Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Β3 ΠΑΣΟΚ ΑΘΗΝΑΣ ΗΛΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ: ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΌΣΟΙ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ 44%

Η συνέντευξη του Γραμματέα Ν.Ε. Β3 ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθήνας, στον δημοσιογράφο Θεοδόση Παπανδρέου, της εφημερίδας "Η ΑΠΟΨΗ" , του Σαββάτου 29 Νοεμβρίου 2014


ΗΛΙΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄3 ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθήνας):
«Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι ανέτρεψαν το ΠΑΣΟΚ του 44%»

Μιλώντας στην «Α», ο Ηλ. Αρβανίτης τονίζει πως το πρόβλημα δεν το αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ αλλά οι πολιτικές επιλογές που το έφεραν σε απόσταση από την κομματική και κοινωνική του βάση. Και αφήνει να εννοηθεί πως, αν δεν αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα, δεν θα αλλάξει κάτι με την αλλαγή τίτλου…Ήδη από τον Σεπτέμβριο διαχωρίσατε τη θέση σας από τις προθέσεις της ηγεσίας του κόμματος και ζητήσατε συνέδριο ΠΑΣΟΚ. Τα ζητήματα που αφορούν το κίνημα δεν θα μπορούσαν να συζητηθούν στο συνέδριο της ΔΗΠΑΡ;

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄3 ΠΑΣΟΚ Δυτικής Αθήνας, που έχω την ευθύνη από τον Σεπτέμβρη έχει πάρει ομόφωνη απόφαση για να γίνει πρώτα από οτιδήποτε άλλο, συνέδριο ΠΑΣΟΚ. Η ίδια απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από όλες οι ολομέλειες των Δημοτικών Οργανώσεων, της περιοχής ευθύνης μας. Εμείς θέλουμε ένα καθαρό αψεγάδιαστο συνέδριο ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό μητρώο μελών, ώστε όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ να πάρουν θέση και αποφάσεις που αφορούν το κίνημά μας».

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το σημαντικότερο πρόβλημα σήμερα του ΠΑΣΟΚ; Γιατί έχει χάσει τις δυνάμεις του;

«Το σημαντικότερο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν υπάρχουν ΚΟΚΚΙΝΕΣ γραμμές με την Ν.Δ. Μη έχοντας λοιπόν κόκκινες γραμμές έχει χάσει το κοινωνικό του αντίκρισμα στους πολίτες, οι οποίοι δεν το εμπιστεύονται πια. Για να γυρίσει και πάλι η ψήφος του λαού στο ΠΑΣΟΚ, γιατί η ψυχή του είναι ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να αλλάξει πολιτική, και να σταματήσει να είναι ουρά της Ν.Δ.»


Θεωρείτε πως η σημερινή ηγεσία φέρει ευθύνες για την πορεία του κινήματος; Υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με τη βάση του;


«Όλοι μας έχουμε ευθύνη για το ΠΑΣΟΚ, άλλοι μεγαλύτερη, άλλοι λιγότερη και πολύ περισσότερο αυτοί που συνέβαλαν στην ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του 44%. Η ηγετική ομάδα πρέπει να καταλάβει ακόμα και τώρα που είμαστε “στο και 5’” ότι, αν δεν αλλάξει πολιτική, θα είναι αργά για όλους μας και φυσικά για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα».

Τυχόν απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την προεδρία θα μπορούσε να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει δυνάμεις;

«Εμείς ζητάμε, όπως σας προανέφερα, αλλαγή πολιτικής και να μην είμαστε ουρά της Ν.Δ. Τα υπόλοιπα θα τα λύσει ένα συνέδριο ΠΑΣΟΚ, όπου η βάση θα μας κρίνει όλους».

Υπάρχει κάποιο πρόσωπο σήμερα στους κόλπους του κόμματος που θα μπορούσε να συσπειρώσει το όλον ΠΑΣΟΚ που έχει διασπαστεί σε δεκάδες κομμάτια;

«Στο κίνημά μας υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πρόσωπα που έχουν πρωτοποριακές και σοσιαλιστικές ιδέες, όμως όλα αυτά δεν μπορούμε να τα λύσουμε μερικοί άνθρωποι γύρω από ένα τραπέζι. Αυτά όλα κουβεντιάζονται και αποφασίζονται μόνο σε ένα συνέδριο ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: