Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΙΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΟι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν βαριά πάνω τους τη σκιά της κυβερνητικής αποτυχίας σε όλα τα επίπεδα.

Οι τακτικισμοί και η πάση θυσία διάσωση των κυβερνητικών θώκων κυριαρχούν απέναντι στις πραγματικές ανάγκες του λαού.Η απόφαση Σαμαρά – Βενιζέλου για επίσπευση των διαδικασιών ανάδειξης του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει διπλό στόχο. Από τη μία να εκβιάσει την ψήφο των βουλευτών, προκειμένου να παραταθεί η θητεία της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας και από την άλλη να αναβάλλει, για το απαραίτητο χρονικό διάστημα, τη λήψη των νέων οδυνηρών μέτρων που επιβάλλονται από την τρόικα.

Το μνημόνιο δεν σκίστηκε, αντίθετα παραμένει ακλόνητο, το ΔΝΤ δεν έφυγε, αλλά παραμένει με την «ευλογία» και των αγορών, η ανάπτυξη ακόμα βρίσκεται στο δρόμο για την Ελλάδα και η κοινωνία βιώνει ακόμη σκληρότερες πολιτικές που διαλύουν κυριολεκτικά ότι έχει απομείνει όρθιο.

Είναι φανερό πως η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Εκεί που την οδήγησαν οι αυτάρεσκες πολιτικές πρακτικές μικρών και ανίκανων πολιτικών, που έβαλαν στη ζυγαριά την προσωπική τους φιλοδοξία, το «εγώ» τους και την αδυναμία τους να σχεδιάσουν, να οργανώσουν και να απαιτήσουν.

Η επιλογή ενός σκληρά κομματικού υποψηφίου (αντιπρόεδρος της ΝΔ) για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, από κοινού από το σημερινό ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, είναι ενδεικτική και των αδιεξόδων τους αλλά και της εξαρτημένης σχέσης τους.

Γίνεται περισσότερο φανερή από ποτέ η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός πραγματικά προοδευτικού σοσιαλιστικού κινήματος, που θα μπορέσει να δώσει και το όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος αλλά και την ελπίδα στο λαό. Ελπίδα που τη στέρησαν όσοι πρόδωσαν τις αρχές του και ασπάστηκαν τον παλαιοκομματισμό και τη συντήρηση σαν νέα «θρησκεία».

Οι προβληματισμοί, οι ανησυχίες, οι ενστάσεις και οι αγωνίες των προδομένων φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να βρουν έκφραση και να αποτελέσουν την κυρίαρχη συνιστώσα της μεγάλης Αλλαγής που πραγματικά έχει ανάγκη και ο λαός και ο τόπος.

Πρέπει να ανταποκριθούμε ΤΩΡΑ στις απαιτήσεις και τα όνειρα του κόσμου της εργασίας και των μη προνομιούχων τάξεων, που ξεπερνούν τις προσωπικές φιλοδοξίες και συναντούν την ιστορική εξέλιξη και μας τοποθετούν απέναντι στο σημερινό πολιτικό σκηνικό σαν δημοκράτες, σαν προοδευτικούς πολίτες, σαν κοινωνικούς αγωνιστές.

Θα είμαστε παρόντες με όλες μας τις δυνάμεις.

Η ιστορία άνοιξε ένα μεγάλο στοίχημα με τη χώρα και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: