τον ασυμβίβαστο, τον γενναίο, τον επαναστάτη, τον ανθρώπινο Ηγέτη της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Κατέβηκα υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2012 χωρίς διαπραγματεύσεις και προαπαιτούμενα, δίχως τον παραμικρό φόβο, παρότι γνώριζα πολύ καλά ότι αυτή ήταν η δυσκολότερη στιγμή του Κινήματος μας. Στον εξαιρετικά σύντομο προεκλογικό μου αγώνα των δέκα ημερών πορεύτηκα έντιμα γνωρίζοντας πόσο σημαντική για το μέλλον του τόπου μας ήταν αυτή η εκλογική μάχη χωρίς να αποκλίνω από τις βασικές μου αρχές, αξίες και θέσεις. Δίχως συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, με ειλικρίνεια για τα σφάλματα και τις παραλείψεις του παρελθόντος, μακριά από «ταξίματα» και επιζήμιες πρακτικές άλλων εποχών για την πολιτική ζωή του τόπου. Χωρίς υποτιμητικές για τον κοινό νου των ψηφοφόρων φωτογραφικές σχέσεις, χωρίς εύκολες υποσχέσεις, με καθαρές θέσεις και απόψεις για το μέλλον του τόπου μας.

Η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. και του σημερινού ΠΑΣΟΚ σημαίνει ΝΑΙ στον νεοφιλελευθερισμό, στον αυταρχισμό και την συντήρηση. Σημαίνει ΝΑΙ στον αναχρονισμό και τον σκοταδισμό. Σημαίνει ΝΑΙ στην ανασύσταση του κράτους και του παρακράτους της Δεξιάς, στην στήριξη ενός αυταρχικού και σκληρά Δεξιού Πρωθυπουργού.

Αντίθετη στην λαϊκή βούληση και εντολή, η πολιτική συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ οδηγεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες εργαζόμενους σε μαζικές απολύσεις.

Η Ελληνική Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη στο όνομα της Εθνικής Σωτηρίας αντικαθίστανται καθημερινά από την «Δημοκρατία και Δικαιοσύνη των Αναγκαστικών Διαταγμάτων της Τρόϊκας και των Μνημονίων», από την «Δημοκρατία και Δικαιοσύνη των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της Δικομματικής Συγκυβέρνησης».

Η ανεργία καταστρέφει τα ελληνικά νιάτα. Η ανυπαρξία στοιχειώδους σχεδιασμού με την συχνή εναλλαγή δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων, που αλληλοαναιρούνται, συνθλίβει οριστικά τα 2/3 των Ελλήνων.

Η Δημοκρατία και η νομιμότητά της μπορεί να αμφισβητείται. Δεν μπορεί όμως να ναρκοθετείται και να ανατρέπεται έστω και στιγμιαία. Δεν είναι νοητό και δημοκρατικό, κάποιοι ετερόκλητοι και εποχιακοί υπερασπιστές του δημοσίου συμφέροντος να επιχειρούν να επιβάλλουν τον δικό τους νόμο και το δικό τους κράτος πάνω στα 2/3 του Ελληνικού Λαού στους φτωχούς, στους αδύναμους και στους άνεργους Έλληνες πολίτες αλλά και στην ίδια την Ελληνική Πολιτεία.

Η βαθιά διάβρωση της αντίληψης του κυβερνητισμού, με ένα πολιτικό προσωπικό, που δείχνει να ζει σε Εικονική Πραγματικότητα ενώ συγκροτείται και κυριαρχείται από τις εμμονικές ιδέες της εξουσιομανίας και της εξουσιολαγνείας, ακολουθεί την χώρα στην πλήρη αποδιάρθρωση της. Η λογική του άκρατου νεοφιλελεύθερου κυβερνητισμού μας οδήγησε έξω από τα συνταγματικά μας όρια. Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική σταθερότητα χωρίς την ριζική αλλαγή της πολιτικής που εφαρμόζει αυτή η Κυβέρνηση.

Η παντελής στασιμότητα κάθε παραγωγικής επένδυσης στον δημόσιο και στο ιδιωτικό τομέα και η παντελής έλλειψη κάθε συντονισμού κοινής δράσης μας με τους Ευρωπαίους του Νότου διακινδυνεύει τον τόπο, την Εθνική Κυριαρχία και Ανεξαρτησία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και τα ζωτικά συμφέροντα Ελλάδας και Κύπρου. Η Ελλάδα από ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταμορφώνεται σε μια μικρή αποικία της Γερμανοποιημένης Ευρώπης.

Με την ιδιότητά μου ως μέλος του ΠΑΣΟΚ θα αγωνίζομαι πάντα και σε κάθε συνθήκη για να ξαναφέρουμε τους «Μη Προνομιούχους», τους αδύναμους, τους απόμαχους της ζωής, τους αδικημένους, τους κατατρεγμένους, τους αποκλεισμένους και τους «εκτός των τειχών» Έλληνες στο προσκήνιο, ως συμμέτοχους και συνδημιουργούς μιας νέας εποχής για την Ελλάδα και Συμμετέχω και Συμπαρατάσσομαι με την Αριστερή Πρωτοβουλία και τον επικεφαλή της Γιώργο Παναγιωτακόπουλο.

Το διαχρονικό και συλλογικό ΠΑΣΟΚ δεν χωρά στα όρια του ‘’μικρόκοσμου’’ ηγεσιών που μυωπικά απεργάζονται για την μετάλλαξη του «γενετικού κώδικά» του. Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη δεν χωρά στην αυτιστική φιλοδοξία αξιωματούχων που θέλουν να ζουν με τον εαυτό τους για να υπηρετούν τον εαυτό τους.

Το ΠΑΣΟΚ της ζωής και της ψυχής μας ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στον Ελληνικό Λαό. Ο αγώνας συνεχίζεται.-


Δεν υπάρχουν σχόλια: