Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΌΤΑΝ ΜΕ ΦΤΥΝΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΩΣ ΒΡΕΧΕΙ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Τι είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην συνεδρίαση της ΚΟ την Τετάρτη. Οι φαρμακερές ατάκες για τον Μ.Χρυσοχοΐδη, τον Συμεών Κεδίκογλου και οι υπαινιγμοί για Γ. Παπανδρέου.
 

Για όλους και για όλα μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Τετάρτη όπου ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις μεταξύ των βουλευτών. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που έβαλε κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρόεδρος του Κινήματος, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που δημοσιεύει το TheTOC, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό Μεταφορών αφήνοντας αιχμές και για τον ρόλο του Γιώργου Παπανδρέου. Σε κάθε περίπτωση η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κοινοβουλευτική ομάδα καταγράφει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί μετωπικά με όσους τον αμφισβητούν στο εσωτερικό του κόμματος.

Για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές κατά του υπουργού Μεταφορών που αφορούσαν μέχρι και το έργο του στην κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, είπε μετά την τοποθέτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος άσκησε κριτική για την συνολική πολιτική του ΠΑΣΟΚ(Φορολογία της πλουτοκρατίας, αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους κτλ)
Ευ. Βενιζέλος: «Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πήρε το λόγο σε σχέση με την Κυβέρνηση, τη χώρα και την Αντιπολίτευση, αλλά άνοιξε μία συζήτηση η οποία αφορά στο εσωτερικό της παράταξης...Γνωριζόμαστε πολύ καλά όλοι μεταξύ μας και κανείς δεν μπορεί να παίζει εύκολα το ρόλο του αριστερού, του ευαίσθητου, του φιλολαϊκού ή του αθώου. Όλοι έχουμε πολύ συγκεκριμένες προσωπικές και πολιτικές διαδρομές, μητρώο.» 

Για την φορολόγηση της…. Πλουτοκρατίας

Απαντώντας στον υπουργό Μεταφορών ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστρεψε τα βέλη του στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αφήνοντας υπόνοιες για αναποτελεσματική διαχείριση του ΕΣΠΑ:
«Αλλά δεν μπορώ να δεχθώ μετά από πέντε χρόνια κρίσης, με το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση μόνο του στην αρχή και με τα σχήματα που ξέρετε μετά, να λέει ένας Υπουργός της Κυβέρνησης και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ότι "έχουμε ακολουθήσει μία φιλοπλουτοκρατική πολιτική". Ποιά είναι η αριστερή πολιτική στη φορολογία; Τι προτείναμε εμείς στην Κυβέρνηση. Πού, ποιος το έφερε και το πρότεινε; Και ναι, είναι σημαντικό να έχουμε μια πολιτική προοδευτική εκσυγχρονιστική στην παιδεία, αλλά και στα δημόσια έργα και στις τεχνικές εταιρείες, να ισχύουν κανόνες απόλυτης διαφάνειας και ανοίγματος της αγοράς. 

Υπάρχει εδώ κανείς που βλέπει τα πράγματα με το μάτι στην επόμενη εκλογή και στην επανεκλογή του;
Να φροντίσουμε ώστε να δώσουμε τα κονδύλια του ΕΣΠΑ σε αναπτυξιακές δραστηριότητες που δεν αναπαράγουν συγκεκριμένα συμφέροντα και ο καθένας στον τομέα του να φέρνει συγκεκριμένα και απτά παραδείγματα πρακτικής πολιτικής, μιας άλλης αντίληψης και ενός άλλου προσήμου, όχι λόγια και εύκολες κριτικές. 
Και δε με ενδιαφέρει τι γίνεται στη Β΄ Αθηνών, στην Α΄ Αθηνών, ποιος έθεσε παρόμοια θέματα; Ποιος έθεσε παρόμοια θέματα που θα πάει ο ένας και που θα πάει ο άλλος; Γιατί ειπώθηκαν αυτά, τι νόημα έχουν; Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι δυσκολίες; Υπάρχει εδώ κανείς που βλέπει τα πράγματα με το μάτι στην επόμενη εκλογή και στην επανεκλογή του; Είστε πολύ πάνω απ΄ αυτά και το έχετε αποδείξει όλοι σας, με μεγάλο κίνδυνο.» 

Οι σπόντες κατά του Γιώργου Παπανδρέου

Φταίει το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν έρχονται αυτοί που έπρεπε να έρθουν να τιμήσουν την τιμή που τους έχει κάνει η παράταξη 40 χρόνια
Αναφερόμενος στα γεγονότα της 1ης Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο ο Ευάγγελος Βενιζέλος στόχευσε στον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και στα στελέχη του… βαθέως ΠΑΣΟΚ με υπόνοιες κατά της Άννας Διαμαντοπούλου η οποία είχε οριστεί νομάρχης σε ηλικία 25 ετών : «Δεν ήρθαν σε εμάς οι τυχοδιώκτες που έχουν καταφύγει στο ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΔΗΜΑΡ, αφελείς τυχοδιώκτες. Αλλά δεν οργανώθηκε και το πογκρόμ της 1ης Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, εις βάρος της πολιτικής αισθητικής, του πολιτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας; Φταίει το ΠΑΣΟΚ για τα φαινόμενα αυτά; Φταίει το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν έρχονται αυτοί που έπρεπε να έρθουν να τιμήσουν την τιμή που τους έχει κάνει η παράταξη 40 χρόνια, που τους πήρε και τους έφτιαξε, παιδιά άβγαλτα που γίνανε Νομάρχες σε ηλικία 24-25 ετών χωρίς να έχουν δουλέψει, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και τιμήθηκαν και ξανατιμήθηκαν και γίνανε βουλευτές, υπουργοί, γενικοί γραμματείς;»

Οι αναφορές στη Λίστα Λαγκάρντ

Με σαφή πρόθεση να αποδώσει ευθύνες σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ για ύποπτες διασυνδέσεις υπονοώντας την φιλική σχέση του Μ. Χρυσοχοϊδη με τον Ιωάννη Διώτη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε για τη λίστα Λαγκάρντ : « Ή μήπως δεν ξέρουμε τις διασυνδέσεις του καθενός, τους φίλους, τα στελέχη, τις επαφές, τις διασυνδέσεις τις ύποπτες σε κρίσιμες περιπτώσεις όπου παίχτηκε η τιμή της παράταξης με εγκληματικές ενέργειες, όπως έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ;»

Στημένος ο Σ. Κεδίκογλου

Γιατί δεν μπορεί όλο το ΣΔΟΕ και όλο το Υπουργείο Οικονομικών επί δυο χρόνια να βγάλει συμπέρασμα;
Στημένο χαρακτήρισε τον Σ. Κεδίκογλου για την ερώτηση που έκανε για την λίστα Λαγκάρντ: «Ρωτάει ο Συμεών Κεδίκογλου: Τι έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ;». Ένα στήσιμο επικοινωνιακό, με παρασκήνιο πρακτορολογικό του κοινού ποινικού Δικαίου. Γιατί δεν μπορεί όλο το ΣΔΟΕ και όλο το Υπουργείο Οικονομικών επί δυο χρόνια να βγάλει συμπέρασμα; Και γιατί δεν πάτε στη λίστα των εμβασμάτων εξωτερικού, των αποσύρσεων από τις Τράπεζες; Γιατί δεν πάμε να δούμε τα 240 δις των καταθέσεων του Δεκεμβρίου του 2009 πως είχαν παραχθεί; Εμείς έχουμε νομοθετήσει ότι αυτό είναι εφικτό. Είναι εφικτό αυτό».

«Να μιλάτε καθαρά. Όταν με φτύνουν δεν κάνω πως βρέχει»

«Όχι, όταν με φτύνουν δεν κάνω ότι βρέχει! Και το συνιστώ και σε εσάς. Δεν υπάρχει τίποτε σημαντικότερο από την αξιοπρέπεια και την αλήθεια. Δεν μου αρέσει η υποκρισία, δεν μου αρέσει το μόνιμο χαμόγελο, δεν μου αρέσουν τα φληναφήματα, δεν μου αρέσει ο ταρτουφισμός…
Δεν υπάρχει τίποτε σημαντικότερο από την αξιοπρέπεια και την αλήθεια
Όλα να λέγονται ελευθέρως, ούτως ή άλλως λέγονται, de facto. Σιγά μη θέλει κανείς άδεια. Αλλά καθαρά, λεβέντικα, όχι με υπαινιγμούς. Όχι με μισόλογα. Και στο κατάλληλο φόρουμ ει δυνατόν. Και στον κατάλληλο χρόνο ει δυνατόν. Κάνουμε και υπομονή μια μέρα, τρεις μέρες, δε χάλασε ο κόσμος...
Να έχετε υπ' όψιν σας ότι υπάρχει συλλογική συνείδηση και συλλογικός στόχος της παράταξης και μην πριονίζει κανείς το κλαδί στο οποίο κάθεται. Πάμε στη Βουλή να δώσουμε τη μάχη.»

Το ανάρτησα από http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: