Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΧΕΙΡΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΆΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ(ΠΟΠΣ)

Την παραμονή της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, στις 14 Αυγούστου 2013 στην Παναγία Σουμελά του Βερμίου, ο κ. Χαράλαμπος Αποστολίδης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) χειροθετήθηκε σε ΄Αρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Η απονομή του Οφικκίου του Έκδικου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον ελλογιμώτατο κ. Χαράλαμπο Αποστολίδη Γεν. Γραμματέα του Ιερού Προσκυνήματος Παναγία Σουμελά τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Βεροίας κ. Παντελεήμονα, κατόπιν εξουσιοδοτήσεως της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο ίδιος ο κ. Χαράλαμπος Αποστολίδης, Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω, δήλωσε ότι δεν αποτελεί οφίτσιο και τίτλο τιμής μόνο για τον εαυτό του προσωπικά, αλλά στο πρόσωπό του τιμάται η μεγάλη ποντιακή οικογένεια και το Ίδρυμα Παναγία Σουμελά.

"Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων νοιώθει, ότι στο πρόσωπό του τιμάται και η ίδια με το σύνολο των Σωματείων της, για τους αγώνες της στη διάσωση της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς, τις προσπάθειες και την εμμονή της στην ενότητα του Ποντιακού χώρου και τη στήριξή της όχι μόνο στο ΄Ιδρυμα και το Σωματείο 'Παναγία Σουμελά' αλλά και την προσήλωσή της στην μητέρα Εκκλησία, υπό την σκέπη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου" τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ανάρτησα με πληροφορίες από http://www.imverias.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: