Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΔΕΘ


ΒΙΝΤΕΟ-Ολόκληρη η ομιλία του Βενιζέλου στη ΔΕΘ

Πέντε άξονες για την εθνική στρατηγική παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 79η ΔΕΘ, τονίζοντας την ανάγκη να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα εσωκομματικά, στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε πέντε άξονες για την εθνική στρατηγική που είναι η απαλλαγή από τα Μνημόνια, η θεσμική και πολιτική σταθερότητα, η συσπείρωση των δημιουργικών δυνάμεων, η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και η επάνοδος της Ελλάδας σε ουσιαστική αυτοδυναμία για να μην είναι παρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά με τις εξαγγελίες, που έκανε χθες στην 79η ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είχαν συμφωνηθεί όλα -και στη λεπτομέρεια τους- με τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ. Υπογράμμισε ότι θα γίνει αισθητή η μείωση της έκτακτης εισφοράς και η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα, ανοίκιαστα διαμερίσματα

«Οι ηγέτες προκύπτουν μέσα από το καμίνι της ιστορίας και όχι από συσχετισμούς και μηχανισμούς. Μπορεί να τους μουντζουρώνει το καμίνι, αλλά καθαρίζονται, το θέμα είναι να αντέξουν στις υψηλές θερμοκρασίες» απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ερώτηση αν στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης θα προκύψει και ηγεσία.

Πρόσθεσε ότι το συνέδριο θα είναι πολιτικό, όχι οργανωτικό, και η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται προς όλους. Αναφερόμενος στο «Ποτάμι» είπε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει την ταυτότητά του.

Ερωτηθείς για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και για τα πρόσωπα που ακούγονται ο κ. Βενιζέλος απάντησε:

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, που μπορούν να είναι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς αυτό που χρειάζεται είναι να είναι κάποιος δημοκράτης και αξιοπρεπής». Επίσης πρόσθεσε ότι όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν, αλλά συμπλήρωσε: «δεν είμαστε αφελείς και προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε το ερώτημα από πού προκύπτει η βεβαιότητά του ότι θα έρθει πρώτο κόμμα αν οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές «εκβιάζοντας» στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «στείρα» και «κακόπιστη» αντιπολίτευση, επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη θέση του σχετικά με το ΝΑΤΟ και είπε ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις εμφανίσεις και δηλώσεις του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα.

«Θα το πληρώσει αυτός που θα προκαλέσει εκλογές, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος καταλόγισε «πάθος για εξουσία» στον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι το χάσμα στις μεταξύ τους σχέσεις προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με «χυδαιότητες» και επιθέσεις εναντίον του, ενώ -όπως είπε- δεν λέει κουβέντα για τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή.

Τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα από ποιον πολιτικό χώρο θα προέρχεται ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και είπε ότι είναι ανοιχτή η πρόσκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει στην εκλογή Προέδρου.

Σε ερώτηση αν βλέπει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και αν βλέπει τον εαυτό του υπουργό Εξωτερικών με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, είπε με χιούμορ: «Το όνειρό μου δεν είναι να μείνω αντιπρόεδρος όλων των κυβερνήσεων».

«Με τον κ. Σαμαρά έχουμε μια έντιμη και όσο γίνεται πιο αποτελεσματική συνεργασία, γιατί είμαστε στρατευμένοι στην ίδια εθνική υπόθεση, αλλά ανήκουμε σε διαφορετικά κόμματα» απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό.

Σε άλλη ερώτηση αν υπάρχει χώρος για τον Γιώργο Παπανδρέου στη Δημοκρατική Παράταξη και αν αισθάνεται ότι απειλείται από εκείνον, απάντησε ως εξής: «Υπάρχει χώρος για όλους. Έναν όρο έθεσα: Να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ στο παραβάν. Δεν υπονοώ ότι υπάρχει κάποιος που δεν ψηφίζει. Δεν αισθάνομαι καμιά απειλή από κανέναν και από τίποτα».

Δείτε τα βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

Το ανάρτησα από http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: