Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

«ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ Η ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ SIEMENS»: ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ SUDDEUTSCHE ZEITUNG

«Θα είναι διεθνώς η μεγαλύτερη δίκη στην υπόθεση διαφθοράς στην Siemens», εκτιμά σε δημοσίευμά της η η Süddeutsche Zeitung.

Η εφημερίδα του Μονάχου επισημαίνει: «Το γεγονός ότι η Siemens χρημάτιζε δημόσιους υπαλλήλους και επιχειρηματικούς εταίρους σε διεθνές επίπεδο για την ανάθεση έργων είναι γεγονός. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές εισαγγελικές έρευνες και δικαστικές διαδικασίες,

 
 ποτέ όμως μια δίκη, στην οποία να καλούνται να λογοδοτήσουν τόσο πολλοί και τόσο γνωστοί κατηγορούμενοι. Ανάμεσά τους ο πρώην επικεφαλής της Siemens Χάινριχ φον Πίρερ και ο Χάινς-Γιόαχιμ Νόιμπιργκερ, υπεύθυνος οικονομικών του γερμανικού κολοσσού, οι οποίοι στο κατηγορητήριο φέρουν τους αριθμούς 8 και 9. 

Η εισαγγελία Αθηνών τους επιρρίπτει ότι 'έδιναν τις ντιρεκτίβες' για να συγκαλυφθεί η πραγματική πηγή των χρημάτων. Μια βαριά κατηγορία, για την οποία όμως δεν υπάρχουν ούτε αποδείξεις, ούτε ενδείξεις στις χιλιάδες σελίδες του κατηγορητηρίου με το οποίο η εισαγγελία παραπέμπει σε δίκη.

Αντίθετα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο περιγράφεται πώς η Siemens κατά την περίοδο 1998–2003 χρημάτισε 14 υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ για να επωφεληθεί από τη συμφωνία με αρ. 8002, συνολικού ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. (…) Το μεγαλύτερο ποσό 7,5 εκ. ευρώ φέρεται να έλαβε πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΟΤΕ. 


Οι έρευνες τις εισαγγελίας φθάνουν μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο, σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου. Μέσω τράπεζας του Ρότερνταμ σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη φέρεται να έλαβε μεγάλο χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με τον σύμβουλο, ο οποίος λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος μεταξύ Σημίτη και του τότε κυβερνώντος κόμματος, τα χρήματα κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. 

Η εισαγγελία όμως εκτιμά ότι το ποσό χρησιμοποιήθηκε για να χρηματιστούν και άλλα στελέχη του ΟΤΕ. Όπως και να έχει όμως η υπόθεση θα πρέπει να ελεγχθεί από τη δικαιοσύνη. Στη δίκη θα κληθούν να λογοδοτήσουν για διαφθορά και δύο ελβετικές τράπεζες ».

Πηγή: Deutsche Welle 

Το ανάρτησα από http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: