Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: «ΜΕ ΤΙ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ Σ΄ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΟΥΜΕ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΡΑ…»



" Σε έκλεισε η γη στα σκοτεινά της σπλάχνα.
Για να σε μεταμορφώσει, να σε κάνει και πάλι σπόρο ζωής, κύτταρο του αετού, ρίζα της βελανιδιάς, καθρέφτισμα του ποταμού, στάχυ χρυσό, που θα θρέψει και θα αντρειώσει τους αδικημένους και τους κατατρεγμένους της ζωής.
Ύστατο χαίρε σ΄ έναν αληθινό Πρίγκηπα. Έναν Πρίγκηπα των Ελλήνων.
Με τί καρδιά να σ΄αποχαιρετήσουμε, Αντώνη Καρρά;
Και πώς η ψυχή μας να συνταιριαστεί μ΄ αυτήν την απουσία σου; και πώς να συνηθίσουμε χωρίς εσένα αντρειωμένε, γενναίε, δίκαιε, σοφέ, ενάρετε αγωνιστή, λαμπρέ άνθρωπε, ανυπέρβλητε μαχητή των οραμάτων της ζωής μας; Ακοίμητε φρουρέ της ανθρωπιάς μας, της ανθρωπιάς του κόσμου;
Όχι, η μόνη σκέψη, που μπορούμε να αντέξουμε, για να ημερέψει ο πόνος του χαμού σου, είναι, ότι στο καλό ταξίδι, που κίνησες να πας, θα αρμενίζεις στον ουρανό, στον μεγάλο ουρανό, που είναι πάντα φωτεινός. Και θα τον κάνεις ακόμη πιο λαμπερό, γιατί είσαι κι εσύ φως από την ίδια ουσία ομοιωμένος.
Αείμνηστε Αντώνη Καρρά, από το απέραντο μπλε, που ξοδεύει ο Θεός για να μην τον βλέπουμε, καταμεσίς του Θεϊκού πελάγου, η απροσκύνητη και σαρανταπληγιασμένη ψυχή σου, η πιο τρυφερή ματιά σου θα μας ξομολογιέται τον σκοπό της ύπαρξής μας: Να φτάσουμε, όπου δεν μπορούμε!
Εκεί, που μπορούσες κι έφτανες εσύ, καθημερινά, σπουδαίε άνθρωπε, μοναδικέ σύντροφε μας.
 

Από τα βάθη της καρδιάς μας, θερμότατα συλλυπητήρια στην Λήδα, στον Νίκο και στην κυρία Χρυσάνθη".

ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΡΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΜΑΡΤΙΟΣ 2009, ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: