Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ, ΈΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΈΤΟΥΣ, Η ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 2013 ΚΑΙ 2014, ΠΟΥ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 260 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Τη δέσμευση πίστωσης ύψους 19 εκατ. ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την υλοποίηση του προγράμματος της εξισωτικής αποζημίωσης του έτους 2014 με σχετική απόφασή του.
Όπως άλλωστε έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος, φέτος θα δοθεί έως το τέλος του έτους τόσο η εξισωτική αποζημίωση του 2013 όσο και του 2014. Αναμένεται δηλαδή να εισρεύσει σταδιακά σε παραγωγούς και κτηνοτρόφους και για τα δύο έτη το συνολικό ποσό των 260 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της εξισωτικής αποζημίωσης στοχεύει στην αντιστάθμιση των απωλειών εισοδήματος για αγρότες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Μεταξύ των κριτηρίων που τίθενται είναι να κατέχουν τουλάχιστον 20 στρέμματα γεωργική εκμετάλλευση σε ορεινές-μειονεκτικές περιοχές της χώρας, να διαμένουν μόνιμα σε αυτές τις περιοχές, ή να είναι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι, να έχουν γεωργικό εισόδημα μεγαλύτερο από το 25% του συνολικού ετήσιου εισοδήματός τους.


Το ανάρτησα από http://www.xrimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: