Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi _Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου από το 1980, ως μέλος της ΠΑΜΚ Ημαθίας μέχρι και το μέλλον. Στις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την λαϊκή βάση του Κινήματος στήριξα και ψήφισα την Φώφη Γεννηματά. Στήριξα και ψήφισα την Φώφη Γεννηματά για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γιατί η Φώφη Γεννηματά, ως ένας άνθρωπος που έχει δοκιμαστεί, δεν έχει μόνον θεωρίες αλλά και συγκεκριμένη στάση ζωής στην τήρηση των κανόνων. Η Φώφη Γεννηματά έχει συνείδηση του χρέους να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο επάνω στις διαχρονικές αρχές και αξίες της 3ης Σεπτέμβρη και του Ανδρέα Παπανδρέου, για να το ξανακάνουμε όλοι μαζί δυνατό, δίνοντας το περίσσευμα της ψυχής μας ξανά. Με την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ συμπαρατάχθηκα στις 3 Σεπτέμβρη 2012 στην Αριστερή Πρωτοβουλία με επικεφαλή τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο. Από την 19η Οκτωβρίου 2013 συμμετέχω με την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ και στην Πρωτοβουλία για την Αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Στις Ευρωεκλογές του 2014 στήριξα τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Στάθηκα αρωγός και είμαι συμπαραστάτης, όλων ανεξαιρέτως των συναγωνιστών και συντρόφων μου μελών του διαχρονικού ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στα ψηϕοδέλτια των Αυτοδιοικητικών εκλογών στον Νομό Ημαθίας. - Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Ημαθίας στις εκλογές του 2012 - πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ και του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ - Φίλη του Ενθουσιασμού και του Συναισθήματος στην Πολιτική - Πρόεδρος Ομίλου για τις αρχές και τις αξίες της UNESCO με έδρα τη Βέροια Νομού Ημαθίας και την επωνυμία «Δίκτυο Πολιτισμού και Ανάπτυξης της Οικολογικής Δημοκρατίας»

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: «ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΈΜΠΡΑΚΤΑ - ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΊΔΡΥΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
http://thouli.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6931.html

23-24 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974! Αυτή τη σημαδιακή μέρα, σου θέτω υπόψη τη πρωτοβουλία για την ίδρυση ενός νέου Σοσιαλιστικού κόμματος.

Το 1974 –βγήκα από τη παρανομία- και πήγα να παρουσιαστώ στην επιστρατεύουσα αρχή. Εκεί μου έθεσαν υπόψη το ένταλμα σύλληψης μου με βάση τη κατηγορία για «ανατροπή του κοινωνικού καθεστώτος» με το Αναγκαστικό Νόμο 509 και τη παραπομπή μου με ισόβια ποινή –για δεύτερη φορά –στο Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών. Με το νόμο 509 δίκαζαν και καταδίκαζαν τους αριστερούς μετά τον εμφύλιο. Στη πρώτη φορά στο Έκτακτο Στρατοδικείο είχα παραπεμφθεί για σύσταση και συμμορία, με ποινή δέκα χρόνια κάθειρξη. Επίσης μου έθεσαν υπόψη ότι είμαι «κομμουνιστής Γ Κατηγορίας και ανθέλλην» και δεν με επιστρατεύουν...!!!

Το βάθος της παρούσας κρίσης ανέδειξε ανθρώπους αντίθετου ήθους από τους αγωνιστές. Ανθρώπους της υποταγής, απολογητές του μικρόκοσμου, των μικροϋπολογισμών και των μικροεπιδιώξεων... Ανάλογες συνθήκες και οι αντίστοιχοι άνθρωποι. Οι αξίες και οι αρχές ασκούνται έμπρακτα.Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: