Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi _Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.Στήριξα και ψήφισα την Φώφη Γεννηματά για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γιατί η Φώφη Γεννηματά, ως ένας άνθρωπος που έχει δοκιμαστεί, δεν έχει μόνον θεωρίες αλλά και συγκεκριμένη στάση ζωής στην τήρηση των κανόνων. Η Φώφη Γεννηματά έχει συνείδηση του χρέους να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο επάνω στις διαχρονικές αρχές και αξίες της 3ης Σεπτέμβρη και του Ανδρέα Παπανδρέου, για να το ξανακάνουμε όλοι μαζί δυνατό, δίνοντας το περίσσευμα της ψυχής μας ξανά. Για να υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό και την Πατρίδα. Και όχι το αντίστροφο, ο Ελληνικός Λαός και η Πατρίδα δια στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μονίμων κυβερνητιστών ή υπάκουων διορισμένων αυλικών τους, να υπηρετεί και να προασπίζει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών των ΜΜΕ, των οικονομικών ολιγαρχών και των Διευθυντηρίων της κάθε εξουσίας μέσα και έξω από την χώρα. Για να είμαστε ξανά Υπερήφανοι για όλα όσα επαγγελόμαστε, δεσμευόμαστε και πράττουμε. Για την προοδευτική πατριωτική Αριστερά. Για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής νεολαίας, των Ελλήνων εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου και της ανάγκης, των μη προνομιούχων.

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: «ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΈΜΠΡΑΚΤΑ - ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΊΔΡΥΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
http://thouli.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6931.html

23-24 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974! Αυτή τη σημαδιακή μέρα, σου θέτω υπόψη τη πρωτοβουλία για την ίδρυση ενός νέου Σοσιαλιστικού κόμματος.

Το 1974 –βγήκα από τη παρανομία- και πήγα να παρουσιαστώ στην επιστρατεύουσα αρχή. Εκεί μου έθεσαν υπόψη το ένταλμα σύλληψης μου με βάση τη κατηγορία για «ανατροπή του κοινωνικού καθεστώτος» με το Αναγκαστικό Νόμο 509 και τη παραπομπή μου με ισόβια ποινή –για δεύτερη φορά –στο Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών. Με το νόμο 509 δίκαζαν και καταδίκαζαν τους αριστερούς μετά τον εμφύλιο. Στη πρώτη φορά στο Έκτακτο Στρατοδικείο είχα παραπεμφθεί για σύσταση και συμμορία, με ποινή δέκα χρόνια κάθειρξη. Επίσης μου έθεσαν υπόψη ότι είμαι «κομμουνιστής Γ Κατηγορίας και ανθέλλην» και δεν με επιστρατεύουν...!!!

Το βάθος της παρούσας κρίσης ανέδειξε ανθρώπους αντίθετου ήθους από τους αγωνιστές. Ανθρώπους της υποταγής, απολογητές του μικρόκοσμου, των μικροϋπολογισμών και των μικροεπιδιώξεων... Ανάλογες συνθήκες και οι αντίστοιχοι άνθρωποι. Οι αξίες και οι αρχές ασκούνται έμπρακτα.Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: