Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: Η ΗΜΑΘΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠ΄ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

Σχετικά με την Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 3336 στις 11 Δεκεμβρίου 2014, και με την οποία ορίστηκαν τα κριτήρια αναγνώρισης για τη σύσταση Ομάδων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών, διαπιστώνουμε με μεγάλη μας έκπληξη πως μόνο η Ημαθία απ΄ όλη την Ελλάδα αποτελεί την τρανταχτη εξαίρεση, σαν να πρόκειται για άλλη «χώρα».


Τα δυσθεώρητα όρια που έχουν τεθεί για τον νομό μας κάνουν σχεδόν απαγορευτική την δημιουργία Νέων Ομάδων Παραγωγών -σε αντίθεση με τα όσα ωραία επικαλούνται οι Υπουργοί Γεωργίας περί ανάπτυξης μέσω των ομάδων παραγωγών στην νέα Κ.Α.Π. 2015-2020.

Γιατί τόση τεράστια διαφορά ανάμεσα στον νομό Ημαθίας και τους όμορους νομούς Πέλλας και Πιερίας για ίδια προϊόντα; Δεν συζητάμε για την υπόλοιπη Ελλάδα οπου τα όρια είναι αστεία.


Γιατί αυτή η διάκριση; 

Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί και ποιά συμφέροντα; Το μόνο που δεν εξυπηρετεί είναι τα συμφέροντα των αγροτών της Ημαθίας.
Είναι εύκολο κανείς να το καταλάβει. Εθνικη πολιτική για το ροδάκινο και τα ωποροκηπευτικά δεν γίνεται με τερτίπια και ρουσφετολογικές διατάξεις . Με αποκλεισμούς από την μια και μεροληπτικές συμπεριφορές από την άλλη. Με στοχοποίηση ενός και μόνον νομού (του Ν. Ημαθίας δηλ.)και των αγροτών του. 


Οι αγρότες και οι μη «Ομαδοποιημένοι» Συνεταιρισμοί της Ημαθίας καλούμε:
 

Τον Υπουργό Α.Α.Τ. κ. Καρασμάνη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κουκουλόπουλο να να αποσύρουν άμεσα την συγκεκριμένη απόφαση και να την επαναφέρουν με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά για όλους τους νομούς της χώρας με ομοειδείς δράσεις και προϊόντα.

Τους βουλευτές του νομού να πάρουν θέση και να κινητοποιηθούν άμεσα. 


Την αντιπεριφέρεια της Ημαθίας να πάρει θέση και να στηρίξει τον αγώνα μας, για την άμεση απόσυρση της συγκεκριμμένης διάταξης και την εξομοίωση των όρων και των ορίων για όλους.


Τους Δήμους της Ημαθίας τους Συνεταιρισμούς αλλά και τους αγρότες του Νομού που πλήττονται βάναυσα από την συγκεκριμένη φωτογραφική διάταξη να βρίσκονται σε εγρήγορση.


Σε κάθε διαφορετική περίπτωση θα τα πούμε στους δρόμους της Ημαθίας τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

 
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: