Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

KΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ" ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (προεδρος Βασ. Παπαιωάννου) με την υπ΄αριθμον 1929/2014 αποφαση καταδίκασε την "ΑΥΓΗ" και τον διευθυντή της Ν. Φίλη για συκοφαντικη δυσφημιση του δημοσιογραφου Γιώργου Παπαχρήστου, επιδικάζοντας στον ενάγοντα 8.000 ευρώ.
Η υποθεση αφορούσε αλλεπάλληλα δημοσιευματα της ΑΥΓΗΣ τον Ιούλιο του 2012, συμφωνα με τα οποια ο Παπαχρήστος εμφανιζόταν να είναι μειωμένης αξιοπιστίας και κύρους διαπλεκομενος δημοσιογραφος, αργομισθος με 7 δουλειές στο δημόσιο και υποπτος για σχέσεις με τα μαύρα χρήματα που εμπαιναν στα ταμεια του ΠΑΣΟΚ.

Το δικαστηριο εκρινε οτι τα δημοσιευματα αυτά που εμπεριείχαν αναληθή και ανακριβή στοιχεία και ψευδή γεγονότα , είχαν ως στόχο να στιγματίσουν την δημόσια εικόνα του δημοσιογραφου. Και ειδικότερα να βλάψουν την τιμη, την υπολειψη, και την δημοσιογραφική ιδιότητα του.

Στην αποφαση αναφερεται οτι η ΑΥΓΗ επιχειρησε να τον συνδέσει με τα μαυρα ταμεια του ΠΑΣΟΚ "για να βλάψει την τιμη και την υποληψή του και να προσβάλει παράνομα την προσωπικότητά του, παρουσιάζοντας ακόμη και στενά συγγενικά του προσωπα εμπλέομενα με οπικονομικες ατασθαλίες και πολιτική σκάνδαλα", εν γνώσει του γεγονότος οτι δεν είχε την παραμικρη σχέση -οπως αποδειχθηκε απο την ακροαματικη διαδικασία.

Το δικαστηριο συνέδεσε την επίθεση της ΑΥΓΗΣ με τα ψευδή και συκοφαντικά αυτά στοιχεία, με το γεγονός οτι την περιοδο εκείνη ο Γ. Παπαχρήστος ασκουσε απο την στηλη του "Στίγμα" στα "ΝΕΑ" σκληρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του Α. Τσίπρα. 


Το αναδημοσιεύω από http://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: