Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ Ή ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ;

γράφει 
η Ράνια Κεδίκογλου

Προφανώς τα ανελέητα χτυπήματα που έχει δεχτεί ο Ελληνικός λαός, το τελευταίο χρονικό διάστημα τον έχει αποξενώσει από την ουσιαστική πολιτική σκηνή, του εκάστοτε φυσικού του χώρου. 
Παρατηρείται το φαινόμενο της συνεχούς πολιτικής διαπραγμάτευσης του ανθρώπινου-στελεχιακού ‘υλικού’, που οδηγεί στην ‘αποφλοίωση’ της κομματικής πυραμίδας. 

Αγνοώνταςπολλές φορές τους λόγους ή από την άλλη πολλές φορές έχοντας το ‘Γνώθι σ’εαυτόν’ των άμεσων θιγόμενων συμφερόντων, οι πυραμίδες γκρεμίζονται και δημιουργούνται αναχώματα ανακυκλώσιμων υλικών. 
Δεν λέω ότι είναι κακό…ειδικά στις ‘μέρες μας η ανακύκλωση κάνει θαύματα.
Από την άλλη όψη όμως, του νομίσματος και αν εξετάσουμε το θέμα στην ουσία του, σας ρωτώ τι πολιτική θέλουμε εκείνη που δεν θα γνωρίζει από πού προέρχεται, που δεν έχει καμία ιστορική και ουσιαστική βάση;! 
Πώς να μη θιχτούν και άλλοι παράγοντες που μας περιβάλλουν;! 
Θέλουμε μία πολιτική με πολιτισμικά στοιχεία νέων ιδεών εκφρασμένων, μέσα σε ευρύτερες έννοιες που να προσεγγίζουν όλα εκείνα τα στοιχεία, που κάποτε η Μελίνα Μερκούρη ύψωσε, που κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου λάτρεψε;! 
Είναι στο χέρι μας, να δώσουμε το στίγμα μας και να χαράξουμε μία πολυπολιτισμική πολιτική εμπνευσμένη από τη δόμηση μίας αμφίδρομης σχέσης, χωρίς πελατειακά συστήματα με καθαρές ιδέες, χωρίς να επιβάλλουμε τον κοινωνικό ρατσισμό, μίας κουλτούρας ελεύθερων αποφάσεων, εκείνων που δεσμεύουν τον άνθρωπο και από την άλλη τον καλούν να καταθέσει όλο του το είναι μέσα από παραγωγικές διαδικασίες. 
Θίγεται η γονιδιακή μας ταυτότητα, αλλοιώνεται ο πολιτισμός μας. Γιατί ο πολιτισμός, είναι ένα μέσω έκφρασης της πολιτικής. Είναι η ιστορία μας που οφείλουμε να σεβόμαστε μέσω της αισθητικής και της ιδεολογίας της πλουραλιστικής μας κληρονομιάς. 
Είναι το κράτος δικαίου που συνδέεται με τις φιλοσοφικές, αλλά και τις καθημερινές αναζητήσεις των ανθρώπων. 
Ως εκ τούτου ο πολιτισμός ως πνευματική διάθεση και η πολιτική ως πραγματική διάσταση συνδεδεμένα σε ένα κοινό παρανομαστή πρέπει να αποτελούν κομμάτι της ολοκλήρωσης μίας κοινωνίας πολιτών, με πολυμορφικά στοιχεία και πνευματική καλλιέργεια. 
Ο σεβασμός, πρέπει να είναι αμοιβαίος ανάμεσα στην πολιτική και στον πολιτισμό. 
Η αναδρομή στο πλούσιο πολιτισμικό παρελθόν μας, θα μας ανάψει το φάρο μίας νέας πολιτικής εποχής. 
Ο σεβασμός στο παρελθόν μας, θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για το μέλλον.

- Η Ράνια Κεδίκογλου είμαι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης 

Το ανάρτησα από http://www.hellastoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: