Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ....

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
                                              Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Συμπληρώνονται φέτος 40 χρόνια από την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα μας και την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ σ' όλη την μεταπολιτευτική περίοδο ως κύριος φορέας της αλλαγής προσέφερε τα μέγιστα για να αποκτήσει η Ελλάδα ένα σύγχρονο δημοκρατικό πρόσωπο.
Η καταλυτική φυσιογνωμία του Α. Παπανδρέου, με την ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ στις 3 Σεπτέμβρη του '74, κατόρθωσε να εκφράσει με απλό ριζοσπαστικό τρόπο τα πιο αδικημένα αλλά συγχρόνως με μεγάλη δυναμική κοινωνικά στρώματα της μεταπολιτευτικής κοινωνίας. Ο Α. Παπανδρέου και το ΠΑ.ΣΟ.Κ ζωντάνεψαν διαψευσμένες ελπίδες, υπερέβησαν τους, σχεδόν, ανυπέρβλητους εθνικούς διχασμούς, εξασφάλισαν την ένωση γενεών ομογενοποιώντας τα αιτήματά τους, έδωσαν νόημα και περιεχόμενο στη μεσαία τάξη και ελπίδα στους μη προνομιούχους.


Σήμερα που η χώρα μας ζει μια παρατεταμένη οικονομική, αναπτυξιακή, κοινωνική, πολιτική και γενικευμένη κρίση αξιών και στρεβλών αντιλήψεων και πρακτικών, το ΠΑ.ΣΟ.Κ, κατάντησε μικρός κυβερνητικός εταίρος μιας παράλογης πολιτικής οικονομικής λιτότητας, που μετέτρεψε τις ελπίδες του ελληνικού λαού σε καθημερινό εφιάλτη. Εδώ και χρόνια, η πολιτική ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ αγκιστρώθηκε στην κυβερνητική εξουσία, γοητευμένη από τα πλεονεκτήματά της και αποποιούμενη τις αρχές και τις αξίες της διακήρυξης της 3η του Σεπτέμβρη. Απεμπόλησε τη σοσιαλιστική της ταυτότητα, για να ενστερνιστεί τον κυβερνητισμό, μετατρέποντας το άλλοτε κραταιό κίνημα του 48% σε κόμμα του 8% και συμπλήρωμα της δεξιάς διακυβέρνησης της χώρας.


Το ΠΑ.ΣΟ.Κ συρρικνώθηκε και κινδύνευσε με διάλυση επειδή αρνήθηκε να υπερασπίσει το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να είναι αριστερός, δημοκράτης και σοσιαλιστής παραδίδοντας τις αξίες του και την ιδεολογία του, βορά σε τυχάρπαστους λαϊκιστές παντός είδους.


Το ΠΑ.ΣΟ.Κ απώλεσε την κοινωνική του βάση επειδή δεν κατανόησε ότι πρέπει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας και όχι των μεγαλοσυμφερόντων και των τραπεζιτών.


Στην παρούσα συγκυρία οι ιστορικές ευθύνες της ηγεσίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι μεγάλες γιατί στο όνομα ενός ασαφούς και καταστροφικού ιδεολογήματος της «σωτηρίας» της χώρας κινδυνεύει να χαθεί και η τελευταία ευκαιρία ανασυγκρότησης της σοσιαλιστικής παράταξης. Τα σχηματικά δημιουργήματα «Ελιά», «Ανασύσταση της Δημοκρατικής Παράταξης»…, κ.λ.π, κατ' ουσίαν εκφράζουν την αγωνία της τωρινής πολιτικής ομάδας να επιβιώσει προσωπικά και όχι την ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου. Οι συσπειρώσεις μικρών ομάδων δεν συνιστούν ανασύσταση και ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου. Η μόνη λύση που υπάρχει σήμερα, με σεβασμό στην ιστορία του σοσιαλιστικού χώρου και τις αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη, είναι ένα ανοικτό Συνέδριο χωρίς εξαιρέσεις και προαπαιτούμενα από μηδενική βάση. Το σημερινό ΠΑ.ΣΟ.Κ αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Το μόνο που σκέφτεται είναι η πολιτική επιβίωση προσώπων παρά η ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού και δημοκρατικού χώρου. Η χώρα χρειάζεται ένα σοσιαλιστικό δημοκρατικό κόμμα αρχών και όχι κόμμα προσωπικών μηχανισμών.


Η Αριστερή Πρωτοβουλία καλεί λοιπόν, όσους αισθάνονται μέλη της μεγάλης Σοσιαλιστικής Παράταξης και ανησυχούν γι’ αυτήν, να αναλάβουν όλοι μαζί, έστω και τώρα, την ευθύνη προκήρυξης ενός Συνεδρίου, όπου όλοι θα έχουν θέση και ρόλο. Έχουμε ιστορία και διαδρομή με μεγάλα επιτεύγματα και είμαστε αποφασισμένοι να την τιμήσουμε.


Ιδού η Ρόδος!

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: 40 ΧΡΟΝΙΑ... ΜΕΤΑ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: