Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: «ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΈΜΠΡΑΚΤΑ - ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΊΔΡΥΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
http://thouli.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6931.html

23-24 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974! Αυτή τη σημαδιακή μέρα, σου θέτω υπόψη τη πρωτοβουλία για την ίδρυση ενός νέου Σοσιαλιστικού κόμματος.

Το 1974 –βγήκα από τη παρανομία- και πήγα να παρουσιαστώ στην επιστρατεύουσα αρχή. Εκεί μου έθεσαν υπόψη το ένταλμα σύλληψης μου με βάση τη κατηγορία για «ανατροπή του κοινωνικού καθεστώτος» με το Αναγκαστικό Νόμο 509 και τη παραπομπή μου με ισόβια ποινή –για δεύτερη φορά –στο Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών. Με το νόμο 509 δίκαζαν και καταδίκαζαν τους αριστερούς μετά τον εμφύλιο. Στη πρώτη φορά στο Έκτακτο Στρατοδικείο είχα παραπεμφθεί για σύσταση και συμμορία, με ποινή δέκα χρόνια κάθειρξη. Επίσης μου έθεσαν υπόψη ότι είμαι «κομμουνιστής Γ Κατηγορίας και ανθέλλην» και δεν με επιστρατεύουν...!!!

Το βάθος της παρούσας κρίσης ανέδειξε ανθρώπους αντίθετου ήθους από τους αγωνιστές. Ανθρώπους της υποταγής, απολογητές του μικρόκοσμου, των μικροϋπολογισμών και των μικροεπιδιώξεων... Ανάλογες συνθήκες και οι αντίστοιχοι άνθρωποι. Οι αξίες και οι αρχές ασκούνται έμπρακτα.Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: