Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑΣΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ: ΟΜΟΦΩΝΟ "ΌΧΙ" ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ



 
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο 14 & 15 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή 360 Προέδρων και Εκπροσώπων των 60 Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης, υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η εισήγηση και ο προγραμματισμός δράσης της Διοίκησης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για το επόμενο χρονικό διάστημα. Η Ημαθιώτικη Ιατρική Κοινότητα εκπροσωπήθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΙΣ Βασιάδη Αναστάσιο και Λυσίτσα Νικόλαο, τον Πρόεδρο του ΙΣΗ Ισαακίδη Πρόδρομο και τους Αντιπροσώπους Κουπίδου Σοφία και Χατζηαθανασίου Τηλέμαχο.

Αποφάσεις Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου:- Καταδικάζεται ο καταστροφικός Νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας(Π.Ε.ΔΥ.), , με το κλείσιμο των Δομών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, που αφήνει τους πολίτες χωρίς δωρεάν πρόσβαση στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και πετάει στο δρόμο 8.500 γιατρούς και εργαζομένους.

- Καλούνται όλοι οι μαζικοί Φορείς, οι Αυτοδιοικήσεις, τα συνδικάτα εργαζομένων και όλοι οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ, να περιφρουρήσουν σε πανελλαδικό επίπεδο τις Μονάδες Υγείας για να μη κλείσουν.

- Καταγγέλλεται η εφαρμογή του πλαφόν συνταγογράφησης, που καθιέρωσε ο Υπουργός Υγείας και αναγκάζει τον κόσμο να βάζει βαθειά το χέρι στην τσέπη για τα φάρμακα που έχει ανάγκη, αναζητώντας πολλές φορές μάταια ιατρό για να συνταγογραφήσει.

- Καταγγέλλεται το σκάνδαλο με την υποχρεωτική προσφυγή σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες για τους παρόχους Υγείας του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να πληρωθούν δεδουλευμένες υπηρεσίες.

- Ζητείται η αλλαγή της πολιτικής υγείας και η παραίτηση του Υπουργού Υγείας και του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

-Υποβάλλονται μηνύσεις κατά του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, για το κλείσιμο των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ, για τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, για το απαράδεκτο clowback, rebate κ.λπ., καθώς και μηνύσεις κατά του Γενικού Γραμματέα Υγείας για μη πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

- Προσφυγή στα Ελληνικά, αλλά και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, για την προστασία της ιατρικής λειτουργίας και της υγείας και της περίθαλψης του ελληνικού λαού.

- Ζητείται από τα Διεθνή Όργανα, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), οι Ευρωπαϊκές Ενώσεις Ιατρών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ.λπ., η προστασία της υγείας και της περίθαλψης του ελληνικού λαού, ώστε η ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε να μην εξελιχθεί σε βαθμό που δεν θα μπορεί να αναταχθεί, αλλά και να αναληφθούν μέριμνες για την εξαίρεση του χώρου της Υγείας από τα αυστηρώς μνημονιακά πλαίσια.

Η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ζήτησε από τους ιατρούς όλης της χώρας να συνταχθούν στην κοινή προσπάθεια του αγώνα για ποιοτική και αναβαθμισμένη ιατρική περίθαλψη, η οποία θα σέβεται την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα κάθε πολίτη και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας.
Το ανάρτησα από http://www.laos-epea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: