Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΚΙΛΚΙΣ: Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΆΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΖΑΝ


Με αφορμή την «οργισμένη» αντίδραση του πρώην πλέον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. κ. Βεντούρη για την «αναιτιολόγητη» όπως λέει παύση από τα καθήκοντα του με απόφαση του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Γρηγοράκου, έχουμε να επισημάνουμε τα κάτωθι:
Στην τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση ο κ. Βεντούρης εγκάλεσε τον Υπουργό για «μαυρογιαλούρεια» πρακτική και ότι δήθεν «έταξε τα πάντα στους πάντες» κατά την περιοδεία του στις δομές υγείας του νομού Κιλκίς. Είναι άραγε μαυρογιαλουρισμός κ. Βεντούρη το γεγονός ότι ο κ. Υπουργός υπεσχέθη άμεση λύση για την προσθήκη Παιδιάτρου και Αναισθησιολόγου

σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα μιας ακριτικής περιοχής με 30.000 κατοίκους και 3.000 παιδάκια; Το πρόβλημα αυτό το γνωρίζατε εσείς και το αφήνατε άλυτο επί μακρόν. Κρίμα γιατί είστε και ιατρός. Είναι μαυρογιαλουρισμός κ. Βεντούρη η δέσμευση του κ. Υπουργού για ενίσχυση του προϋπολογισμού του Γ.Ν. Κιλκίς για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του και να βγάλει τη χρονιά;

Εσείς άλλωστε «φροντίσατε» με την μη δίκαιη κατανομή των πιστώσεων που διαχειρίζεστε, να το υποχρηματοδοτήσετε παρότι το Γ.Ν. Κιλκίς βρέθηκε ανάμεσα στα πέντε καλύτερα της κατηγορίας του με κριτήρια που το ίδιο το υπουργείο έθεσε για το έτος 2013 και αύξησε την κίνηση και την πληρότητα του κατά σχεδόν 50% τα τελευταία δύο χρόνια.


Είναι άραγε «συντεχνίες και συμφέροντα» όπως διατείνεσθε, αυτοί που αντέδρασαν στην ανερμάτιστη πολιτική σας που οδηγούσε στο κλείσιμο του νοσοκομείου Γουμένισσας και στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Κιλκίς;

Είναι συντεχνίες οι εργαζόμενοι, οι ιατροί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριος και οι αιρετοί φορείς της περιοχής;

Ο κ. Βεντούρης στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για «ρουσφετολογία και ικανοποίηση ημετέρων». Προφανώς θεωρεί ότι τα προβλήματα που έχουν οι δομές υγείας του Κιλκίς δεν πρέπει να επιλυθούν διότι κατ’ αυτόν είναι υμέτερα και όχι ημέτερα. Δηλαδή είναι ρουσφέτι ένας Υπουργός να δίνει απλές λύσεις με την αυτοπρόσωπη παρουσία του στο ιστορικό ίδρυμα του νομούς μας όταν εσείς κ. Βεντούρη αδιαφορούσατε για τα προβλήματα του τόπου μας και περί άλλων τυρβάζατε;

Προσέξτε όταν κάνετε λόγο για «αξιοκρατία και απαλλαγή από στρεβλώσεις του παρελθόντος». Εσείς αντί να κάνετε την αυτοκριτική σας, έχετε αναγάγει την κατάληψη κρατικών θώκων και την Διοίκηση Ιδρυμάτων και Ν.Π.Δ.Δ. σε επάγγελμα. Μέχρι και στον κ. Βορίδη καταφύγατε προκειμένου να διατηρήσετε την θεσούλα σας.

Υπενθυμίζουμε επίσης στον ήδη παραιτημένο από τον Υπουργό και του οποίου η θητεία έληγε στις 4 Οκτωβρίου, Υποδιοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. κ. Παπαδόπουλο ο οποίος δήθεν «παραιτήθηκε εις ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στον κ. Βεντούρη», ότι κατά την διάρκεια της περιοδείας του κ. Υπουργού στο Κιλκίς, τον οποίο και συνόδευε, όχι μόνο συμφωνούσε στα αιτήματα των φορέων του νοσοκομείου και τις λύσεις που πρότεινε ο κ. Γρηγοράκος, αλλά σε πολλά υπερθεμάτισε εξαίροντας παράλληλα και την δουλειά που γίνεται εδώ στα νοσοκομεία του νομού μας!

Προφανώς η αιφνίδια αλλαγή της στάσης του υπαγορεύεται από μικροπολιτικούς λόγους που συνοδεύονται με την επικείμενη λήξη ούτως ή άλλως της θητείας του σε λίγες μέρες και την μη ανανέωση αυτής.


Εμείς ως Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, εμμένουμε στην ανάγκη στήριξης όλων των δομών υγείας του νομού μας και στην προσπάθεια για αναβάθμιση τους στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων, των ιατρών, της διοίκησης και της κοινωνίας.

Θεωρούμε ότι η επίσκεψη του Υπουργού κ. Γρηγοράκου σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται καθώς οι δεσμεύσεις του ήδη άρχισαν να υλοποιούνται. Απτό παράδειγμα των προαναφερθέντων η υπογραφή από τον ίδιο απόφασης για την πρόσληψη δύο μόνιμων ιατρών για το Γ.Ν. Κιλκίς, ενός Αναισθησιολόγου και ενός Χειρουργού και δύο για την Γουμένισσα, ενός Αναισθησιολόγου και την επιστροφή του Καρδιολόγου από το Ασκληπιείο Βούλας.

Κλείνοντας, επειδή ο κ. Βεντούρης ανέφερε ότι πάντα λειτουργούσε με γνώμονα τον άνθρωπο και ενάντια στον παλαιοκομματισμό, αυτό από την πρακτική του στον νομό μας ουδόλως φάνηκε διότι κατά την διάρκεια της θητείας του δεν έδωσε λύσεις και δεν αφουγκράστηκε τις αγωνίες των συμπολιτών μας.

Έτσι, θεωρούμε απολύτως ατυχή και άδικη την τοποθέτηση του κ. Βεντούρη για την παρουσία του Υπουργού στο νομό μας του οποίου οι πράξεις δίνουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που υπήρχαν.
Για την ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Σταμάτης Παπουλίδης

Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: