Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ "ΠΡΟΘΥΜΟΙ" ... ΣΤΟ ΈΞΩΘΕΝ ΣΧΕΔΙΟ

Το «φούσκωμα του ελλείμματος» ήταν «ο μόνος επιστημονικός τρόπος προετοιμασίας του εδάφους για το Μνημόνιο», δηλώνει στην «Κ.Ε.» ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης. Όλα τα ώς τώρα δεδομένα, που έχουν γίνει γνωστά, συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι το «μαγείρεμα» των δημοσιονομικών στοιχείων για την παράδοση της χώρας στους δανειστές, με την υπαγωγή μας στο μηχανισμό στήριξης το 2010, ήταν προϊόν πολιτικών αποφάσεων που ελήφθησαν εντός και εκτός Ελλάδας.

Το πιο σημαντικό στοιχείο όμως, που φέρνει στην επιφάνεια το δικαστικό βούλευμα για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, είναι το γεγονός πως η τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος μετά τις εκλογές του 2009 έγινε επειδή υπολογίστηκαν στο συνολικό ύψος του ποσού και τα swapς (συμφωνίες ανταλλαγής εκτός αγοράς) του 2001-2007.
Αυτό το γεγονός συνδέει την υπαγωγή μας στο Μνημόνιο με την ένταξη της χώρας στην Ευρωζώνη το 2001. Επί κυβέρνησης Σημίτη η χώρα μας έδωσε 1 δισ. δολάρια στην αμερικανική Goldman Sachs για τη σύναψη του swap, προκειμένου να αποκρυβούν τα πραγματικά δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας και να εισέλθει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Ο γαλλογερμανικός άξονας, αν και γνώριζε, εκείνη την περίοδο έκανε τα «στραβά μάτια».


Το δικαστικό βούλευμα αποτελεί κόλαφο. Τα 1 δισ. δολάρια δεν πήγαν εξ ολοκλήρου στην Goldman Sachs. Οι Αμερικανοί λένε ότι «εμείς κρατήσαμε τα 735 εκατομμύρια. Για το ποιοι και πώς μοιράστηκαν τα 265 εκατομμύρια δολάρια ρωτήστε την ελληνική κυβέρνηση». Σε απλά ελληνικά, κάποιοι εντός της χώρας μαγείρεψαν τα δημοσιονομικά στοιχεία παίρνοντας μίζες, εν γνώσει κάποιων άλλων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. 

Για ποιο σκοπό δώσαμε 1 δισ. δολάρια στην αμερικανική εταιρεία; 
Οι μίζες των 265 εκατ. δολαρίων πού πήγαν; 
Θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι; 
Οι τότε κυβερνώντες οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.

Αν το 2001 δίνονταν μίζες για την τεχνητή μείωση του ελλείμματος, με αντίκρισμα την ένταξη στην Ευρωζώνη, γιατί να μην είναι βάσιμο να υποθέσει κάποιος ότι δόθηκαν μίζες και σε όσους «φούσκωσαν» το έλλειμμα για την ένταξη στο Μνημόνιο; Δεν μπορεί να διαφεύγει την προσοχή μας ότι η επιχειρηματολογία όσων εγχώριων ζηλωτών υποστήριξαν το μνημονιακό δρόμο εξαντλούνταν στην «αναγκαιότητα» της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, μια πρώτη απάντηση για την περιπέτεια της χώρας μας έχει δώσει ήδη από τον Οκτώβριο του 2010 ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, όταν δήλωνε πως «ήξερα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα».


Το ανάρτησα από http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: