Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ: ΈΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ;

Διάβασα δελτίο τύπου του ΠΑΣΟΚ με το οποίο ανακοινώνεται η σύνθεση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και η συνεδρίασή της την 1 και 2 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Συμμετέχουν και καλούνται στη συνεδρίαση -μεταξύ των άλλων- και οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...

Με αυτή μου την ιδιότητα δηλαδή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Ξάνθη φαντάζομαι ότι καλούμαι και εγώ -και όχι αυτή του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μιας και οι πρώην Γραμματείς του Κινήματος δεν καλούνται να συμμετάσχουν.

Από τον Μάρτιο του 2012 και μέχρι σήμερα δεν κλήθηκα από την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχω οπουδήποτε με οποιαδήποτε ιδιότητα. Έχω λοιπόν πλήρη επίγνωση ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος και οι λοιποί που σήμερα διαφεντεύουν το ΠΑΣΟΚ, δεν πολυενδιαφέρονται για τη συμμετοχή μου. Θέλουν δεν θέλουν όμως με καλούν ως πρώην βουλευτή. Οπότε θέλουν δεν θέλουν θα ακούσουν και την απάντησή μου:

Εντάχθηκα στο ΠΑΣΟΚ από τα 14 μου χρόνια. Έζησα την πραγμάτωση της εθνικής συμφιλίωσης, της ανάτασης αυτών που δεν είχαν ποτέ στον ήλιο μοίρα σε αυτή τη χώρα, της στοιχειώδους θεμελίωσης του υπεύθυνου κράτους πρόνοιας στη χώρα, της υπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων με σιγουριά και ασφάλεια χωρίς πατριδοκαπηλία, της προσπάθειας για μια Ελλάδα σύγχρονη και ευρωπαϊκή. 

Ξέρω γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ. 

Αξιώθηκα να εκλεγώ Γραμματέας στην ΠΑΜΚ, στην Σπουδάζουσα, στο Γραφείο Πόλης Ξάνθης, στη Νομαρχιακή Ξάνθης, βουλευτής Ξάνθης και Γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. 

Με τίμησε - και ενδεχομένως με υπερτίμησε - το ΠΑΣΟΚ. Ένιωθα ρίγος αλλά και βάρος ευθύνης σε κάθε βήμα μου μέσα στην Ιπποκράτους. Προσπάθησα να σεβαστώ, όχι αυτούς που πλούτισαν από μίζες εξοπλιστικών και τους οπιομανείς της εξουσίας αλλά τους άδολους αγωνιστές της δημοκρατίας και της ανθρωπιάς σαν τον Αντώνη τον Καρρά.

Ένιωσα το βάρος να εκπροσωπήσω και να υπερασπιστώ τα περιφερειακά στελέχη της παράταξης που συνθλίβονταν πάντα μεταξύ της μέτριας ικανότητας νομενκλατούρας της Αθήνας και της "τέταρτης εξουσίας" που σε διαλύει αν δεν περάσεις από τον πάγκο των αφεντικών τους.

Δεν αναφέρω όλα τα παραπάνω για περιαυτολογήσω βεβαίως. Απλά καταθέτω τα νομιμοποιητικά δεδομένα που μου δίνουν, πιστεύω, το δικαίωμα να απευθυνθώ, με κάθε σεβασμό, σε όλους όσους έχουν πάρει βήματα για να πάνε στην Αθηναϊδα το Σαββατοκύριακο και να τους ρωτήσω:

Έχετε δικαίωμα σύντροφοι; έχετε δικαίωμα και δημοκρατική νομιμοποίηση να ενταφιάσετε την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης ενταφιάζοντας το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στα κλεφτά, στη σιωπή, στα μουλωχτά, που ταιριάζει σε κλέφτη και απατεώνα;
 

Για να γεννηθεί τι; το όχημα ταύτισής μας με τη Δεξιά; που θα πραγματώσει τις χειρότερες εκδοχές της περιθωριακής αριστεράς ότι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, ο σοσιαλισμός, η σοσιαλδημοκρατία είναι το μακρύ χέρι της συντήρησης στις λαϊκές μάζες; ότι τελικά δημοκρατική και προοδευτική παράταξη είναι οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ;
 

Έχετε δικαίωμα να στερήσετε από τον πολιτικό μας φορέα το δικαίωμα να αυτοκαθαρθεί μέσα από τις δικές του δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες και να αποφασίσει για την τύχη του πριν αποφασίσουν γι'αυτόν ο κάθε Μπίστης και διάφορες παρεούλες;
 

Και για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά; για ένα νέο ΑΦΜ; Για να μην έχουμε εργαζόμενους και χρέη; Το ΠΑΣΟΚ ή έχει χρεοκοπήσει πολιτικά και οικονομικά ή δεν έχει. 

Ενδιάμεσο δεν υπάρχει. Αν χρεοκόπησε να το πούμε δημόσια και να το (αυτο)διαλύσουμε. Αν όχι να πολεμήσουμε για την αποκατάσταση της τιμής και της προσφοράς του στον τόπο μέχρι σήμερα και να πείσουμε για τη δυνατότητά του να προσφέρει, αναγεννημένο, στο μέλλον.
 

Τα υπόλοιπα όλα, κατ'εμέ, είναι για τις έδρες, τις θέσεις και τις αντιμισθίες. 
ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ

Υ.Γ. Θεωρώ ελάχιστη υποχρέωσή μου στην μνήμη του ιδρυτή αλλά και απέναντι στους χιλιάδες άδολους μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ να δηλώσω ότι δεν αποδέχομαι να "τσουβαλιαστώ" ως συνιστώσα ΠΑΣΟΚ σε οποιοδήποτε κατασκεύασμα πολιτικού καιροσκοπισμού. Κατά συνέπεια θεωρώ ότι από την ώρα εκείνη και μετά ο Βαγγέλης Βενιζέλος μου αφαιρεί το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι πολιτικά και υφαρπάζει από εμένα την ιδιότητά μου, ως μέλους ενός αυτόνομου πολιτικά ιστορικού Κινήματος.- 


Το ανάρτησα από http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: