Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΟΥ»

Κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς χώρους να ενώσουν τις δυνάμεις τους απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα του διήμερου συμποσίου του ΠΑΣΟΚ, όπου καταχειροκροτήθηκε.

 
Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός: «Η Ελλάδα έχει διανύσει ασύλληπτο δρόμο» σημειώνοντας ότι «τώρα, οι περισσότεροι τουλάχιστον έχουν έρθει στα λόγια μας. Υπογράμμισε μάλιστα ότι: «Ναι, το Πρόγραμμα Στήριξης γλύτωσε την Ελλάδα από μια εθνική τραγωδία βίαιης χρεοκοπίας, αλλά στη συνέχεια εμπόδισε την ταχεία ανάκαμψη της και επιβάρυνε υπέρμετρα τον Έλληνα πολίτη».
Σε ότι αφορά την προοπτική του κόμματος σημείωσε ότι: «Το ΠΑΣΟΚ που χρειάζονται η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν μπορεί παρά να πρωταγωνιστεί στην πρόοδο και την αλλαγή της χώρας. Πρωτοστατεί στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας για κυβερνητική σταθερότητα, αλλά με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο. Όχι λευκές επιταγές. Ενώνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, απέναντι στη δεξιά και την αριστερή συντήρηση. Δεν διαιρεί. Στόχος μας - οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις με ανθρώπινο πρόσωπο».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι: «Δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα κανενός. Καμίας δεξιάς ή αριστερής συντήρησης.»

Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να μπει τέλος στο «θανάσιμο διχασμό», επισημαίνοντας: «Το ΠΑΣΟΚ, οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να ενώσουν τις προσπάθειές τους, να βάλουν τέλος σε αυτό το θανάσιμα διχαστικό για την κοινωνία μας ανορθολογισμό, και να διαμορφώσουμε ένα σταθερό σχέδιο αλλαγών για την χώρα που δεν θα ανατρέπεται με την κάθε εκλογική αναμέτρηση».

Ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην πορεία της χώρας σημείωσε ότι: «Ξεκινήσαμε αλλά δεν κερδίσαμε την μάχη της μεγάλης δημοκρατικής μεταρρύθμισης.Πρέπει επειγόντως να συνεχιστεί. Ό,τι και να γίνει στην Ευρώπη, εμείς πρέπει επιτέλους να κάνουμε την μεγάλη δημοκρατική μεταρρύθμιση».

Πέρα από την πολιτική του ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε και όσα έλεγε το 2009 σημειώνοντας πως «λεφτά υπάρχουν εάν γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις», αναφερόμενος στη διαφάνεια, το άνοιγμα επαγγελμάτων την πάταξη της φοροδιαφυγής κ.α. Μίλησε ακόμα για μια σκοπίμως παραποιημένη φράση που πολλές φορές την αναμασούν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Δεν δίστασε επίσης να υπερασπιστεί και την πρόταση του για δημοψήφισμα ζητώντας διαχρονικά οι πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι στη λήψη αποφάσεων για σημαντικά θέματα της χώρας.

Σε ότι αφορά το πολιτικό στίγμα του κόμματος υπογράμμισε: «Αυτό θα έπρεπε να είναι το διακύβευμα σήμερα. Το πρόγραμμα. Οι βασικές μας κόκκινες γραμμές. Η διαφορά μας με τον κάθε Σαμαρά, τον κάθε Τσίπρα. Ο πυρήνας της ενότητας του προοδευτικού χώρου».

Και συμπλήρωσε:« Προσωπικά αυτά έλεγα πάντα, αυτά επιχείρησα να κάνω και αυτά θα λέω παντού το επόμενο διάστημα. Να μιλάω για αρχές όπως η συμμετοχή του πολίτη, η διαφάνεια, η λογοδοσία, η αλληλεγγύη, κράτος λιτό στην λειτουργία-πλούσιο σε αποτέλεσμα, βιώσιμη παραγωγή πλούτου και δίκαιη αναδιανομή του. Αυτές είναι οι αρχές μου. Αυτά πιστεύω ότι μπορεί η Ελλάδα. Ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ να τις υπηρετώ. Με τις όποιες επιτυχίες και τα ανθρώπινα λάθη».


Το ανάρτησα από http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: