Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΌΧΙ "ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ" ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ

Πάνε σχεδόν τρία χρόνια, όταν πρότεινα στο Υπουργικό Συμβούλιο, η επαφή με την τρόικα να πάψει να διενεργείται με το γνωστό τρόπο, ο οποίος δοκίμαζε τα, ήδη τσιτωμένα, νεύρα του ελληνικού λαού. Υπενθυμίζω ότι, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγούς και τότε τους κυρίους Σαμαρά και Τσίπρα αντιστοίχως, περνούσαν την «αντι μνημονιακή» τους περίοδο και, σε συγχορδία με «γνωστούς άγνωστους» κύκλους που ποντάριζαν υπέρ της άτακτης χρεοκοπίας, ενίσχυαν την ανασφάλεια που προκαλούσαν οι επισκέψεις αυτές, για ψηφοθηρικούς λόγους. Λίγο αργότερα, η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου ανατράπηκε και η πρότασή μου αυτή δεν υιοθετήθηκε.Η, εδώ και λίγο καιρό, απόπειρα οικειοποίησης της πατρότητας της πρότασης από τον κύριο Βενιζέλο είναι, από πολιτική άποψη, ασήμαντη. Αυτό που έχει όμως σημασία είναι ότι, στις σημερινές συνθήκες, «αλλαγή του τρόπου επαφής με τη τρόικα» έχει εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο, με αρνητικές επιπτώσεις στο εθνικό και δημόσιο συμφέρον. Πραγματικά, πριν τρία χρόνια, με επικείμενη συμφωνία για δεύτερη δανειακή σύμβαση, υπήρχε ευκαιρία και είχε νόημα, οι προβλεπόμενες στο πλαίσιό της, τακτές επαφές με τους δανειστές να υπακούουν σε κανόνες και ρυθμίσεις. Σήμερα όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά : η σύμβαση που συμφωνήθηκε τότε ολοκληρώνεται και, συνεπώς, επιβάλλεται να τερματιστούν και οι επαφές που τη παρακολουθούν. Μόνη εκκρεμότητα ουσίας από τη σύμβαση αυτή παραμένει η, αδικαιολόγητα ανεκπλήρωτη, υποχρέωση των δανειστών μας να πραγματοποιήσουν μείωση του δημοσίου χρέους μας. Εξ άλλου, όπως επίσης έχει συμφωνηθεί, η Ελλάδα, ως ισότιμο μέλος της ζώνης του ΕΥΡΩ, επιτηρείται πια με τους ενιαίους κανόνες που ισχύουν για όλους, ανεξαιρέτως.

Άρα, συνομιλητές μας πια είναι τα μέλη των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ΕΥΡΩ και όχι η «τρόικα». Τόπος διεξαγωγής των συνομιλιών είναι ο χώρος σύγκλησης θεσμικών ευρωπαϊκών οργάνων και όχι κυβερνητικά κτίρια στην Αθήνα. Και πηγές πληροφόρησης όλων μας, για όλα και για όλους είναι τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ (μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά) και όχι εγχώριοι παραγωγοί εντυπώσεων στην υπηρεσία μικρών σκοπιμοτήτων.

Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι «αλλαγή του τρόπου επαφής με τη τρόικα» είναι ψευδώνυμο της συνέχισης της επαφής αυτής, ενώ είναι επιβεβλημένος ο τερματισμός της. Και «συνέχιση της επαφής» σημαίνει συζήτηση γύρω από θέματα εθνικής μας κυριαρχίας, μεταξύ μη νομιμοποιημένων συνομιλητών και μάλιστα με απροσδιόριστο το επιδιωκόμενο όφελος από τη πλευρά μας. Αλλά αυτή η επαπειλούμενη απαράδεκτη εξέλιξη είναι αναπόφευκτη συνέπεια της κυβερνητικής γραμμής της «αναδιαπραγμάτευσης» στην οποία, δυστυχώς, έχει προσχωρήσει πια και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμώ ότι, όπως ναυάγησε το «τρίτο μνημόνιο» θα ναυαγήσει και η μεταμφίεσή του σε «αναδιαπραγμάτευση». Μόνο που αυτό δεν θα συμβεί από μόνο του, ούτε μέσω εναλλακτικών της απελπισίας και του αυτοχειριασμού. Θα γίνει πραγματικότητα από δυνάμεις που προασπίζουν τα εθνικά συμφέροντα, αντί να τα συζητούν αναίτια, άσκοπα και άτοπα. Οι δυνάμεις αυτές υπάρχουν και είναι η ώρα να αποκτήσουν τη δική τους πολιτική έκφραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: