Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΠΟΥ ΦΟΝΕΥΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟΚαταλόγοι Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών φονευθέντων κατά το Πραξικόπημα 
και την Τουρκική Εισβολή

Υλοποίηση Απόφασης Υπουργικού Συμβουλίου Αρ. 12/2000 και ημερ. 4.5.2000 για ετοιμασία Καταλόγου Φονευθέντων Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών κατά το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή ή συνεπεία του πραξικοπήματος και της Τουρκικής εισβολής

Στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυπριακής Κυβέρνησης για επίλυση του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων και της διακρίβωσης της τύχης ενός εκάστου των αγνοουμένων με πειστικά και αποδεικτικά στοιχεία, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε μεταξύ άλλων την διενέργεια εκταφών στις ελεύθερες περιοχές όπου τάφηκαν το 1974 αριθμός προσώπων, των οποίων η ταυτότητα δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί κατά τον χρόνο της ταφής, όπως επίσης και την δημοσιοποίηση του καταλόγου Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών αγνοουμένων στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.
Στο πλαίσιο της πιο πάνω πολιτικής, το Υπουργικό Συμβούλιο με την Απόφασή του με αρ. 12/2000 και ημερ. 4.5.2000 αποφάσισε όπως ετοιμασθούν και κατάλογοι των φονευθέντων Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών κατά το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή ή συνεπεία του πραξικοπήματος και της Τουρκικής εισβολής.
Προς τον σκοπό αυτό εγκαθιδρύθηκε επιτροπή από εκπροσώπους των Υπουργείων Εξωτερικών (Πρόεδρος), Άμυνας, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως (Αστυνομία), Υγείας, του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα. Με βάση την πιο πάνω Απόφαση, ο Υπουργός Εξωτερικών όρισε τον κ. Ξενοφώντα Καλλή, Εισηγητή του Καταλόγου Πεσόντων, ο οποίος με βάση κατευθυντηρίων οδηγιών της Επιτροπής θα υποβάλει τον κατάλογο άμα τω καταρτισμώ του.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της προσπάθειας που καταβλήθηκε για καταρτισμό του καταλόγου των πεσόντων έχουν συλλεγεί στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν και αγνοούμενα πρόσωπα. Οι πληροφορίες και τα στοιχεία αυτά αξιολογούνται και εκτιμάται ότι θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην προσπάθεια διευκρίνισης της τύχης των αγνοουμένων όταν η Τουρκική πλευρά θα συγκατανεύσει στην διενέργεια ουσιαστικών ερευνών στις κατεχόμενες περιοχές. Στόχος των ερευνών θα είναι η συλλογή εκείνων των πρόσθετων στοιχείων που απαιτούνται για τεκμηριωμένη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και την επιστροφή των λειψάνων στις οικογένειες για αξιοπρεπή ταφή για εκείνες τις περιπτώσεις που θα αποδειχθεί ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα δεν ευρίσκονται εν ζωή.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες οικογένειες ή άλλα πρόσωπα που γνωρίζουν πληροφορίες για πεσόντες των οποίων τα ονόματα δεν περιέχονται στα σχέδια των πιο κάτω καταλόγων ή άλλες σχετικές πληροφορίες, όπως επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατόν με τον Εισηγητή του Καταλόγου Πεσόντων κ. Ξενοφώντα Καλλή στο Υπουργείο Εξωτερικών στα τηλέφωνα 22401188 και 99452949.
Πρόθεση του Υπουργείου Εξωτερικών είναι όπως οι κατάλογοι των πεσόντων δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας το συντομότερο δυνατό, αφού εν τω μεταξύ αξιολογηθούν οποιαδήποτε επιπρόσθετα στοιχεία διαβιβαστούν στον Εισηγητή του καταλόγου από τις ενδιαφερόμενες οικογένειες ή και από άλλα πρόσωπα.
ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ


Το ανάρτησα από http://www.mfa.gov.cy/mfa

Δεν υπάρχουν σχόλια: