Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ: Η ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ;

Σαν σήμερα στις 17 Αυγούστου 1918 ιδρύεται η Εταιρεία της Θούλης, αποκρυφιστικό κίνημα για την μελέτη της Γερμανικής Ιστορίας, που θα προετοιμάσει το έδαφος για την άνοδο του Ναζισμού στην εξουσία.

Πριν ξεκινήσω να μιλάω για την μυστική εταιρία της Θούλης,καλό θα ήταν να δούμε τι ήταν η Θούλη καθώς η πρώτη αναφορά έρχεται από τον Πυθέα περίπου τον 4ο π.Χ αιώνα. Σύμφωνα με τα κείμενα του Πυθέα ήταν χώρα ή νησί που βρισκόταν στο βορειότερο άκρο του κόσμου,από τα βιβλία του όμως με τίτλο''περί ωκεανού και γης'' σώζονται μόνο κάποια αποσπάσματα και έτσι μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν για το ποιο μπορεί να είναι αυτή η χώρα,ενδεχομένως βάση τωρινών δεδομένων να πρόκειται για την Ισλανδία ή τη Νορβηγία,αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά.
Ίσως να πρόκειται για κάποιο εξαφανισμένο νησί ή μήπως όχι; Ας δούμε και μια περίεργη αναφορά του Πλάτωνα, ''Η αληθινή κατοικία βρίσκεται ανάμεσα στους Υπερβόρειους,μια χώρα αιώνιας ζωής,ο Θεός που κάθεται στο κέντρο,στον ομφαλό της γης είναι ο κύριος των μύθων και ο δημιουργός όλων των θρησκειών της ανθρωπότητας'',κάλλιστα συνδέεται και με τις θεωρίες περί κούφιας γης.

Ο Γκαίτε επίσης όταν έγραψε τον ''Φάουστ'' αναφέρεται στη Θούλη μέσω ενός τραγουδιού ο ''Βασιλιάς της Θούλης''. Έδωσαν επίσης την ονομασία Θούλη σε έναν αστεροειδή που ανακαλύφθηκε το 1888,γνωστό ως αστεροειδή 279 Θούλη.

Ας έρθουμε τώρα στη μυστική εταιρία της Θούλης,η οποία ιδρύθηκε προς το τέλος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου στο Μόναχο και πήρε το όνομα της από την βορειότερη χώρα του κόσμου,όπως αναφέρει και ο Πυθέας και σύμβολο της ήταν η σβάστικα.Ιδρυτής της εταιρίας αυτής ήταν ο Ρούντολφ φον Σεμπότεντορφ και τα μέλη της ήταν επιχειρηματίες, αριστοκράτες, καθηγητές πανεπιστημίων, δικαστές και δικηγόροι. 

Φαινόταν ως ομάδα η οποία ασχολείται με τη γερμανική αρχαιότητα,στη πραγματικότητα όμως ήταν οργανωμένη σε μασονικά πρότυπα και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μια οργάνωση που σκοπό της είχε την απόκτηση πολιτικής δύναμης μέσω της στρατολόγησης μελών με επιρροή στην κοινωνία.

Στην οργάνωση έγινε μέλος και ο Χίτλερ το 1919 και το 1921 γίνεται πρόεδρος του Γερμανικού εργατικού κόμματος το οποίο είχε ιδρυθεί από τα μέλη της εταιρίας της Θούλης. Προεξέχοντα μέλη ήταν επίσης ο Ρούντολφ Ες και ο δημοσιογράφος Ντίτριχ Εκαρτ ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο για την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Τα μέλη της επίσης θεωρούσαν την Θούλη τον τόπο κατοικίας της Αρείας Φυλής και επιδόθηκαν σε μυστικές έρευνες για τον εντοπισμό της κατά την διάρκεια κυρίως του Β παγκοσμίου πολέμου. Πως είναι δυνατόν κατά την διάρκεια ενός τέτοιου πολέμου να ξοδεύονται τόσα χρήματα για έρευνες για να βρουν τους Υπερβόρειους και την τεχνολογία τους,μήπως τελικά τους βρήκαν; Ας θυμηθούμε λίγο και τα χανεμπού,τους ιπτάμενους δίσκους που κατασκεύασαν οι Γερμανοί στον πόλεμο.

Τι ήταν τελικά η Θούλη; Ας δούμε ακόμα μια ερμηνεία βασισμένη στην αναφορά του Πλάτωνα που είδαμε παραπάνω. Η Θούλη ήταν το όνομα της πρωτεύουσας μιας ηπείρου με το όνομα Υπερβορεία,αρχαιότερη ακόμα και από την Ατλαντίδα,η οποία με το πέρασμα των αιώνων άρχισε να καταποντίζεται και οι κάτοικοι της αναζήτησαν νέο καταφύγιο στο εσωτερικό του πλανήτη.Η Υπερβορεία θεωρούταν ως πέρασμα στη κοίλη γη και πύλη προς άλλους κόσμους και οι κάτοικοι της είχαν απίστευτη τεχνολογία ασύλληπτη και για τα σημερινά δεδομένα,τεχνολογία για την οποία θα μιλήσουμε σε άλλες αναρτήσεις.

Υπήρξε ή όχι η Υπερβορεία; Αν δεν υπήρξε, γιατί οι αρχαίες ελληνικές παραδόσεις μιλάνε για τον Υπερβόρειο Απόλλωνα και ότι η μητέρα του η Λητώ καταγόταν από τη χώρα των Υπερβορείων απ'όπου και έφυγε μεταμφιεσμένη σε Λύκαινα, Λύκη σημαίνει φως,από εκεί βγαίνει και ο Λύκιος Απόλλων, και το λυκόφως. Ο Απόλλων κάθε φθινόπωρο έφευγε από τους Δελφούς και πήγαινε στην Υπερβορεία και θεωρούσε τους Υπερβόρειους δίκαιους και τίμιους. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνος γνωστού και ως περιστρεφόμενου ναού,που βρίσκεται στις Βάσσες της Φιγαλείας μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, είναι ο μόνος με προσανατολισμό από βορρά προς το νότο.

Αλλά ξέχασα,αυτές οι αναφορές βρίσκονται στην ελληνική μυθολογία,μύθος δηλαδή,τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουμε.(krypteia1.blogspot.gr)

Το αναδημοσίευσα από http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: