Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

ΟΙ "ΑΙΩΝΙΟΙ" ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

Γιατί τέτοιο μένος του Λοβέρδου εναντίον των -ψευδώς αποκαλουμένων- ως «αιωνίων» φοιτητών; Δηλαδή εναντίον μιας μεγάλης μάζας ανθρώπων που δεν επιβαρύνουν στο παραμικρό τα δημόσια πανεπιστήμια και μεγάλο τμήμα των οποίων θα ήθελε να ολοκληρώσει τις σπουδές του αλλά για προσωπικούς, οικονομικούς ή άλλους λόγους καθυστερεί;
Για τον ίδιο λόγο που κατά παράβαση του νόμου και κάθε δεοντολογίας είχε διαπομπεύσει ασθενείς του AIDS παραμονές των εκλογών, χωρίς φυσικά να ζητήει ούτε μια συγγνώμη. Για τον ίδιο λόγο που τη μια τασσόταν κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων και την άλλη υπέρ. Για τον ίδιο λόγο που τη μια ιδρύει «κόμμα και την άλλη γυρνάει στο «ΠΑΣΟΚ». Για τον ίδιο λόγο που γίνεται ο λαγός για τους ιδιωτικά χορηγούμενους βουλευτές και υπουργούς. Για τον ίδιο λόγο εν τέλει που προσγειώθηκε και «άνθισε» στο τηλεοπτικά οριζόμενο και χυδαία διαπλεκόμενο πεδίο της ελληνικής πολιτικής σκηνής του δευτέρου μισού της δεκαετίας του '90 και των αρχών του 2000, λέγοντας όσα «έπρεπε» να πει για να συντηρείται υψηλά στους δημοσκοπικούς καταλόγους δημοφιλίας.

Ο Α. Λοβέρδος αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα «πολιτικών» που επέβαλλαν οι εργολάβοι-καναλάρχες διά της ιδιωτικής τηλεόρασης: ρηχότητα, οπορτουνισμός, τιποτοφροσύνη, ποδηγέτηση. Όλα ενδεδυμένα με μια δήθεν αντίθεση προς το φόβο του πολιτικού κόστους που στην πραγματικότητα συνιστά τον απόλυτο συστημικό λαϊκισμό: βρίσκουμε ένα αδύναμο μέρος της κοινωνίας σε μια δεδομένη στιγμή, το χρίζουμε επικίνδυνο διά των ΜΜΕ και κατόπιν το χτυπάμε αλύπητα προκειμένου να δείξουμε ότι κάνουμε «μεταρυθμίσεις», «εκσυγχρονισμό», ενόσω περνούμε κάθε είδους διατάξεις για να πλουτίσει και να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο η ολιγαρχία της χώρας.

Οι λογής «Λοβέρδοι» που αναπτύσσονται σε κάθε ένα κόμμα πλέον, είναι η νέμεση για τη βλακεία -όπου βλακεία σημαίνει να κάνεις κακό χωρίς να ωφελείσαι ο ίδιος- μεγάλου μέρους της λαϊκής ψήφου. Είναι οι άνθρωποι που όταν εκλέγονται ευχαριστούν τους καναλάρχες και τους δημοσιογράφους που τους κατέστησαν αναγνωρίσιμους, είναι οι εκπρόσωποι της «πολιτικής ορθότητας», είναι τα «αντισυστημικά» γεννήματα του συστήματος, είναι οι φορείς του εξουσιαστικού λαϊκισμού.

Οι (μη-) αιώνιοι φοιτητές την πληρώνουν γιατί ένας τέτοιος τύπος βρέθηκε στο υπουργείο που ασχολείται μαζί τους και θέλει να κερδίσει δημοσιότητα δείχνοντας ότι κάνει κάτι, ότι συγκρούεται με κάποιον, ότι διαπομπεύει προς όφελος του «κοινού καλού», ότι δίνει κάποια μάχη. Επειδή θέλει επίσης να ενισχύει τον παρασιτισμό της παρά-παιδείας και των ιδιωτικών πτυχίων. Να τους στείλει σε κάποιο ιδιωτικό ίδρυμα που γιατί όχι ίσως με τα δέοντα δίδακτρα να τους αναγνωρίσει τμήμα των σπουδών τους στα δημόσια ΑΕΙ ώστε να αποκτήσουν επαγγελματικά δικαιώματα.

Όλοι μας την πληρώνουμε -και- γιατί εξακολουθούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού μας να καταπίνουν την αντί-κομματική προπαγάνδα προς όφελος των τηλέ-«πολιτικών».


Το αναδημοσιεύω από http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: