Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΌΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΖΟΓΟΣ

Την ανάγκη επανεξέτασης των αποκρατικοποιήσεων στη λογική ότι «το νερό ή η ενέργεια δεν είναι τζόγος» δεν είναι το ίδιο με τον ιππόδρομο και τα λαχεία, θέτει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο κ. Κουκουλόπουλος έφερε, ως παράδειγμα την ΕΥΑΘ και, παρότι άτυπο, εκτίμησε,

ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει το δημοψήφισμα και τους 300.000 ανθρώπους, που ψήφισαν σε αυτό. Μάλιστα έθεσε το ερώτημα «θα μείνουμε στον τύπο της μνημονιακής υποχρέωσης; Έχει γίνει δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη».

Ο ίδιος ανέφερε, ότι με αιχμή την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι ανάγκη «ένα ξανακοίταγμα των αποκρατικοποιήσεων – διότι το νερό δεν είναι το ίδιο με τον ιππόδρομο και τα λαχεία και καθένας το αντιλαμβάνεται απ’ ό,τι δείχνει το δημοψήφισμα η κοινωνία, διαφορετικά, διότι δεν είναι τζόγος το νερό ή η ενέργεια, από την άλλη».

Ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε, ότι με την επίτευξη του πλεονάσματος η κυβέρνηση «απέκτησε μεγάλους βαθμούς ελευθερίας» σημειώνοντας ότι «κανείς λογικός άνθρωπος δεν λέει να αναιρέσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που πετύχαμε με τις θυσίες του λαού».

Ωστόσο έθεσε ζήτημα προτεραιοτήτων της κυβερνητικής πολιτικής, λέγοντας, ότι «είμαστε πλέον αντιμέτωποι και με τον εαυτό μας και μέχρι τώρα ήμασταν σε μια εξαναγκασμένη κυκλοφορία. Σε εξαναγκασμένη πορεία η χώρα και έχει βαθμούς ελευθερίας, διότι πρέπει να μπουν προτεραιότητες. Υπάρχει ένα ζήτημα ενός ολοκληρωμένου κυβερνητικού προγράμματος που πρέπει να λάβει υπόψη του και το αποτέλεσμα των εκλογών και τα μηνύματα που εστάλησαν σε όλους μας».

Σημαντική παράμετρος επιτυχίας είναι η ύπαρξη επιχειρημάτων, κατά τον κ. Κουκουλόπουλο. «Η εμπειρία λέει πως όταν πηγαίνουμε με επιχειρήματα, πείθουμε τους δανειστές. Αν πάμε με επιχειρήματα, θα τους πείσουμε».


Το ανάρτησα από http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: