Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΗ

ΑΠΟ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Συνάντηση της ελληνικής συνομοσπονδίας και των ανεξάρτητων συνδικάτων Βουλγαρίας (CITUB)

Την προκήρυξη απεργίας στη ΔΕΗ με ευθύνη της ΓΣΕΕ και των εργατικών κέντρων εξετάζουν οι συνδικαλιστές, αν η απεργία της ΓΕΝΟΠ κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.
 
Σε κοινές διαπιστώσεις σε ότι αφορά τις πολιτικές, την απασχόληση και τα εργασιακά δικαιώματα στις δύο χώρες κατέληξαν στελέχη της ΓΣΕΕ και της συνομοσπονδίας ανεξάρτητων συνδικάτων Βουλγαρίας (CITUB), σε συνάντησή τους, μετά το πέρας των εργασιών του συντονιστικού συμβουλίου της CITUB (τριτοβάθμια συνδικαλιστική ομοσπονδία της Βουλγαρίας), που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Ο πρόεδρος της CITUB Plamen Dimitrov εστίασε ιδιαίτερα στις συνθήκες εργασίας των Βουλγάρων μεταναστών στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι ένα «σύμβολο» του αγώνα για τα εργασιακά δικαιώματα είναι και η Κ. Κούνεβα και η περίπτωσή της «απέδειξε τη συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας».

Σημείωσε ότι οι περίπου 200.000 Βούλγαροι μετανάστες στην Ελλάδα εργάζονται κυρίως στους τομείς της οικοδομής, της γεωργίας και του τουρισμού και ότι παρατηρείται μια διαφοροποίηση στις αμοιβές τους ανά περιοχή, που κυμαίνεται από αναφορές εργαζομένων «γύρω στα 450 ευρώ μηνιαίως στη Θεσσαλονίκη, 600 ευρώ στην Αθήνα».

«Αυτό αφορά περίπου ένα 20% των εργαζομένων Ελλήνων ή μεταναστών, που αμείβονται με τα 561 ευρώ, που επιβλήθηκαν με νόμο, εάν αφαιρεθούν οι κρατήσεις. Δεν παρατηρείται διαφορά μεταξύ εργαζομένων Ελλήνων και Βουλγάρων που αμείβονται με τις συλλογικές συμβάσεις» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Οι παρευρισκόμενοι εστίασαν επίσης στα θέματα της υψηλής ανεργίας, της «μαύρης» εργασίας, τις συνθήκες απασχόλησης, της διασυνοριακής συνδικαλιστικής συνεργασίας και αναφέρθηκαν στην συνεργασία που από το 2009 έχουν ξεκινήσει η ΓΣΕΕ με την CITUB για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. «Αποδεικνύεται ότι τα προβλήματα είναι κοινά, έχουμε μια νεοφιλελεύθερη επίθεση στα δικαιώματα και στα εισοδήματα» τόνισε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης.

Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΔΕΗ εξέφρασε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συνδικάτων (CITUB) Plamen Dimitrov, αναφερόμενος και στην εμπειρία της χώρας του από τις ιδιωτικοποιήσεις εταιριών ρεύματος από το 2000 και μετά, σε σχέση με τα εργασιακά και με τα τιμολόγια του ρεύματος.

«Η εμπειρία που έχουμε εμείς είναι αρνητική. Το μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγής ενέργειας είναι κρατικό βέβαια, π.χ. το Κοσλοντούι και τα μεγαλύτερα εργοστάσια και αυτά παράγουν το φθηνότερο ρεύμα. Αποδεικνύουν ότι τα κρατικά μπορεί να παράγουν φθηνότερη ενέργεια για όλους τους καταναλωτές. Οι ιδιωτικές εταιρίες πωλούν πιο ακριβά την ενέργεια και πληρώνουν μικρότερους μισθούς στους εργαζόμενους. Και για το σύστημα ενέργειας και για τους καταναλωτές τα αποτελέσματα είναι αρνητικά» δήλωσε ο κ. Ντιμιτρόφ.

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην απεργία της ΔΕΗ ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης και ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και σημείωσαν ότι σε περίπτωση που η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ κριθεί παράνομη από το δικαστήριο υπάρχει πρόθεση να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των κινητοποιήσεών τους, η ΓΣΕΕ και τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.
Το ανάρτησα από http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: