Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

ISO 14001 ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΥΣΟΣ. ΌΠΩΣ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ;

Toυ Σαράντη Δημητριάδη, ομότιμου καθηγητή γεωλογίας Α.Π.Θ. 
Η εικονογράφηση που ακολουθεί είναι από το Twitter που διασκέδασε πολύ με το νέο κατόρθωμα της Ελληνικός Χρυσός._______Τα ευχάριστα νέα είναι οτι η Ε.Χ. τιμήθηκε με την πιστοποίηση ISO 14001 από την Lloyd’s Register LRQA. Και τιμήθηκε για τις εξαίρετες επιδόσεις της στους εξής τομείς:

α. Γεωλογική έρευνα.
β. Προπαρασκευαστικές εργασίες.
γ. Εκμετάλλευση.
δ. Εμπλουτισμός.
στ. Έργα αποκατάστασης.

Σε ότι αφορά το α: Να υποθέσω πως η Ε.Χ. τιμήθηκε για τη γεωλογική έρευνα που κατά 95% είχε ήδη περατωθεί πριν εμφανιστεί η ίδια; Η γεωλογική έρευνα της Ε.Χ. μου φαίνεται πως αφορά κυρίως θέματα μελλοντικής επέκτασης των εξορυκτικών και μεταλλευτικών της δράσεων, επέκτασης που δεν έχει αδειοδοτηθεί -μέχρι τώρα τουλάχιστον.
Σε ό,τι αφορά το β: Μένω έκθαμβος, γιατί στη δική μου αντίληψη οι προπαρασκευαστικές εργασίες της Ε.Χ. έχουν μέχρι τώρα ως αποτέλεσμα την καταστροφή ενός μεγάλου τμήματος του δάσους των Σκουριών και έχουν υποβαθμίσει την ποιότητα νερού του κύριου υδροφορέα της περιοχής.
Σε ό,τι αφορά το γ: Δε νομίζω οτι από την ανάληψη της εκμετάλλευσης από την Ε.Χ. άλλαξε κάτι ριζικά στον καθόλου πια υποδειγματικό τρόπο εκμετάλλευσης. Η υπόγεια εξόρυξη κάτω από τη Στρατονίκη γίνεται με εκρηκτικά παρά τη δέσμευση οτι θα χρησιμοποιηθεί μετροπόντικας, η δε όξινη απορροή γίνεται συχνά πυκνά εμφανής.
Σε ό,τι αφορά το δ: Στον εμπλουτισμό εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται οι ίδιες μέθοδοι με το παρελθόν. Εξακολουθεί η χρήση κυανίδιου και άλλων τοξικών. Τίποτα το ξεχωριστό. Τίποτα το υποδειγματικό, τίποτε πρωτοπόρο.
Σε ό,τι αφορά το στ: Αυτό πια καταντάει ύβρις. Μετά τα όσα τραγικά και συνεχή έγιναν κατά τη διακίνηση των τοξικών εμπλουτισμάτων μέσω Σταυρού και Ρεντίνας προς το λιμάνι Θεσσαλονίκης. Τρόπου διακίνησης και προσπαθειών απόκρυψης της επικινδυνότητας των διακινούμενων εντελώς απαράδεκτων.


Σε ό,τι αφορά το ζ: Έχει δει κανένας κάποιο έργο αποκατάστασης μέχρι σήμερα; Εκτός αν ως τέτοιο θεωρηθεί η αποτίμηση σε χρήμα του λεγόμενου «καθαρισμού» των «τελμάτων» Ολυμπιάδας. Του δώρου δηλαδή της ελληνικής πολιτείας στην εταιρεία.

Πολύ εύκολα μοιράζει τα πιστοποιητικά της αυτή η Lloyd’s. Εκτός κι αν τέτοια πιστοποιητικά εξυπηρετούν εξίσου τόσο αυτούς που τα δίνουν όσο και αυτούς που τα παίρνουν. Αλλά θα μου πείτε το ίδιο εύκολα δεν δίνονται και οι γαλάζιες σημαίες όπως και τα Νόμπελ ενίοτε.

Να θυμηθούμε το Νόμπελ ειρήνης στον Χένρυ Κίσινγκερ;


Το αναδημοσιεύω από http://antigoldgr.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: